ΑΕΚ: Ο Κριχόβιακ, ο Τσούμπερ και τα άλλα συμβόλαια που λήγουν

ΑΕΚ: Ο Κριχόβιακ, ο Τσούμπερ και τα άλλα συμβόλαια που λήγουν

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Κριχόβιακ, ο Τσούμπερ και τα άλλα συμβόλαια που λήγουν

bet365

Τα δεδομένα για τους παίκτες της ΑΕΚ των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι ενόψει και του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν.

Το θέμα του προπονητή είναι αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο για την ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα που συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην Αθήνα είναι το φαβορί, ενώ υπάρχουν και άλλοι δύο υποψήφιοι. Ο Ιβάν Λέκο και ακόμη ένας του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης για τον εκλεκτό, η οποία θα παρθεί μετά το Πάσχα. Όσο πλησιάζουμε βέβαια προς το τέλος της σεζόν ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τι θα συμβεί με το μέλλον παικτών των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Φυσικά υπάρχουν παίκτες που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου και αναμένεται να αναζητήσουν πρόταση, ωστόσο αυτή τη στιγμή αξίζει να δούμε πως διαμορφώνονται τα δεδομένα για εκείνους των οποίων η συνεργασία με την ΑΕΚ λήγει σε λίγους μήνες.

Η πρώτη περίπτωση είναι εκείνη του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη το «παράθυρο» της FIFA μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «έντυσε» τον Πολωνό χαφ μέχρι το τέλος της σεζόν στα «κιτρινόμαυρα». Έναν παίκτη μεγάλης κλάσης που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα... έβλεπε την Ελλάδα ως προορισμό. Η διατήρηση του Κριχόβιακ στο ρόστερ, όπως έχουμε αναλύσει, περιλαμβάνει αντικειμενικές δυσκολίες, όμως στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκινήσει το «ψηστήρι» και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τα καταφέρουν. Δεν είναι μόνο το πολύ υψηλό συμβόλαιό του αξίας 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Ρωσία, αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος της σεζόν πρέπει να επιστρέψει στην Κράσνονταρ όπου ανήκει.

Βέβαια είναι πιθανό να επιδιώξει να «σπάσει» το συμβόλαιό του καθώς δεν θέλει να μείνει εκεί, όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ενδιαφέρον που ενδέχεται να προσελκύσει από ομάδες δυνατών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στη συνέχεια, θα επιδιώξει να κρατήσει τον Κριχόβιακ, ενώ σύμμαχός της φαίνεται πως είναι και ο τεχνικός της Εθνικής Πολωνίας. Ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς έχει εκφράσει την επιθυμία να δει τον Κριχόβιακ να συνεχίζει στην ΑΕΚ καθώς ξέρει πως στην Ένωση θα έχει τον ρόλο του ηγέτη και αυτό εξυπηρετεί και τα πλάνα του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Έπειτα υπάρχουν οι περιπτώσεις των Στίβεν Τσούμπερ και Ντάρκο Γέβτιτς, οι οποίοι είναι δανεικοί ως το καλοκαίρι από Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα, έχοντας υπογράψει ήδη τριετές συμβόλαιο, που θα τεθεί σε ισχύ αν η ΑΕΚ ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς τους. Για τον Τσούμπερ αυτή ανέρχεται στο 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Γέβτιτς στο 1 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ πληρώνει τα συγκεκριμένα ποσά που έχει συμφωνήσει από πέρυσι το καλοκαίρι και τους κάνει δικούς της.

Η πρόθεση της ΑΕΚ για τον Τσούμπερ δεν έχει αλλάξει. Δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν. Θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ και δεν έχει διαφοροποιηθεί η επιθυμία της να πληρώσει τη ρήτρα προς το τέλος Μαΐου, παρά τις φήμες που είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα περί του αντιθέτου. Για τον άλλο Ελβετό μεσοεπιθετικό, τον Γέβτιτς, δύσκολα φαίνεται πως η Ένωση θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς. Βέβαια σε αυτή την απόφαση ρόλο θα παίξει και η γνώμη του νέου προπονητή, όπως γενικότερα για τις αξιολογήσεις του ρόστερ. Ωστόσο, σε περίπτωση που η ΑΕΚ επιλέξει να παίξει με 4-3-3 την επόμενη σεζόν τότε όπως είναι λογικό δεκάρια όπως ο Γέβτιτς δύσκολα θα έχουν θέση.

Τέλος, υπάρχουν δύο ακόμη παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Πρόκειται για τους Αντρέ Σιμόες και Γεβχέν Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος αναμένεται να αποχωρήσει ως ελεύθερος, ενώ για τον Αντρέ Σιμόες μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως ούτε και αυτός θα ανανεώσει. Όμως εδώ πρέπει να μπει ένας αστερίσκος λόγω της πολυετούς προσφοράς του στην ομάδα. Δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε στο τέλος της σεζόν να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση και να ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης του για ένα χρόνο. Ως τώρα ο ίδιος είχε κάποιες προτάσεις από Αραβία, Τουρκία και Πορτογαλία, οι οποίες μάλλον δεν τον ικανοποιούσαν απόλυτα για διάφορους λόγους. Γενικότερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένονται πάντως σημαντικές διαφοροποιήσεις το καλοκαίρι με αφίξεις και αποχωρήσεις.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα