ΑΕΚ: Oι αντικειμενικές δυσκολίες για να παραμείνει ο Κριχόβιακ μετά τη λήξη της σεζόν

ΑΕΚ: Oι αντικειμενικές δυσκολίες για να παραμείνει ο Κριχόβιακ μετά τη λήξη της σεζόν

ΑΕΚ: Oι αντικειμενικές δυσκολίες για να παραμείνει ο Κριχόβιακ μετά τη λήξη της σεζόν

bet365

Νωρίς για να ειπωθεί κάτι με σιγουριά για το θέμα του Κριχόβιακ μετά το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ ενισχύεται σημαντικά για τα play offs με τον Πολωνό χαφ και έπειτα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να τον κρατήσει. Αλλά θα το επιδιώξει.

Από το πρωί της Δευτέρας (14/3) ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο 32χρονος διεθνής Πολωνός μέσος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των εξετάσεων την Τρίτη και έπειτα θα υπογράψει πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση την Τετάρτη. Αυτό είναι το πρόγραμμα του Κριχόβιακ, με την ΑΕΚ να ενισχύει τη μεσαία της γραμμή με έναν χαφ από το πάνω ράφι που δεδομένα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η κουβέντα έχει ξεκινήσει ήδη πάντως σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Κριχόβιακ. Κι αυτό διότι ο Πολωνός μέσος έχει ένα υψηλό συμβόλαιο με την Κράσνονταρ ως το καλοκαίρι του 2024 και έρχεται στην Ένωση τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν λόγω του ειδικού καθεστώτος που έχει διαμορφωθεί για τους ξένους παίκτες από τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου.

Στην ΑΕΚ προφανώς θα εξετάσουν μαζί με τον Κριχόβιακ το έδαφος για μια πιθανή συνεργασία με την προοπτική της «Αγιά Σοφιάς - OPAP Arena». Σε αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος σύμφωνα με όσα τόνιζαν το τελευταίο διάστημα τα ρωσικά και πολωνικά ΜΜΕ, είχε δώσει εντολή στους ατζέντηδές του να λύσουν το συμβόλαιο με την Κράσνονταρ καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να συνεχίσει στη Ρωσία.

Προφανώς όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Αν δεν μείνει ελεύθερος για παράδειγμα, η Κράσνονταρ θα αξιώσει ποσό, ενώ ακόμα κι αν πάρει την ελευθέρας του, το ύψος του συμβολαίου του στη ρωσική ομάδα ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Πάντως υπάρχει η διάθεση στο οικονομικό με τον παίκτη να βρεθεί η χρυσή τομή. Επίσης, από τη στιγμή που ο Πολωνός μέσος θέλει να φύγει από τη Ρωσία, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να φτάσουν στα χέρια του προτάσεις από σοβαρά ευρωπαϊκά clubs, αλλά και από ομάδες της Αραβίας με καλά χρήματα. Μάλιστα ήδη και αυτήν την περίοδο γράφτηκε πως ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχαν δείξει ενδιαφέρον.

Σίγουρα το διάστημα ως το τέλος της σεζόν θα είναι σημαντικό και για τον ίδιο το Κριχόβιακ να αξιολογήσει την κατάσταση, να εγκλιματιστεί στην ΑΕΚ και να δει στη συνέχεια ενόψει του καλοκαιριού πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Αν η ΑΕΚ για παράδειγμα καταφέρει να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς αυτή η μίνιμουμ υποχρέωσή της είναι σημαντική και για την προσέλκυση προπονητών ή μεταγραφικών στόχων από πλευράς κιτρινόμαυρων.

Σε κάθε περίπτωση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από την παρουσία ενός παίκτη τέτοιας αξίας στο ρόστερ της. Μια προσθήκη της ποιότητας του Κριχόβιακ αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τη μεσαία γραμμή της Ένωσης, σε έναν χώρο που έπασχε σημαντικά. Οι κιτρινόμαυροι στα εννιά ματς των play offs θα απολαύσουν τον Κριχόβιακ και έπειτα θα φανεί τι εξελίξεις θα προκύψουν μετά το τέλος της σεζόν. Τότε θα μπορούν να ειπωθούν περισσότερα πράγματα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα