Το «δυο στα δυο» και μια ειλικρινά αρνητική εντύπωση

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Το «δυο στα δυο» και μια ειλικρινά αρνητική εντύπωση

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το Αρης-ΠΑΟΚ, την κίνηση του Μπούργος αλλά και τη πληρότητα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Κάποιοι διαβάζοντας τον τίτλο ενδεχομένως το μυαλό τους να πήγε στην διαχείριση των τελευταίων 15 λεπτών της αναμέτρησης και στην αντικατάσταση του Καμαρά.

Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση αυτή του κόουτς Μπούργος με προβλημάτισε , θα τοποθετηθώ στη συνέχεια , αλλά για μένα το θέμα είναι άλλο!

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν sold out από την Παρασκευή! Το Κλεάνθης Βικελίδης δεν γέμισε στο Αρης-ΠΑΟΚ!!! Συγνώμη αλλά για μένα αυτό είναι το θέμα!

Στο πρώτο ντέρμπι ουσιαστικά μετά από καιρό χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς αντί το γήπεδο να βουλιάξει από την συσσωρευμένη δίψα για παρουσία των φίλων της ομάδας στο ντέρμπι των “αιωνίων” της πόλης αυτό δεν παρουσίασε πληρότητα. Α-Δ-Ι-Α-Ν-0-Η-Τ-Ο!

Με την ομάδα να δίνει ένα ακόμα τελικό , να έχει περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ ,μετά από εξαιρετική εμφάνιση, αντί να κρέμονται όλοι σαν τα τσαμπιά , ώστε να δώσουν ώθηση και έξτρα κίνητρο στους παίκτες να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους και να αγκαλιάσουν τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη , ένα σημαντικό κομμάτι στις κερκίδες περίμενε αυτούς που κατά τ’ άλλα έχουν ορκιστεί αιώνια πίστη στην ομάδα!

Απαράδεκτο! Βαρέθηκα τις δικαιολογίες. Τι να μου πουν; Ότι έβρεχε; Για αυτούς που πήγαν δεν έβρεχε; Αλλά απαιτήσεις έχουμε. Να πάρουμε αυτόν , να πάρουμε τον άλλο, να φέρουμε σέντερ φορ , τερματοφύλακα , δεκάρι! Να έρθουν να τους δούμε και μετά να αποφασίσουμε δηλαδή αν θα πάμε; Όχι έτσι δεν γίνεται δουλειά , ούτε αλλάζουν επίπεδο οι ομάδες.

Υπέρβαση δεν οφείλουν να κάνουν μόνο οι παίκτες και ο οργανισμός , υπέρβαση οφείλει κι ο κόσμος. Γιατί το έχω ξαναγράψει και θα το γράφω όσες φορές χρειαστεί, αυτή η ομάδα δεν έχει άλλον από τον κόσμο της. Σ’ αυτόν στηριζόταν , σε αυτόν στηρίζεται και θα στηρίζεται για πάντα.

Δεν αποτελούν δικαιολογίες όσα ατυχή αποτελέσματα προηγήθηκαν ιδιαίτερα όταν η ομάδα παραμένει στον στόχο της. Οι παίκτες κι ο οργανισμός αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για το τώρα , ένα τώρα που τους βρίσκει τρίτους στην βαθμολογία και για το αύριο που όλα δείχνουν ότι προβάλει φωτεινό! Όλα είναι ανοιχτά και όταν είναι ανοιχτά ο κόσμος οφείλει , είναι υποχρεωμένος στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ και όχι δια αντιπροσώπου – οι μόνιμοι Γολγοθάδες που κουβαλούν το Σταυρό για χρόνια – να δηλώνει παρόν!

Αν κάποιοι δηλώνουν απογοητευμένοι επειδή ο Άρης αποκλείστηκε από το Κύπελλο να τους πληροφορήσω ότι στις κερκίδες υπάρχει κόσμος που περιμένει αυτή την στιγμή εδώ και 50 χρόνια. Ας παραδειγματιστούν λοιπόν! Αλλά υπάρχει και το πρωτάθλημα. Τι να κάνουμε; Να το καταργήσουμε ώστε να ολοκληρώσουν την απογοήτευση τους;

Έχουν σκεφτεί πόσοι θα έτριβαν τα χέρια τους από χαρά αν ο Άρης βρισκόταν φέτος έξω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Αν είχε σημαντική μείωση εσόδων γεγονός που θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία και κατά συνέπεια σε μαρασμό;

Τι πρέπει να γίνει ακόμα ώστε να αντιληφθούν ότι αυτός είναι ο στόχος τους από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

Το -6 , ποινή σκάνδαλο που αποσκοπούσε; Το ανελέητο κυνηγητό καθ’ ‘όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου;

Κι όμως ο Άρης καταφέρνει και παραμένει εκεί! Με τα λάθη του , με τις αστοχίες του – κανείς δεν τις παραβλέπει , ούτε τις αποκρύπτει – συνεχίζει να μαζεύει τα κομμάτια του μετά από κάθε στραπάτσο και φιγουράρει στην τρίτη θέση. Καρφί στο μάτι μερικών.

Με Θεούς και Δαίμονες απέναντι του πασχίζει , παλεύει να καλύψει το χαμένο έδαφος , το έχει πετύχει σε ένα μεγάλο βαθμό αλλά κάποιοι αρνούνται να το παραδεχθούν , κάποιοι αρνούνται πεισματικά να του σταθούν.

Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω πως ένοιωθαν όλοι αυτοί όταν στα τελευταία δραματικά λεπτά του παιχνιδιού έβλεπαν τους παίκτες στον πάγκο , στο γήπεδο , να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά;

Όταν έβλεπαν τον Ιτούρμπε , ποδοσφαιριστή με τόσες παραστάσεις κι εμπειρίες πλημμυρισμένο από χαρά; Όταν το βλέμμα τους αντίκρισε τον Ντουκουρέ που ήρθε χθες να φυλά το σήμα της ομάδας στην φανέλα αυτοί οι “παλιοί” δεν ένοιωσαν ντροπή που δήλωσαν απόντες;

Έχω αντίληψη των πραγμάτων . Γνωρίζω ότι ζούμε σε καιρούς χαλεπούς με την οικονομική κρίση να δείχνει τα δόντια της και πόσο δύσκολα βγαίνουν οι παράδες κι αν αυτοί περισσεύουν.

Αλλά μιλάμε για ντέρμπι , για ένα ντέρμπι , κομβικό , που θα έκρινε πολλά. Δεν μιλάμε για ένα παιχνίδι της σειράς, ένα παιχνίδι ρουτίνας. Κόψε από κάτι άλλο ρε φίλε για να στηρίξεις αυτό που από μικρός αγάπησες με ανιδιοτέλεια αυτό που αποκαλείς ιδέα.

Ότι αρνητικό αν έχει να προσάψει ο κόσμος στον πρόεδρο Θόδωρο Καρυπίδη εγώ θα προσθέσω άλλα εκατό! Αλλά καλό είναι καμιά φορά να μπαίνουμε στα ρούχα του άλλου. Στον Παναθηναϊκό δηλαδή για τον Αλαφούζο πάνε στο γήπεδο ή για την ομάδα. Ο άνθρωπος δεν τολμά να πατήσει στην Λεωφόρο!

Ο Καρυπίδης έχει κάνει πολλά λάθη , να τα συζητήσουμε , να τα αναλύσουμε , να του τα χρεώσουμε. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Αλλά ας του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον το γεγονός ότι κρατά την ομάδα σε ένα επίπεδο ανταγωνιστικό , ότι απέναντι του έχει επιχειρηματικά μεγαθήρια που καθορίζουν μέχρι και το παρόν αλλά και το μέλλον αυτής της χώρας , ότι τον “κυνηγούν” όσοι θέλουν να βγουν Ευρώπη και άλλοι δέκα δορυφόροι, ότι πληρώνει κάθε τρεις και λιγάκι ότι “φέσι” έχουν αφήσει οι προηγούμενοι οι Αρειανάρες που τώρα δεν τολμούν ούτε απ’ έξω από το γήπεδο να περάσουν , ότι επιχειρεί την υπέρβαση άλλοτε με επιτυχία , άλλοτε όχι οπότε αναλαμβάνει να πληρώσει το μάρμαρο αλλά παραμένει παρόν και πάντα ενεργός. Αυτό τουλάχιστον ας του το αναγνωρίσουμε .

Πως να αισθάνεται όμως αυτός ο άνθρωπος όταν μετά από μια χρονιά όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν απαγορευμένη και τα έσοδα από τα εισιτήρια ένα τεράστιο μηδέν με αποτέλεσμα να βάζει από την τσέπη του, να βλέπει ότι ακόμα και τώρα στο κρίσιμα ο κόσμος στο σύνολο του δεν ανταποκρίνεται!

Όποια δικαιολογημένα παράπονα και αν υπάρχουν στο πρόσωπο του καλό είναι να μπαίνουμε κάποτε και στην θέση αυτού που βάζει το χέρι στην τσέπη για να ανταγωνιστεί προέδρους με τεράστια οικονομική επιφάνεια. Το γεμάτο γήπεδο είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών του, ενθάρρυνση για όσα έχει πετύχει. Αλλά πέρα από τον πρόεδρο κι τον οποίο πρόεδρο το γεμάτο γήπεδο είναι η στήριξη από το σύνολο του κόσμου σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί προσφέροντας συγχρόνως και ωραίο θέαμα!

Το αγωνιστικό στο Αρης-ΠΑΟΚ

Κρατώ το πάθος για την νίκη , τον έξαλλο πανηγυρισμό του Μπούργος δείγμα του πείσματος για διάκριση της ομάδας, την προσφορά συνολικά και όχι μόνο στο γκολ του Ντουκουρέ. Την παρουσία του στην μεσαία γραμμή , στην δημιουργία , στα ανασταλτικά καθήκοντα , παρουσία που κάλυψε εξ’ ολοκλήρου την απουσία του Σάσα.

Την αρχοντική παρουσία σε μια ακόμη αναμέτρηση του Ματίγια , την προσήλωση όλης της ομάδας στο πλάνο , την πιστή εφαρμογή στο 4-4-2 που δείχνει ότι ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα, τον χαρακτήρα που αποκτά η ομάδα, την αυτοπεποίθηση , την συνοχή στις γραμμές της, την αίσθηση ανωτερότητας χωρίς ίχνος αλαζονείας και φυσικά το γεγονός ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Άρης σκόραρε.

Επίσης την επιβλητική παρουσία του Καμαρά , το πόσο φόρτωσε τους αντίπαλους αμυντικούς με άγχος και κούραση , την αποβολή που πήρε στην κυριολεξία νταηλίκι. Την θέληση του Ιτούρμπε να κάνει την διαφορά – ακόμα κι αν δεν του βγήκε σε απόλυτο βαθμό – την ώριμη και μεστή παρουσία του Εμπακατά.

Αυτός κι ο Ντουκουρέ έχουν φρεσκάρει την ομάδα την πιο κατάλληλη στιγμή. Το να βγουν δυο μεταγραφές – με όσα έχουν προηγηθεί – αγγίζει την απόλυτη επιτυχία.

Σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Άρης θα μπορούσε να τελειώσει το ματς ακόμη κι από το πρώτο μέρος.

Όσον αφορά την τελική προσπάθεια θέλει δουλειά και προσήλωση. Θεωρώ ότι είναι ήδη στα υπόψη του κόουτς, γιατί αν στα ντέρμπι τις φάσεις γκολ δεν τις κεφαλαιοποιήσεις, τότε κανείς δεν σου εγγυάται ότι το τέλος του παιχνιδιού δεν θα σε βρει να κλαις πικρά.

Τέλος αν συμμετείχα στην συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση σίγουρα θα ρωτούσα τον κόουτς τους λόγους αντικατάστασης του Καμαρά. Με την έξοδο του ο Άρης δυσκολευόταν στο να κρατήσει την μπάλα και επιθετικά να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου. Δεν ξέρω επίσης αν κάποιος συνάδελφος διατύπωσε την απορία του και τι απάντηση πήρε.

Θεωρώ πάντως ότι ο κόουτς έβγαλε τα συμπεράσματα από αυτή του την επιλογή τα οποία σίγουρα θα φανούν στις προσεχείς αναμετρήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!