Αρης – ΠΑΟΚ 1-0: Αφεντικό στο δρόμο προς την Ευρώπη!

Αρης – ΠΑΟΚ 1-0: Αφεντικό στο δρόμο προς την Ευρώπη!

bet365

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βάφτηκε στα κίτρινα! Σε ένα παιχνίδι γεμάτο από ντέρμπι και ένταση, με το γκολ του Ντουκουρέ ο Άρης νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ και έκανε ένα ακόμη μεγάλο άλμα προς την κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου! Με δέκα από το 71' ο Δικέφαλος λόγω αποβολής του Μιχάι.

Σ’ ένα παιχνίδι που δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, ο Άρης κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» και μάλιστα με το ίδιο σκόρ (1-0). Ο Σέικ Ντουκουρέ ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Δικεφάλου, στην πραγματικότητα όμως οι «κίτρινοι» είχαν μια ντουζίνα ευκαιρίας και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πιο ευρεία νίκη απέναντι σ’ έναν προβληματικό ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι θα είχε όλα καθώς στο 38’ αποβλήθηκε ο Χερμάν Μπούργος και ο συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, έπειτα από μεταξύ τους αψιμαχία ενώ ο ΠΑΟΚ τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ενέα Μιχάι.

Έτσι έπαιξαν…

Αν και συνηθίzει τις εκπλήξεις, τούτη τη φορά ο Χερμάν Μπούργος τις απέφυγε χρησιμοποιώντας (κατά τα 9/11) αυτούς που παρέταξε και στη νίκη επί της ΑΕΚ στην Αθήνα. Οι δύο αλλαγές, με την επιστροφή του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας αλλά και την τοποθέτηση του Σέικ Ντουκουρέ δίπλα στον Ματίγια – λόγω της απουσίας του Λούκας Σάσα – ήταν αναμενόμενες. Αρκετά αλλαγμένος παρουσιάστηκε και ο ΠΑΟΚ καθώς σε σχέση με την 11αδα της περασμένης Πέμπτης (στον αγώνα με τη Μαρσέϊγ) διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα τρεις παίκτες (Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Κούρτιτς) συν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μάλλον χρησιμοποίησε επιθετικό σχήμα με τον Αλεξάντρου Μίτριτα στα άκρα και τριάδα στα χαφ (Κούρτιτς-Σβαμπ-Σοάρες). Βαρέλα και Μιχάι ήταν οι δύο στόπερ και οι Σίντκλεϊ-Σάστρε οι μπακ χαφ.

Το ημίχρονο της έντασης

Αν ο γρήγορος ρυθμός ήταν ένα από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν η ένταση μεταξύ των ανθρώπων των πάγκων των δύο ομάδων. Το πρώτο 15πτο ήταν μοιρασμένο καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έφτασε στο σημείο ουσιαστικής ευκαιρίας. Ο Άρης προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ από τα άκρα, ενώ ο Δικέφαλος φόρτωσε αρκετά τον άξονα αλλά πλην ενός σουτ του Ζίβκοβιτς στο 6ο λεπτό δεν ήταν απειλητικές με τη δράση του.

Ο Ντουκουρέ έκανε τη διαφορά

Στο 16ο λεπτό ο Άρης απείλησε με τον Εμπακατά και ανάγκασε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Σέικ Ντουκουρέ και είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα, σε μια φάση όπου ο Γιασμίν Κούρτιτς έχασε τον προσωπικό αντίπαλό του (1-0). Έχοντας αποκτήσει το προβάδισμα, ο Άρης είχε και την ψυχολογία του αγώνα καθώς ο ΠΑΟΚ κλειδαμπαρώθηκε στο δωμάτιο του πανικού αφού έβγαζε ανασφάλεια με τις ενέργειές του. Οι «κίτρινοι» διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είδαν τον Εμπακατά να διώχνει με το κεφάλι (35’)ένα αδύναμο σουτ από τον Φελίπε Σοάρες και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στην εκτέλεση φάουλ από τον Χαβιέρ Ματίγια στο 45’ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη για να ακολουθήσει η τρομερή απόκρουση του τελευταίου (ένα λεπτό αργότερα) σε σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Ροντέο στο 38’ και αποβολές

Ένταση υπήρχε από τα πρώτα λεπτά και στο 38’ κορυφώθηκε. Έπειτα από το μαρκάρισμα του Μιχάι στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, οι «κίτρινοι» ζήτησαν την αποβολή του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ και μέσα σε… κλάσματα δευτερολέπτων οι άνθρωποι δύο «πάγκοι» πιάστηκαν στα χέρια. Ο Χερμάν Μπούργος είχε έντονο διάλογο με τον άμεσο συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέκσου, Κριστιάνο Μπάτσι, ο για να ακολουθήσουν και «χειρονομίες» με τον συνεργάτη του Μπούργος, Απόστολο Τερζή. Ο διαιτητής Γκοντίνιο απέβαλε τους Μπούργος-Μπάτσι για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο μ’ ένα σουτ του Τσούμπα Άκπομ όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα.

Η πίεση του ΠΑΟΚ και οι ευκαιρίες του Άρη

Τέσσερις φάσεις σε διάστημα 12-13 λεπτών δεν είναι λίγες για ντέρμπι, τόσες έγιναν στις αρχές του δεύτερου μέρους. Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μιχάι ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα (στο 47’) προ της κενής εστίας της ομάδας του μετά από αδύναμο σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ στο 51’ αλλά στο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής παρενέβη ο Ντουκουρέ. Στο 58’ ο Πασχαλάκης πρόσφερε μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια για να έρθουν οι πρώτες παρεμβάσεις στο παιχνίδι από τον Άρη με την είσοδο των Μπρούνο Γκάμα, Ντιαγέ. Μάλιστα, ο πρώτος έχασε τεράστια ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα όταν βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε την μπάλα. Είχε μεσολαβήσει η είσοδος στο παιχνίδι του Μπίσεσβαρ αντί του Σοάρες.

Η αποβολή του Μιχάι

Στο 70’ ο Άρης απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο Ενέα Μιχάι είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα σε μία φάση όπου η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Στο 76’ ο Χερμπάν Μπούργος προχώρησε σε νέες αλλαγές και μάλιστα μία εξ’ αυτών ξάφνιασε καθώς επέλεξε να βάλει τρίτο στόπερ (Μπεναλουάν) αντικαθιστώντας τον Αμπουμπακάρ Καμαρά με σκοπό να θωρακίσει την άμυνά του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αντικατάσταση σέντερ φορ και μετά από σχεδόν οκτώ μήνες ο Νέλσον Ολιβέιρα επέστρεψε στη δράση έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αν και με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα χέρια του καθώς ο Άρης απέκτησε παθητικό ρόλο. Στο 86’ ο Ολιβέιρα εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 40 μέτρα αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Κουέστα. Μέσα από τα λάθη των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν τη στιγμή τους στο παιχνίδι αλλά ο Άρης τους κράτησε μακριά από την περιοχή και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, τη δεύτερη επί του ΠΑΟΚ φέτος.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καμαρά, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ντιαγέ (Άρης), Κούρτιτς, Μιχάι, Σοάρες, Σίντκλεϊ (ΠΑΟΚ). Ο Μιχάι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70’.

Ο MVP: Ο Σέικ Ντουκουρέ έκανε τρομερό παιχνίδι καθώς δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε αλλά κι αυτό που γλίτωσε στο 51’ και γενικώς η παρουσία του στο παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και η αλήθεια είναι ότι κακώς αντικαταστάθηκε στο 76’

Ο «αδύναμος κρίκος»: Σβαμπ και Φελίπε Σοάρες έκαναν κακό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ ενώ ο Γιασμίν Κούρτιτς ήταν μονίμως εκνευρισμένος.

Η «γκάφα»: Ο Χουλιάν Κουέστα λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο της μπάλας (μετά από γύρισμα του Μπράμπετς) στο 26’ αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε κι αυτή δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Το «στραγάλι»: Ο Λουίς Γκοντίνιο είχε δύσκολο έργο γιατί το ντέρμπι είχε ένταση, αψιμαχίες και μαρκαρίσματα. Προφανώς θα μπορούσε να μοιράσει μερικές ακόμη κίτρινες. Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης είχε μεγαλύτερο κίνητρο κι αυτό φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε τελειώσει το παιχνίδι από τα μέσα του δεύτερου μέρους. Ο ΠΑΟΚ είδε τη μεσαία γραμμή του να μην λειτουργεί, ενώ πήρε ελάχιστα πράγματα και από την αντίστοιχη επιθετική. Με δέκα παίκτες έκανε προσπάθεια για να μην φύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο κι αυτό το δικαίωμα του το έδωσε και ο Άρης καθώς είχε παθητικό ρόλο στα τελευταία 10-15 λεπτά του αγώνα όπου μάλλον περίμενε το τελικό σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (85’ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε (59’ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (77’ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (59’ Ντιαγέ), Καμαρά (77’ Μπεναλουάν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (73’ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46’ Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ), Μίτριτα (73’ Ίνγκασον), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (79’ Ολιβέιρα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα