Η μπάλα... χρόνια δεν κοιτά (vids)

Newsroom
Η μπάλα... χρόνια δεν κοιτά (vids)

bet365

Ο Ιωνικός εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία και οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του club.

Ιδιαίτερη ήταν η χθεσινή (17/4) ημέρα για τον Ιωνικό, καθώς κέρδισε 1-0 στη Λαμία και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Οπου κακά τα ψέμματα ξεκίνησε τη σεζόν ως αουτσάιντερ, όμως με σχετική ευκολία έφτασε στο στόχο του και αυτόματα προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα.

Μήπως για τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Κάνιας έχει γίνει κάποιο λάθος στο ληξιαρχείο; Βλέπετε και οι τρεις λογίζονται ως «παλιές καραβάνες» αφού είναι, χοντρικά, 38 ετών ο πρώτος και 35 οι άλλοι δύο, ωστόσο όλοι τους έκαναν πολύ καλή σεζόν, έδειξαν να περνούν... δεύτερη εφηβεία και συνέβαλαν τα μέγιστα στη «σωτηρία» του club.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν θα αποτελέσει έκπληξη, κάθε άλλο μάλιστα, εάν τους δούμε και την επόμενη χρονιά στη Νίκαια.

Αλέξις Ρομαό (38 ετών, 2 μηνών, 31 ημερών)

Αλέξις Ρομαό (38 ετών, 2 μηνών, 31 ημερών)

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (35 ετών, 5 μηνών, 11 ημερών)

 Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (35 ετών, 5 μηνών, 11 ημερών)

Χοσέ Κάνιας (34 ετών, 10 μηνών, 22 ημερών)

Χοσέ Κάνιας (34 ετών, 10 μηνών, 22 ημερών)

Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό της ομάδας (με 1+1 συμβόλαιο), καθώς τη διετία 2016-2018 βρίσκονταν στα μέρη μας με τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού.

Προερχόμενος από μία «γεμάτη» σεζόν στη Ligue 2 με την Γκινγκάμπ, μπήκε πρόσφατα στο 39ο έτος της ηλικίας του καθώς γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1984. Και τι με αυτό; Παίζει σαν 20άρης. Ξεκίνησε τη σεζόν στον άξονα όπου είναι και η φυσική του θέση, αλλά όταν στο club «γύρναγαν» τη διάταξη σε 3-5-2 ή 3-6-1 «οπισθοχωρούσε» στα στόπερ και με την πάροδο του χρόνου μονιμοποιήθηκε εκεί.

Αναντικατάστατος, μετρά στη σεζόν 27 εμφανίσεις εκ των οποίων οι 26 είναι βασικός, ενώ στην πρεμιέρα των play outs και στο 3-2 του «Γεντί Κουλέ» σκόραρε για πρώτη φορά φέτος.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου κλήθηκε να διαχειριστεί και τις μετακινήσεις στο Τόγκο, καθώς παραμένει «μόνιμος» και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Αειθαλής με... πάρα πολύ ενέργεια στο παιχνίδι του.

Ο Ουκρανός στόπερ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού από το καλοκαίρι του 2016 που ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ ξεχώρισε τόσο για την αξία του όσο και για το ήθος του. Το καλοκαίρι έφυγε από την Ενωση όμως παρέμεινε στα μέρη μας και ξεκίνησε προπονήσεις με τον Ιωνικό, ενώ παράλληλα εξέταζε την επόμενη ημέρα της καριέρας του.

Οσο περνούσε ο καιρός και δεν έβρισκε κάτι που να τον καλύπτει άρχισε όλο και περισσότερο να «ωριμάζει» το ενδεχόμενο να υπογράψει στο club, όπως και τελικά συνέβη στην έξτρα μεταγραφική περίοδο των ελεύθερων του Σεπτεμβρίου.

«Κολόνα» της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, το 1-0 της Λαμίας τον βρήκε με 26 συμμετοχές, όλες βασικός, ενώ στο 3-2 της Τρίπολης μερικές ημέρες πριν σημείωσε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της. Τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται στο top 5 των παικτών της κατηγορίας σε επεμβάσεις και κλεψίματα, δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται, αλλά και το ότι πόσο πολύ χρησιμοποιεί το μυαλό του.

Πάντως ως «στιγμή» της φετινής σεζόν για λογαριασμό του λογίζεται το παιχνίδι της Τούμπας όπου εκείνος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με μία σημαία της χώρας του που δοκιμάζεται από τον πόλεμο, όλοι στην ομάδα του αφιέρωσαν το γκολ που σημείωσε ο Τουράμ και οι φίλοι των γηπεδούχων χειροκροτούσαν.

Η Νίκαια είναι από το περασμένο καλοκαίρι ο δεύτερος εν Ελλάδι σταθμός του Ισπανού χαφ, αφού μας «συστήθηκε» την τριετία 2016-2019 ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Μετά τη Θεσσαλονίκη έγινε κάτοικος Βελιγραδίου για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα και πέρσι έπαιζε στη χώρα του και την Ατλέτικο Μπαλεάρες.

Ο έμπειρος μέσος ήταν από τα τελευταία χρονικά αποκτήματα του Ιωνικού και στο πρώτο διάστημα της επιστροφής του στη χώρα μας χρειάστηκε χρόνο, ενώ και στάθηκε άτυχος λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε. Ετσι μέχρι το Δεκέμβριο μετρούσε μόλις επτά εμφανίσεις, εκ των οποίων οι πέντε ήταν ερχόμενος από τον πάγκο.

Τότε όμως ήταν εκ των πρωταγωνιστών και σκόρερ στο 3-2 επί του ΠΑΟΚ και πλέον λογίζεται ως «κολόνα» του άξονα του. Η μαθητική εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία τον βρήκε με 24 συμμετοχές και δύο γκολ (βρήκε δίχτυα και στο 2-1 επί του Ατρόμητου στην κανονική διάρκεια), ενώ κυρίως μαζί με τον Ντάλσιο συνέθεσαν ένα πάρα πολύ καλό «δίδυμο» στα «6αρο-8άρια».

@Photo credits: INTIME