Λαμία - Ιωνικός 0-1: Σφραγίδα παραμονής για τους Νικαιώτες και τον Ατρόμητο (vids)

Λαμία - Ιωνικός 0-1: Σφραγίδα παραμονής για τους Νικαιώτες και τον Ατρόμητο (vids)

bet365

Με γκολ του Μάντζη στο 31' ο Ιωνικός που είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και δοκάρι με τον Ρομαό στο 65' επικράτησε 1-0 επί της αγχωμένης Λαμίας που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού - Παραμονή στη Superleague 1 και «μαθηματικά» για τους Νικαιώτες και τον Ατρόμητο.

Πολύ όμορφο ματς έγινε σήμερα (17/4) στο «Αθανάσιος Διάκος», όπου ο Ιωνικός κέρδισε 1-0 τη Λαμία και αυτόματα εκείνος και ο Ατρόμητος εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρέμειναν μόλις στο «+1» από την τελευταία θέση και κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Βύντρα, Τζανετόπουλο, Λούκας στα στόπερ, τον Σιμόν στη δεξιά πλευρά, τον Σαραμαντά στην αριστερή, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Νούνιες στον άξονα και τους Καραμάνο, Μανούσο στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες στα στόπερ, τον Μύγα στη δεξιά πλευρά, τον Βαλεριάνο στην αριστερή, τους Κάνιας, Ντάλσιο στον άξονα, τον Αοσμαν «οργανωτή» και τον Λένις πιο κοντά στο πλευρό του φορ Μάντζη.

Ντέρμπι με τα όλα του, η Λαμία έβγαζε «ενέργεια»

Σέντρα στο ματς υπό βροχή μάλιστα και με το «καλημέρα» έγινε αντιληπτό πως θα δούμε ένα ντέρμπι. Το εκατέρωθεν κίνητρο ήταν μεγάλο και το παιχνίδι πήγε στη «δύναμη», με τη Λαμία να βγάζει περισσότερη ενέργεια χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις. Οι γηπεδούχοι πήγαιναν από τα πλάγια - κυρίως από τα δεξιά με τον Σιμόν - έβγαλαν ένα σουτ με τον Καραμάνο στο 18' και διατηρούσαν, έστω και ελαφρά, τον έλεγχο.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έψαχναν τον Λένις που τραβιόνταν δεξιά ή την κάθετη με τον Αοσμαν, ο Σύριος «τέσταρε» στο 15' με σουτ τα αντανακλαστικά του Σαράνοφ και αναζητούσαν την κόντρα επίθεση στον κενό χώρο, όπου Τζανετόπουλος, Σιμόν πιστώθηκαν από ένα κομβικό stop επί των Ντάλσιο, Μάντζη αντίστοιχα.

Ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ και «κυριάρχησε» μέχρι την ανάπαυλα

Μέχρι που φτάσαμε στο 32' όπου ο Λένις έκανε τη «γλυκιά» σέντρα και ο Μάντζης που κινήθηκε έξυπνα στο χώρο πήρε σχεδόν ανενόχλητος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι «κυριάρχησαν» μέσα στο γήπεδο. Με τον Αοσμαν στο 35' έφτασαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ, ενώ μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κέρδισαν αρκετές στατικές φάσεις γύρω από τα καρέ της Λαμίας και μετέφεραν το παιχνίδι στο επιθετικό τους τρίτο.

Οι γηπεδούχοι σα να είχαν απολέσει την αυτοσυγκέντρωσή τους, οι παίκτες του Ιωνικού κέρδιζαν όλες τις δεύτερες μπάλες και οι της Λαμίας μόνο σε μία περίπτωση βρήκαν κενό χώρο στο τρανζίσιον, αλλά ο Ρομαό με προβολή αποσόβησε τον κίνδυνο για λογαριασμό της ομάδας του.

4-4-2 για τη Λαμία που «πολιόρκησε»


Το 0-1 του πρώτου μισού δεν άφηνε περιθώρια στη Λαμία ώστε να περιμένει και με την έναρξη του δεύτερου μισού «γύρισε» τη διάταξή της σε 4-4-2, όταν ο Τιρόνε πήρε τη θέση του Βύντρα. Για περίπου 15 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν μεταφέρει το ματς στο μισό του Ιωνικού και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 50' έβγαλαν τρεις τελικές, με πιο επικίνδυνη την προβολή του Μπεχαράνο σε στατική μπάλα. Λίγο αργότερα (56') μετά από φάση διαρκείας το σουτ του Τζανδάρη πέρασε ελάχιστα άουτ και οι γηπεδούχοι ήταν «εγκατεστημένοι» γύρω από τα καρέ του Χουτεσιώτη.

Κάπου στο 60' όμως ο Ιωνικός άρχισε να απορροφά την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά την είσοδο των Βέλλιου, Ελευθεριάδη έπαιζαν πλέον φουλ επίθεση και αυτό «μεταφράζονταν» σε κενούς χώρους. Πλέον η αναμέτρηση απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά και «τρελό» ρυθμό, καθώς η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Η Λαμία συνέχισε να κρατά μπάλα σε μεγαλύτερο ποσοστό και να βρίσκεται συχνά γύρω από τα καρέ των φιλοξενουμένων, όμως τα σερί της γεμίσματα δεν απέφεραν τη «μεγάλη» φάση. Ναι μεν βρήκε κάποιες τελικές, αλλά η τριάδα των στόπερ των αντιπάλων της (κυρίως ο Ρομάο) δεν της επέτρεπαν να απειλήσει «καθαρά» και η κατά τεκμήριο καλύτερή της στιγμή ήταν ένα σουτ του Προβυδάκη που πέρασε (λίγο) άουτ. Στις καθυστερήσεις είχε ακόμη μία αξιοσημείωτη στιμή όταν ο Ελευθεριάδης θέλησε να εκμεταλλευτεί «αναμπουμπούλα» στα καρέ του Ιωνικού, αλλά ο Τσιγκρίνσκι «καθάρισε».

Ο Σαράνοφ μετά το 60' «κράτησε» τη Λαμία μέσα στο ματς

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απώλεσαν κλασικότερες ευκαιρίες και σε τρεις περιπτώσεις «φλέρταραν» με το 0-2 αλλά... έπεσαν πάνω στον Σαράνοφ.

Ο πορτιέρε της Λαμίας είπε «όχι» στο σουτ του Κιάκου μέσα από τα καρέ του σε φάση τρανζίσιον στην πρώτη μάλιστα επαφή με την μπάλα που έκανε ο νεαρός χαφ (62'), στην κεφαλιά του Ρομαό στο 66' όταν και έδιωξε σε «συνεργασία» με το οριζόντιο δοκάρι του και στο πλασέ του Αοσμαν στο 81', όταν εκείνος και οι συμπαίκτες του άπλωσαν όμορφα το παιχνίδι τους.

Παράλληλα στο 69' βγήκαν στην κόντρα 3 με 3, αλλά το σουτ του Τουράμ πέρασε άουτ. Στο φινάλε μάλιστα ο Σπανός «γύρισε» τη διάταξη σε 5-4-1 για να «κλειδώσουν» το ματς, κάτι που τελικά κατάφεραν.


MVP: Ο Ρομαό. Ο Ιωνικός είχε σε καλή ημέρα και τους τρεις κεντρικούς του αμυντικούς, ο 38χρονος όμως ξεχώρισε ένα «κλικ» και μάλιστα πιστώνεται ορισμένα κομβικά stop.

Στο ύψος του: Οι Αοσμαν, Λένις άπλωσαν σε ορισμένες περιπτώσεις ωραία στο τρανζίσιον το παιχνίδι του Ιωνικού (ο δεύτερος είχε και την ασίστ), ενώ ο Μάντζης σημείωσε ένα σεντερφορίσιο, όπως λέμε, γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νούνιες. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω από τους φορ, ενώ μετά την είσοδο του Ελευθεριάδη πέρασε στο «8». Δεν πέρασε κάποια κάθετη, ενώ ανασταλτικά ο άξονας της Λαμίας είχε προβλήματα στο δεύτερο μισό στο τρανζίσιον του Ιωνικού.

Η γκάφα: Η Λαμία «γέμισε» 41 φορές την μπάλα στα καρέ του Ιωνικού, όμως με αυτόν τον τρόπο δεν έκανε «καθαρή» φάση.

Το «στραγάλι»: Ο Κουτσιαύτης «έχασε» φάσεις και κάρτες, αλλά όχι κάποια σοβαρή. Ο βοηθός υπέδειξε σε ροή αγώνα τον Λένις σε θέση οφ σάιντ όταν και σκόραρε στο δεύτερο μισό και το VAR «συμφώνησε» μαζί του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το ματς ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Είχε «πάθος», ένταση, ρυθμό και κυρίως στο δεύτερο μισό η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Οι δύο ομάδες έβγαλαν από 12 τελικές, όμως ο Ιωνικός είχε το γκολ και πιο «καθαρές» φάσεις.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν (75' Προβυδάκης), Βύντρα (46' Τάιρον), Τζανετόπουλος, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (64' Ελευθεριάδης), Τζανδάρης, Νούνιες, Καραμάνος (59' Βέλλιος), Μανούσος (75' Μπανγκουρά).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61' Κιάκος), Αοσμαν, Λένις (85' Γκοτσούλιας), Μάντζης (61' Τουράμ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα