Παναθηναϊκός: Στους Ζωσιμάδες έχει διπλό ρεκόρ αναποτελεσματικότητας

Παναθηναϊκός: Στους Ζωσιμάδες έχει διπλό ρεκόρ αναποτελεσματικότητας

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Στους Ζωσιμάδες έχει διπλό ρεκόρ αναποτελεσματικότητας

bet365

Σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την δεύτερη χειρότερη φετινή του επίδοση, όσον αφορά την ευστοχία μπροστά από την αντίπαλη εστία, με την πρώτη να είναι πάλι στα Ιωάννινα.

O Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια μία μεγάλη ευκαιρία στα Ιωάννινα και επέστρεψε στην Αθήνα μόλις με έναν βαθμό ενώ βάσει απόδοσης, εικόνας και ευκαιριών θα έπρεπε να είχε πάρει το παιχνίδι. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, σε μία αναμέτρηση που ήταν ξεκάθαρο από την εικόνα της πως ένα γκολ θα έφτανε για να κρίνει το ''τρίποντο''.

Μάλιστα, σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν το ''τριφύλλι'' κατέγραψε την δεύτερη χειρότερη φετινή του επίδοση, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ευστοχία μπροστά από την αντίπαλη εστία βάσει των όσων προκύπτουν από το Wyscout. Η πρώτη, η κορυφαία είναι και πάλι στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, στο ματς της κανονικής διάρκειας!

Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες ίσες με 0.98xGoals, δηλαδή σχεδόν 1 ''σίγουρο'' τέρμα. Η φάση του Μαουρίσιο(0.20xGoals) και αυτή του Αϊτόρ στο δεύτερο ημίχρονο(0.42xGoals) όχι μόνο δεν τίναξαν το πλεκτό αλλά δεν βρήκαν και στόχο, δεν πήγαν προς την εστία του Λοντίγκιν.

ssddff

Αντίστοιχη επίδοση έχει μόνο στο ίδιο γήπεδο η φετινή έκδοση του ''τριφυλλιού''. Στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, στο οποίο ηττήθηκε με 1-0, ο Παναθηναϊκός είχε 1.01xGoals αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Δέκα παιχνίδια χωρίς γκολ

Από κει και πέρα, άξιο αναφοράς είναι και ακόμη ένα γεγονός. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στα 30 της παιχνίδια μέχρι τώρα στη Super League 1 δεν έχει πετύχει τέρμα στα 10 από αυτά! Δηλαδή 1 στα 3 ματς μένει χωρίς γκολ, δεν μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή του και ταυτόχρονα να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης. Για να γίνεται καλύτερα αντιληπτή η διαφορά ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν έχουν σκοράρει μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Μεταξύ άλλων και μετά το ντεφορμάρισμα του Καρλίτος, είναι τεράστια η απουσία ενός σέντερ φορ με εύκολο γκολ, όπως μεγάλη είναι και η απουσία παικτών από τον άξονα της μεσαίας γραμμής που να προσφέρουν σημαντικά και με συχνότητα στο σκοράρισμα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα