Παναθηναϊκός: Αυτά δεν χάνονται!

Παναθηναϊκός: Αυτά δεν χάνονται!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Αυτά δεν χάνονται!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, τα άχαστα του Μαουρίσιο και του Αϊτόρ και την «ανακάλυψη» του Ούγγρου διαιτητή με την αποβολή στον Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει στα Γιάννενα, ήταν υποχρεωμένος να επιστρέψει απόψε το βράδυ στην Αθήνα με το «διπλό» για να «χτίσει» ένα σερί μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ και να πάρει προβάδισμα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Δεν το έκανε, δεν τα κατάφερε να επιβληθεί στους Ζωσιμάδες για έκτο σερί παιχνίδι, συνέχισε την αρνητική παράδοση της τελευταίας εξαετίας και υπό αυτό το πρίσμα, απέτυχε να κάνει το καθήκον του. Είναι μεγάλη γκέλα η αποψινή για το «τριφύλλι» και έρχεται να την μεγεθύνει η σπουδαία νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» μπορεί να παρέμεινε στην 4η θέση «έχοντας» την «Ένωση» στην ισοβαθμία των 48 βαθμών αλλά του ξέφυγε ο Άρης στο -2. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι πάνω στο χορτάρι, δεν άφησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίξει, δεν απειλήθηκαν ούτε στιγμή αλλά πέταξαν στα σκουπίδια μερικές σπουδαίες ευκαιρίες. Και κάποιες από αυτές πραγματικά δεν χάνονται.

Απλά έπρεπε να σημαδέψουν

Συνολικά ο Παναθηναϊκός δημιούργησε έξι σημαντικές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Με τον Αιτόρ δύο φορές, με τον Βέλεθ, με τον Μαουρίσιο, με τον Χατζηγιοβάνη και τον Παλάσιος. Δύο από αυτές είναι τεράστιες. Του Μαουρίσιο στο 31' και του Αϊτόρ στο 62'. Τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο Ισπανός έπρεπε απλά να σημαδέψουν. Απλά να στείλουν την μπάλα στη γωνία του Λοντίγκιν. Αμφότεροι προσπάθησαν να «σκοτώσουν» τον πορτιέρε του ΠΑΣ. Ειδικά η ευκαιρία του Βραζιλιάνου είναι «τρελό» να μην πηγαίνει στο πλεκτό. Μόνος του, με όλο το τέρμα στο «πιάτο» από το ύψος του πέναλτι. Ούτε στην προπόνηση δεν βρίσκεις τέτοια φάση.

Από την άλλη, ο Ίβηρας εξτρέμ από το ύψος της μικρής περιοχής είχε να κάνει το πιο απλό πράγμα. Να στείλει την μπάλα χαμηλά και διαγώνια στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα. Είναι τόσο κακό το «τελείωμα» που κάνει που η μπάλα αν και σε μικρή απόσταση από τέρμα, φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

sddd

Όταν, λοιπόν, σε παιχνίδι με τον ΠΑΣ που παίζει μόνο άμυνα, δημιουργείς αυτές τις φάσεις και δεν τις στέλνεις στο βάθος της εστίας, τότε είναι απίθανο να φύγεις με το «τρίποντο» στις αποσκευές. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του, σε ένα ματς που βάσει εικόνας και ευκαιριών θα έπρεπε να το έχει πάρει. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αν δεν είναι η τελευταία, το «τριφύλλι» δύσκολα θα εξασφαλίσει θέση στα προκριματικά του Conference League.

Στο ίδιο έργο θεατής

Μετά από τις χαμένες ευκαιρίες, κομβική στιγμή για την γκέλα στα Γιάννενα έπαιξε η ανακάλυψη κόκκινης του Βαντ στον Χουάνκαρ που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς και αφαίρεσε την συντριπτική υπεροχή του Παναθηναϊκού πάνω στο χορτάρι. Διαμόρφωσε την εικόνα του ματς στο τελευταίο τέταρτο. Είναι τόσο καθαρή η φάση, είναι τόσο ξεκάθαρο πως ο Ισπανός μπακ βρίσκει τον Περέα στο πρόσωπο, στην προσπάθειά του να αναπτύξει ταχύτητα, είναι μια φάση που βλέπουμε πολύ συχνά, μπορεί να τιμωρηθεί με φάουλ, «τραβηγμένα» με κίτρινη, αλλά απευθείας αποβολή;

Γιατί; Ούτε χτύπημα εκτός φάσης είναι, ούτε πρόθεση έχει ο Χουάνκαρ. Η απόφαση αυτή βέβαια δεν προκαλεί την παραμικρή εντύπωση, ούτε και η μη αποβολή του Κάργα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86 για μαρκάρισμα πάνω στον Αλεξανδρόπουλο. Έχει χαθεί το μέτρημα φέτος με τα φαλτσοσφυρίγματα εις βάρος των «πρασίνων».

ddfx

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον Άρη και την ΑΕΚ, τους άμεσους ανταγωνιστές του δηλαδή, έχει την χειρότερη αντιμετώπιση από τους ρέφερι σε όλο το πρωτάθλημα, υπάρχει μια στρεβλή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην βαθμολογία μέσα από τις λάθος αποφάσεις των διαιτητών και αυτό φυσικά αποτελεί ευθύνη της διοίκησης του συλλόγου, η οποία προτίμησε απόψε το βράδυ την «σιωπή».

Υ.Γ1: Ο Παναθηναϊκός παίζει την ποδοσφαιρική του επιβίωση στη σεζόν με βασικό σέντερ φορ τον Φώτη Ιωαννίδη. Από τα τέσσερα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, στα τρία το «τριφύλλι» δεν είχε ούτε έναν επιθετικό στον πάγκο, επειδή αποφάσισε να παίξει με την φωτιά μετά τον τραυματισμό του Φεντερίκο Μακέντα και δεν κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε και «φώναζε» από μακριά. Πρώτα χτύπησε ο Ιωαννίδης, τώρα ο Καρλίτος και η επιστροφή του Μακέντα είναι πολύ πιο σημαντική από ότι πιστεύει η πλειοψηφία.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.