Παναθηναϊκός: Παλάσιος και Αϊτόρ έχουν συμμετοχή στα μισά γκολ!

Παναθηναϊκός: Παλάσιος και Αϊτόρ έχουν συμμετοχή στα μισά γκολ!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Παλάσιος και Αϊτόρ έχουν συμμετοχή στα μισά γκολ!

bet365

Οι δύο εξτρέμ του Παναθηναϊκού κάνουν όργια στο φετινό πρωτάθλημα και οδηγούν το Τριφύλλι, έχοντας συνεισφέρει στο 50% των ''πράσινων'' γκολ!

Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε μία έκδοση του Παναθηναϊκού, η οποία να διαθέτει δύο τόσο ουσιαστικούς, κομβικούς και καθοριστικούς σε διάρκεια ακραίους μεσοεπιθετικούς. Καλά-καλά το ''τριφύλλι'' δεν είχε στο έμψυχο δυναμικό του ούτε έναν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά την τελευταία δεκαετία και τελευταία φορά που ήταν στην ευτυχή θέση να ζήσει με ένα δίδυμο σπουδαίων εξτρέμ, ήταν το 2009-2010 με τον Σεμπάστιαν Λέτο αριστερά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεξιά, αν και δεν ήταν η φυσική του θέση.

sssdx

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος και ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα με τα όργια που κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα, θυμίζουν στο ''πράσινο στρατόπεδο'' το πως είναι να παίρνεις τόσα πολλά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι από τους εξτρέμ. Tελευταία... υπενθύμιση; Η άριστη συνεργασία τους στο γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη επί του ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο.

Ο Ελ Τούκου μετρά 10 γκολ και 3 ασίστ ενώ ο Ισπανός άσος 6 γκολ και 5 ασίστ στη τρέχουσα SL1. Αμφότεροι αποτελούν τους πρωταγωνιστές της επίθεσης του Παναθηναϊκού και το σημείο αναφοράς του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Χαρακτηριστικό της επίδρασης και των δύο στην επίθεση του Παναθηναϊκού είναι το εξής:

Από τα 44 γκολ που έχει σκοράρει η ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμμετοχή στα μισά, ακριβώς στο 50%! Είτε με γκολ, είτε με ασίστ, είτε με μεταξύ τους τους συνεργασίες(κόντρα στον Άρη δύο φορές στη Λεωφόρο και απέναντι στον ΠΑΟΚ εκτός κι εντός) έχουν φτάσει τα 20 γκολ ενώ από τα δικά τους πόδια έχουν προέλθει δύο αυτογκόλ, δύο λάθη αντιπάλων, στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ από σέντρα του Παλάσιος και στη Ριζούπολη από ενέργεια του Αϊτόρ.

αμν

Τι κάνει, όμως, ακόμη πιο σημαντικούς τους δύο ποδοσφαιριστές στο αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή; Η τακτική τους αφοσίωση. Τόσο ο Παλάσιος όσο και ο Αϊτόρ είναι άριστοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, βγάζουν ένταση και αποτελεσματικότητα σε κάθε συνθήκη πρέσινγκ στον αντίπαλο και σπάνια αφήνουν εκτεθειμένη σε υπεραριθμίες την πτέρυγά τους.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα