Μάγκας Παναθηναϊκός!

Μάγκας Παναθηναϊκός!

Μάγκας Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, την κίνηση-ματ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το πρώτο του ξέσπασμα στη Λεωφόρο αλλά και για τους Παλάσιος, Χουάνκαρ, Κώτσιρα.

Ήταν τελικός το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Τελικός κανονικός. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπρεπε να... σπάσει το ρόδι στην διαδικασία των play offs, ήταν επιτακτική ανάγκη να νικήσει τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Με την μαγκιά του, με την ανά διαστήματα ανωτερότητά του, με τον κυνισμό που πρέπει να έχει σε αυτά τα παιχνίδια, με λυσσαλέα άμυνα στα τελευταία λεπτά, με δύο γκολάρες... made in Spain, με τρέλα και ψυχή, όπως πρέπει να έχει σε κάθε ντέρμπι.

Οι ''πράσινοι'' στις καθοριστικές στιγμές ήταν πιο αποτελεσματικοί από τον ΠΑΟΚ, το ήθελαν περισσότερο και το πήραν, με ένα ''τρίποντο'' που είναι πραγματικά φτιαγμένο από χρυσάφι ενόψει της συνέχειας.

Το ''τριφύλλι'', μάλιστα, έχει καταφέρει κάτι πραγματικά ξεχωριστό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος. Κάθε παιχνίδι μειώνει διαφορές. Στην πρεμιέρα μείωσε από τον Άρη, την 2η μείωσε από την ΑΕΚ και απόψε ''μάζεψε'' την διαφορά και από τους δύο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, ισόβαθμος με τον Άρη στους 47 και μόλις ένα πόντο πίσω από την ΑΕΚ. Το ξεκίνημα της διαδικασίας τον βρήκε στο -3 από τον Άρη, στο -4 από την Ένωση και πλέον το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες είναι μία τεράστια ευκαιρία να πάρει σημαντικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη, καθώς οι άμεσοι ανταγωνιστές του παίζουν στο ΟΑΚΑ.

Eurowings

Σε ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά ισορροπημένο τα ''φτερά'' του Παναθηναϊκού ήταν εκείνα που έκαναν την διαφορά. Οι δύο wingers. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος και ο Αϊτόρ. Ο Αργεντινός εξτρέμ έκανε άνω-κάτω τον Βιερίνια από δεξιά, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα και η εξαιρετική του σέντρα ''έφτιαξε'' τον Ισπανό που πρόλαβε τον Σάστρε, εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ. Οι δύο μεσοεπιθετικοί έχουν πάρει από το χέρι την ομάδα μέσα στο 2022 και τον οδηγούν στην ευρωπαϊκή επιστροφή με γκολ και ασίστ.

λμ

Ας μου επιτρέψετε, όμως, μία παραπάνω αναφορά στον Παλάσιος. Αυτό το παιδί κάνει τόσο σπουδαία δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι, είναι τόσο καθοριστικός που πραγματικά του βγάζεις το καπέλο σε κάθε παιχνίδι. Στο τελευταίο λεπτό σπριντάρει να πιέσει τον στόπερ του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή και κερδίζει ένα πλάγιο που ισοδυναμούσε με... γκολ για να σπάσει η πίεση και να τελειώσει το ματς. Είναι μεγάλη παιχτάρα ο Ελ Τούκου και ας μην είναι φαντεζί, ζογκλέρ και ''εμπορικός''. Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και από τέτοια έχει άπειρη.

Η κλάση του Χουάνκαρ, το καλύτερο ματς του Κώτσιρα

Το δεύτερο ημίχρονο έχει δύο καθοριστικές στιγμές. Την χαμένη ευκαιρία του Ελ Καντουρί στο 48'(ο Άκπομ διέλυσε τον Σένκεφελντ στη προσωπική μονομαχία) και την απίθανη γκολάρα του Χουάνκαρ στο 65' που γράφει το 2-0 και δίνει τεράστιο προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που ήταν πραγματικά στη... κόψη. Σε αυτή την φάση μίλησε η κλάση του Ισπανού μπακ. Ο 32χρονος πλάγιος αμυντικός διαθέτει την ποιότητα για να κάνει αυτή την ενέργεια, όπως και πολλές άλλες στο δημιουργικό κομμάτι. Το... παστέλωσε, έκρινε σε σημαντικό βαθμό το ματς και πραγματικά είναι ποδοσφαιρικά παράδοξο το γεγονός πως ο σύλλογος δεν του έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καταπληκτικός απόψε, Γιάννης Κώτσιρας, στο καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Εξαιρετικός ανασταλτικά, βοήθησε δημιουργικά και θύμισε τον παίκτη που... ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να τον αγοράσει από τον Αστέρα Τρίπολης.

Το... κλείδωσε με τον Σάρλια, ''έφτιαξε'' την Λεωφόρο!

Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ, είναι από δύσκολο έως απίθανο να καταρρεύσει ψυχολογικά πάνω στο χορτάρι όταν ένα ματς του ''στραβώνει'' και να γίνει έρμαιο στα χέρια του αντιπάλου του. Ο Παναθηναϊκός είχε το 2-0, είχε την τρομερή αύρα της Λεωφόρου αλλά το σύνολο του Λουτσέσκου μπήκε άμεσα στο παιχνίδι με το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 70'. Η φετινή έκδοση του ''τριφυλλιού'' απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μία ομάδα που βγάζει χαρακτήρα στα δύσκολα, η άμεση ''απάντηση'' έφερε... τρικυμία αλλά στο 77᾽ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε την κίνησή του και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος αλλά και από την εικόνα, καθώς οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο να κάνει συνεχόμενες σέντρες δίχως αποτέλεσμα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

δδχ

Ο Σέρβος προπονητής απέσυρε τον Ιωαννίδη, έβαλε στο παιχνίδι τον Σάρλια και έπαιξε με 5-4-1, έχοντας τον Παλάσιος στην κορυφή της επίθεσης να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα αλλά και να βάλει δύσκολα στις πρώτες πάσες του αντιπάλου. Ο Ιβάν είναι ένας έμπειρος τεχνικός, θα μπορούσε να έχει χίλια-δύο ''κολλήματα'' αλλά το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι δογματικό. Από την στιγμή που του λειτούργησε η πεντάδα πίσω στο ''Βικελίδης'', την επιστράτευσε απόψε και επί της ουσίας... κλείδωσε το ''τρίποντο''.

Σαν κίνηση ίσως να ήταν και αναμενόμενη. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο και δείχνει την τεράστια σημασία που είχε για τον οργανισμό το αποψινό αποτέλεσμα, ήταν το ξέσπασμά του, δύο φορές. Το πρώτο στις καθυστερήσεις όταν ζήτησε από τον κόσμο να φωνάξει ακόμη πιο δυνατά και το δεύτερο στο φινάλε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σφιγμένες γροθιές. Είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τα συναισθήματά του και αυτό ήταν κάτι που σίγουρα άρεσε στον κόσμο, ο οποίος εκτιμά την δουλειά του προπονητή. Ενός προπονητή που έχει μετατρέψει την καμμένη γη που συνάντηση σε μία κανονική, καλή και ανταγωνιστική ομάδα῎.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.