ΑΕΚ: Το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» και η πίεση του αποτελέσματος

ΑΕΚ: Το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» και η πίεση του αποτελέσματος

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» και η πίεση του αποτελέσματος

bet365

Η Ένωση από σήμερα ξεκινάει την ουσιαστική της προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με την ανάγκη για αποτέλεσμα να είναι μεγάλη τόσο για τη μάχη της Ευρώπης, όσο και για την αυτοπεποίθηση εντός της ομάδας.

Οι διεθνείς της ΑΕΚ έπειτα από την απουσία δέκα ημερών λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων με τις Εθνικές τους ομάδες μαζεύονται στα Σπάτα και από σήμερα (31/3) αρχίζει επί της ουσίας η προετοιμασία για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ήταν αδύνατο για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο με τόσους απόντες να δουλέψει κάτι το διάστημα της διακοπής και πλέον με την επιστροφή και των τελευταίων (Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία) θα έχει δύο προπονήσεις συν την τελευταία του Σαββάτου για να καταστρώσει τα πλάνα του για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να ψάξει παντού για βαθμούς καθώς περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν προκειμένου να μην χαθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Το «πρέπει» της Ένωσης για αποτελέσματα σε κάθε ένα από τα οκτώ ματς των play offs που απομένουν είναι μεγάλο. Και οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειαστεί να βελτιώσουν θέματα σε ανασταλτική λειτουργία, ανάπτυξη και τελειώματα φάσεων για να δουν αυτά τα αποτελέσματα στο χορτάρι.

Στην ΑΕΚ εκτός από βαθμολογικής άποψης, όπου τα πράγματα είναι πλέον οριακά για την ευρωπαϊκή έξοδο, έχουν μεγάλη ανάγκη από ένα σημαντικό αποτέλεσμα και για ψυχολογικούς λόγους. Μια μεγάλη νίκη μπορεί να τονώσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση που λείπει από τους «κιτρινόμαυρους» στα ντέρμπι. Και ενόψει Ολυμπιακού για να πάρει κάτι τέτοιο η ΑΕΚ θα χρειαστεί να παίξει και κόντρα στο 0-3-10 που μετράει στα 13 τελευταία ματς απέναντι στους «ερυθρόλευκους», με την τελευταία νίκη να σημειώνεται πριν από τέσσερα χρόνια και δύο μήνες!

Ο Τσούμπερ στο ματς με τον Ολυμπιακό

Από τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν θα φανεί και κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις και για κάποιο διαφορετικό σχηματισμό για το ματς στο Καραϊσκάκη σε σχέση με το 4-2-3-1 που έχει καθιερωθεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Η πιθανότητα ενός 4-3-3 για παράδειγμα ή ακόμα και ενός σχηματισμού με τριάδα στην άμυνα (3-4-3) δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μέσα στα οκτώ παιχνίδια των play offs που απομένουν. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις προπονήσεις για να δούμε αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκύψει ως δεδομένο ακόμα και για το ντέρμπι στο Φάληρο.

Τα προβληματάκια πάντως μαζεύτηκαν και αυτή τη φορά, καθώς μετά τον Σιμόες που αντιμετώπιζε τραυματισμό πριν τη διακοπή, ο Τζαβέλλας γύρισε από την Εθνική με ενοχλήσεις στον μηρό και δύσκολα θα είναι διαθέσιμος, ενώ και ο Ανσαριφάρντ θα προφυλαχθεί λόγω του τραυματισμού του στο μάτι που δεν του επιτρέπει για το επόμενο διάστημα να προπονείται ομαδικά. Επίσης μένει να φανεί και η κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος θα προέρχεται από ένα πολύωρο ταξίδι με αλλαγές πτήσεων, κάτι που πάντα επηρεάζει σε ένα βαθμό.

Στα θετικά από την άλλη είναι ο ρυθμός συμμετοχής που πήρε ο Κριχόβιακ με την Εθνική Πολωνίας, ένας παίκτης που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά με την αξία του στα play offs, αλλά και το γεγονός ότι τα προβλήματα ίωσης που ταλαιπώρησαν αρκετούς παίκτες της Ένωσης την εβδομάδα της προετοιμασίας για το ματς με τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχουν πλέον ξεπεραστεί.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα