ΑΕΚ: Ο ασταμάτητος Άμραμπατ και ο Χατζισαφί που έκανε όλη τη δουλειά

ΑΕΚ: Ο ασταμάτητος Άμραμπατ και ο Χατζισαφί που έκανε όλη τη δουλειά

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο ασταμάτητος Άμραμπατ και ο Χατζισαφί που έκανε όλη τη δουλειά

bet365

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Εχσάν Χατζισαφί αποτέλεσε το μηχανάκι στον άξονα.

Η ΑΕΚ δεν έφυγε με το διπλό από τη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά το παιχνίδι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο υπήρχε ικανοποίηση για την καλή εμφάνιση, όχι όμως και για το αποτέλεσμα, καθώς όλοι τόνιζαν πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΚ διατηρεί ένα ελαφρύ πάνω χέρι για την 3η θέση και την Ευρώπη, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά με εννιά ματς να απομένουν.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια τόνισε στους παίκτες του ότι είναι σημαντικό που δεν τους βλέπει ικανοποιημένους από τον ένα βαθμό, δείχνοντας τον δρόμο ουσιαστικά για ανάλογη εμφάνιση και νίκη στο ματς της 2ης αγωνιστικής των play offs με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό καθώς πέρα από την ψυχολογία, αν κατακτηθεί η νίκη θα δώσει σημαντική βαθμολογική ώθηση, δεδομένου του ότι την ίδια ώρα αγωνίζονται Αρης και Παναθηναϊκός.

Σε συνολικό επίπεδο στη Λεωφόρο ήταν πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ το γεγονός ότι αντέδρασε μετά το γκολ που δέχθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν η Ένωση θα κατέρρεε μετά από αυτό, όπως έχει αποδειχθεί. Τώρα ανασύνταξε τις δυνάμεις της, κατάφερε να κυριαρχήσει και να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ αν είχε καλύτερες τελικές επιλογές θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ. Σε ατομικό επίπεδο δύο από αυτούς που δεδομένα ξεχώρισαν ήταν ο Άμραμπατ και ο Χατζισαφί.

Ο «ταύρος» Άμραμπατ ήταν ασταμάτητος

Ο Άμραμπατ στο ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά ήταν αναμφισβήτητα ο Άμραμπατ. Παίζοντας στο δεξί «φτερό» είχε συνεχώς κίνηση με ή χωρίς την μπάλα, πατώντας σε όλους τους χώρους. Έπαιρνε σχεδόν σε κάθε επίθεση ενέργειες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του, οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να τον ρίξουν ακόμα και αν τον μάρκαραν δύο. Ο Μαροκινός εξτρέμ ήταν ασταμάτητος περνώντας συνεχώς επικίνδυνες μπαλιές. Μια από αυτές στο τέλος του πρώτου μέρους έφερε το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο, με τον Άμραμπατ να το εκτελεί για το 1-1. Δέκα λεπτά πριν είχε σεντράρει ξανά στον Αραούχο, ο οποίος είχε τελική με κεφαλιά, και ο Μαροκινός θα τα είχε κάνει όλα τέλεια αν στο 24' εκτελούσε πιο γρήγορα όταν βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει για να πάρει το προβάδισμα. Ο,τι δημιουργούσε η Ένωση ερχόταν από τα δικά του πόδια, με το Wyscout να καταγράφει εκπληκτικά νούμερα σε αυτόν τον τομέα. Ο Άμραμπατ στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε 3/3 σέντρες, 4/4 πάσες μέσα στην αντίπαλη περιοχή, 7/9 προωθητικές μπαλιές και 2/3 μακρινές μεταβιβάσεις!

Ο Χατζισαφί έκοβε και έραβε στο κέντρο

Ο Χατζισαφί στο ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος πιστώνεται το γεγονός της χρησιμοποίησης του Χατζισαφί στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Κάτι που -ανεξήγητα γιατί- δεν είχε δοκιμάσει ποτέ ο Αργύρης Γιαννίκης. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ιρανός τα πήγε σχετικά ικανοποιητικά, σε θέση στην οποία αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανέβασε κι άλλο απόδοση και ήταν εκ των κορυφαίων για την ΑΕΚ, κόβοντας και ράβοντας στον άξονα. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά ο Χατζισαφί έκανε όλη τη δουλειά στο κέντρο για την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το Wyscout ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 ανακτήσεις, οκτώ κοψίματα και 3/5 κερδισμένες δεύτερες μπάλες, κάτι που δείχνει ότι είχε σημαντικό ρόλο στο να πάρει η ΑΕΚ τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έπειτα βοηθούσε στην ανάπτυξη, με εξαιρετική ακρίβεια καθώς είχε συνολικά 37/40 σωστές πάσες, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 93%! Και οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν κάθετο παιχνίδι καθώς ο Χατζισαφί πέρασε 12/13 επιτυχημένες προωθητικές μπαλιές, ενώ μόλις δύο σε όλο το ματς ήταν προς τα πίσω.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα