Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Κυρίαρχη για μία ώρα η Ενωση, «μοιρασιά» στην πρεμιέρα των play offs

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Κυρίαρχη για μία ώρα η Ενωση, «μοιρασιά» στην πρεμιέρα των play offs

bet365

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη του Παναθηναϊκού για 60 λεπτά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με πέναλτι του Αμραμπατ στο 45'+2' το γκολ του Αϊτόρ στο 4' και οι δυο αντίπαλοι μοιράστηκαν τους βαθμούς στην πρεμιέρα των play offs.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλου και Ιωαννίδη, ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χουάνκαρ, στο δεξί ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Σάρλια στο κέντρο. Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αϊτόρ, Παλάσιος στα ''φτερά'' της επίθεσης και στην κορυφή ο Καρλίτος.

Για την ΑΕΚ, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Ο Αυστριακός επέστρεψε μετά από περίπου 1.5 μήνα στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Μισελέν δεξιός μπακ, Μοχαμάντι αριστερός και ο Μήτογλου με τον Τζαβέλλα οι δύο στόπερ. Χατζισαφί και Σιμόες οι δύο αμυντικοί μέσοι. Ο Μάνταλος επιτελικός, ο Τσούμπερ αριστερός εξτρέμ, δεξιός ο Άμραμπατ και... φουνταριστός ο Αραούχο.

''Πράσινη αρχή'', ''κιτρινόμαυρη'' κυριαρχία και φινάλε

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έψαξαν το γρήγορο γκολ, ο Τσούμπερ στο 2' αστόχησε στο τετ α τετ με τον Διούδη, ο Αϊτόρ στο 4' ''τσίμπησε'' υπέροχα την μπάλα πάνω από τον Στάνκοβιτς μετά την εξαιρετική κάθετη του Γκατσίνοβιτς και έδωσε στο ''τριφύλλι'' το γρήγορο προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ένα ιδανικό ξεκίνημα για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δεν είχε, όμως, την ανάλογη συνέχεια, καθώς η ''Ένωση'' κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, επιβλήθηκε και... έπνιξε τους ''πράσινους''.

Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έβαλαν πολύ δύσκολα με την πίεση τους ψηλά και την ένταση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, οι γηπεδούχοι είχαν κάκιστη κυκλοφορία της μπάλας και έχαναν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Μετά το δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν το απόλυτο αφεντικό της συνάντησης.

Ο Τσούμπερ στο 16', ο Μάνταλος στο 22' , Αραούχο στο 34᾽ και ο Άμπραμπατ στο 42' δεν βρήκαν την ιδανική τελική, με την ΑΕΚ να βρίσκει την ισοφάριση στο φινάλε του ημιχρόνου. Από καταπληκτική μπαλιά του Άμραμπατ, ο Αραούχο ανατράπηκε από την άστοχη έξοδο του Διούδη και ο Νταμπάνοβιτς ορθά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 45'.

Μονότερμα μέχρι το 60' και μετά η απόλυτη ισορροπία

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί και τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερη προβλήματα μετά το 4-4-2 της ανάπαυλας και την είσοδο του Χατζηγιοβάνη αντί του Γκατσίνοβιτς. Το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ήταν τεράστιο, η ''Ένωση' έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή αλλά δεν είχε τις σωστές τελικές ενέργειες.

Η καθοριστική στιγμή του ματς ήρθε στο 59'. Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Βιγιαφάνιες και του Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή και το πιο ορθολογικό σχήμα κατάφεραν να ισορροπήσουν και να πάρουν τον έλεγχο στο τελευταίο εικοσάλεπτο, καθώς η ΑΕΚ άρχισε να εμφανίζει λογικά σημάδια κόπωσης και να γυρίζει μέτρα πιο πίσω τις γραμμές της.

Ένα σουτ του Παλάσιος πάνω στον Στάνκοβιτς και ένα επικίνδυνο σουτ του Αραούχο που πέρασε παράλληλα από την εστία, ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές της επανάληψης, με τον Τάνκοβιτς στο 92' να σημαδεύει εντελώς άστοχα από καλή θέση. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε...

MAN OF THE MATCH: Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Μαροκινός εξτρέμ ήταν εξαιρετικός, από τα δικά του πόδια ήρθε το πέναλτι και η εύστοχη εκτέλεσή του, κέρδισε τις περισσότερες μάχες με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και βοήθησε πολύ την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αϊτόρ. Άνοιξε το σκορ με υπέροχη ενέργεια και ξεχώρισε σε ακόμη ένα παιχνίδι. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται ο Μάνταλος της ΑΕΚ αλλά και ο Βιγιαφάνιες για τους ''πράσινους''.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ δεν κέρδισε ούτε μάχη ανάμεσα στους στόπερ της ΑΕΚ, ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο και απογοήτευσε με την εικόνα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Σωκράτης Διούδης. Ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού ήταν σε κάκιστο βράδυ. Κάνει λάθος έξοδο στο 2' που δεν πληρώνει η ομάδα του, το ξανακάνει στο φινάλε του πρώτου μέρους και κάνει πέναλτι στον Αραούχο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ορθά μέσω του επόπτη και με την επιβεβαίωση του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μήτογλου στο 49'. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση του αγώνα, με τον Νταμπάνοβιτς σε γενικές γραμμές να κάνει μια νορμάλ διαιτησία αν και θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 σε ένα αθηναϊκό ντέρμπι όπου η ''Ένωση'' ήταν καλύτερη αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δεύτερο γκολ στα σημεία όπου κυριαρχούσε πάνω στο χορτάρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα