ΑΕΚ: Τα «πρέπει» στη Λεωφόρο σε σχέση με το προ δύο εβδομάδων ντέρμπι

ΑΕΚ: Τα «πρέπει» στη Λεωφόρο σε σχέση με το προ δύο εβδομάδων ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα «πρέπει» στη Λεωφόρο σε σχέση με το προ δύο εβδομάδων ντέρμπι

bet365

Η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play offs με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να προσέξει να μην επαναλάβει τα λάθη που την οδήγησαν στην ήττα με 3-0 προ δύο εβδομάδων, να φανεί αποτελεσματική και να εκμεταλλευτεί στατικές μπάλες.

Δύο εβδομάδες μετά την ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα που έφερε και την απομάκρυνση του Αργύρη Γιαννίκη από τον πάγκο, η ΑΕΚ πηγαίνει ξανά στη Λεωφόρο για την πρεμιέρα των play offs. Με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο αυτή τη φορά στην τεχνική ηγεσία. Ένα δύσκολο ξεκίνημα για την Ένωση, η οποία στη συνέχεια έχει να παίξει με ΠΑΟΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και οφείλει να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος της σε ντέρμπι και να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των διεκδικητών της για το ευρωπαϊκό εισιτήριο αποκτώντας το πάνω χέρι για την 3η θέση. Μια κλήρωση που έχει στις δύο πρώτες αγωνιστικές δύο όψεις για την ΑΕΚ ενόψει συνέχειας. Οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει στη Λεωφόρο να αποφύγουν τα λάθη που τους κόστισαν ακριβά στο ματς προ δύο εβδομάδων. Όπως έλλειψη συγκέντρωσης και ανασταλτικές ανορθογραφίες, αλλά και ανεπάρκεια στην αποτελεσματικότητα και στην εκμετάλλευση στατικών φάσεων.

Ο Τσούμπερ στο ματς με Παναθηναϊκό

Να αποφύγει λάθη από έλλειψη συγκέντρωσης

Η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τους «πράσινους» πριν από δύο εβδομάδες είχε μπει δυνατά, αλλά το πέναλτι του Ρότα στο 14' με το άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Αλεξανδρόπουλο έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με εκτέλεση πέναλτι και στη συνέχεια να μετατρέψει σε περίπατο το ντέρμπι. Ένα λάθος από έλλειψη συγκέντρωσης που απαγορεύεται, ειδικά σε παιχνίδια τέτοιου χαρακτήρα. Κάτι το οποίο μάλιστα έχει κοστίσει αρκετά συχνά στην ΑΕΚ τόσο σε αυτήν όσο και στην προηγούμενη σεζόν που εξελίχθηκαν το ίδιο απογοητευτικά...

Να μην αφήσει χώρους στον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο ζητούμενο για την ΑΕΚ, σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψιν και την έτσι κι αλλιώς ευάλωτη ανασταλτική της λειτουργία, είναι να μην δώσει χώρους στον Παναθηναϊκό για να δράσει. Όπως συνέβη καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους στο πρόσφατο ντέρμπι της Λεωφόρου με συνέπεια οι «πράσινοι» να πάρουν προβάδισμα τριών γκολ από το ημίχρονο. Σε εκείνο το παιχνίδι η άμυνα της ΑΕΚ εκτέθηκε παίζοντας ψηλά, όπως είχε υποδείξει ο Γιαννίκης. Μια πιο σφιχτή αμυντική λειτουργία, όπως συνηθίζει ο Οφρυδόπουλος, λογικά δεν θα επιτρέψει τα ίδια δικαιώματα.

Ο Αραούχο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Να είναι αυτή τη φορά αποτελεσματική

Η ΑΕΚ δεν είναι ότι δεν έκανε ευκαιρίες στη Λεωφόρο, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να βρει δίχτυα. Ήταν άτυχη στη φάση του Τσούμπερ, όταν ο τελευταίος στο πρώτο μέρος ανενόχλητος μέσα στην περιοχή είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο δοκάρι (η ΑΕΚ είχε κι άλλο ένα στην αμέσως προηγούμενη με φάση με το δύσκολο τελείωμα του Ανσαριφάρντ από πλάγια θέση που «έγλειψε» το οριζόντιο), ενώ είχε κι άλλες δύο καλές στιγμές με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Αραούχο. Στη μία από αυτές ο Διούδης τον σταμάτησε με μεγάλη επέμβαση. Είναι περιπτώσεις που κάνουν τη διαφορά και η Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει κυνικότητα σε τέτοιες στιγμές.

Να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις

Επειδή η ΑΕΚ πρόκειται για ένα σύνολο το οποίο είναι αδούλευτο μεσοεπιθετικά, και ό,τι δημιουργεί, πηγάζει από την ατομική ποιότητα των μπροστινών της, θα πρέπει να αναζητήσει παραγωγή φάσεων και από τις στατικές φάσεις. Όπως ακριβώς δηλαδή ξεκλείδωσε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας όταν τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζαβέλλας με κεφαλιά έδωσε τη νίκη. Και ειδικά σε ντέρμπι οι ευκαιρίες από στατικές μπάλες μπορούν να κρίνουν πολλά.

Ενδιαφέρον τι θα επιλέξει ο Οφρυδόπουλος στον άξονα

Αν πάρουμε ως αναμενόμενη την επιστροφή του Στάνκοβιτς στην εστία, την παρουσία αμυντικής τετράδας με Μοχαμαντί, Τζαβέλλα, Μήτογλου και πιθανότατα Μισελέν, τον Αραούχο στην κορυφή και τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα, τότε ενδιαφέρον μεγάλο παρουσιάζουν οι επιλογές του Οφρυδόπουλου στον άξονα. Εκτός από τον Σιμόες δηλαδή που θα ξεκινήσει. Αν θα πάει στο 4-2-3-1 τότε πιθανότατα ο Χατζισαφί να ξαναβρεθεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Άμραμπατ σε ελεύθερο ρόλο ( υπάρχει και η επιλογή του Γέβτιτς ή του Μάνταλου, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο Άμραμπατ θα διεκδικήσει θέση στα άκρα) ή αν θα επιλέξει ένα σφιχτό 4-3-3 στο οποίο θα μπορούσε να έχει θέση και ο Λε Ταλέκ ως κόφτης. Θυμίζουμε πως δεν υπολογίζονται οι Βράνιες και Σιμάνσκι λόγω τιμωρίας, ενώ και ο Σάκχοφ έχει χάσει αρκετές προπονήσεις λόγω του ότι έπρεπε να φέρει την οικογένειά του με ασφάλεια στην Αθήνα από την Ουκρανία.

Στιγμή φάουλ στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα