Super League Interwetten: Οι 11 «νέοι» που έλαμψαν (vids)

Super League Interwetten: Οι 11 «νέοι» που έλαμψαν (vids)

bet365

Το Gazzetta ξεχωρίζει την 11άδα και τον προπονητή που συστήθηκαν φέτος στη Super League και κατάφεραν να ξεχωρίσουν!

Είδαμε τους πιο επιδραστικούς παίκτες του πρωταθλήματος.

Είδαμε τους πιο... άγνωστους παίκτες που ξεχώρισαν.

Είδαμε τα ματς που μας θύμισαν... Premier League.

Ώρα να δούμε και την 11άδα - σε σύστημα 4-2-3-1 - των παικτών που συστήθηκαν φέτος στο ελληνικό κοινό και ξεχώρισαν.

*Ο Γκαγιέχος, όντως, είναι ένας παίκτης που πραγματικά άξιζε να είναι στην 11άδα αλλά πήρε μεταγραφή για την Τσίλε και θα ήταν άδικο για τους άλλους παίκτες που είναι ακόμη εδώ. Εξάλλου στον άξονα ο ανταγωνισμός ήταν... σκληρός.

Τόμας Βατσλίκ - τερματοφύλακας (Ολυμπιακός)

Τόμας Βατσλίκ - τερματοφύλακας (Ολυμπιακός)

Σίντκλεϊ - αριστερός μπακ (ΠΑΟΚ)

Σίντκλεϊ - αριστερός μπακ (ΠΑΟΚ)

Ντέρεκ Κορνίλιους - στόπερ (Παναιτωλικός)

Ντέρεκ Κορνίλιους - στόπερ (Παναιτωλικός)

Φαμπιάνο - στόπερ (Αρης)

Φαμπιάνο - στόπερ (Αρης)

Νταβίντ Καρμόνα - δεξί μπακ (Αστέρας Τρίπολης)

Νταβίντ Καρμόνα - δεξί μπακ (Αστέρας Τρίπολης)

Μπαντού Εντιαγιέ - κεντρικός μέσος (Άρης)

Μπαντού Εντιαγιέ - κεντρικός μέσος (Άρης)

Γιάσμιν Κούρτιτς - κεντρικος μέσος (ΠΑΟΚ)

Γιάσμιν Κούρτιτς - κεντρικος μέσος (ΠΑΟΚ)

Άιας Άοσμαν - αριστερό εξτρέμ (Ιωνικός)

Άιας Άοσμαν - αριστερό εξτρέμ (Ιωνικός)

Σεμπαστιάν Παλάσιος - δεξί εξτρέμ (Παναθηναϊκός)

Σεμπαστιάν Παλάσιος - δεξί εξτρέμ (Παναθηναϊκός)

Αγκιμπού Καμαρά - 10άρι (Ολυμπιακός)

Αγκιμπού Καμαρά - 10άρι (Ολυμπιακός)

Τόμας Φαν Βέερτ - επιθετικός (Βόλος)

Τόμας Φαν Βέερτ - επιθετικός (Βόλος)

Δημήτρης Σπανός - προπονητής (Ιωνικός)

Δημήτρης Σπανός - προπονητής (Ιωνικός)

Ο 32χρονος Τσέχος ήρθε για να καλύψει το κενό του Ζοσέ Σα και τα έχει καταφέρει περίφημα. Εχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη σε 13 ματς για τη Super League Interwetten κι έχει δεχτεί 14 γκολ. Χωρίς αμφιβολία είναι ο τερματοφύλακας που έχει ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με το... καλημέρα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν... έβγαλε μάτια αλλά σε σχέση με άλλους που ήρθαν φέτος, έπαιξαν αριστερά στην άμυνα και τουλάχιστον έκαναν τα βασικά, ο Βραζιλιάνος ξεχώρισε. Ο 28χρονος είχε αξιοπρεπή παρουσία με 1 γκολ και 2 ασίστ, ενώ το τέρμα που πέτυχε στον Παναιτωλικό, μέσα στο Αγρίνιο, έδωσε τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Ο 24χρονος Καναδός στόπερ ήταν κι αυτός από τις... αποκαλύψεις του φετινού Παναιτωλικού στη χρονιά που ο Αναστασίου «έχτισε» μια ομάδα με παρόν και... μέλλον. Σε 23 ματς στη Super League είχε 2 γκολ, 1 ασίστ κι 8 κίτρινες. Μάλιστα σκόραρε στο ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια δίνοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει των playout.

Σταθερός, ηγετικός και αποτελεσματικός. Βράχος στην άμυνα και παίκτης που έδωσε πολλά. Σε 22 ματς στη Super League είχε μάλιστα και μία ασίστ, ενώ πήρες μόλις τέσσερις κίτρινες. Από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας.

Ο Αστέρας πέτυχε διάνα με την επιλογή του Ισπανού, ώστε να καλύψει το κενό του Γιάννη Κώτσιρα. Σε 24 ματς είχε 4 ασίστ και 1 γκολ. Μάλιστα οι 2 ασίστ του έφεραν και... 6 βαθμούς. Από το δικό του πόδι μπήκε το γκολ στο 1-0 με τον ΟΦΗ και το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Το κορυφαίο μπακ του πρωταθλήματος σε ασίστ - μαζί με τον Άλβαρες, αλλά είναι η δεύτερή του σεζόν στο πρωτάθλημα και γι' αυτό δεν είναι στη λίστα μας.

Μπορεί ο Καμαρά να ήταν πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Άρη, αλλά ο Εντιαγιέ τράβηξε πάνω του τα φώτα καθ' όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Super League. Ο Σενεγαλέζος ήταν σταθερός, εξαιρετικός και βαρόμετρο στον άξονα, έχοντας μάλιστα 3 γκολ και 3 ασίστ. Δεν μπορούσε να λείπει από την 11άδα.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ κάνει... παπάδες στα 33 του. Σε μία χρονιά που επιθετικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν βρήκε πολλά γκολ από τους επιθετικούς του, ο Σλοβένος σε 22 ματς έχει σκοράρει 15 γκλ και έχει μοιράσει 2 ασίστ! Με λίγα λόγια είναι... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!

Διαμαντάκι που ήρθε στον Ιωνικό από την άγνωστη Hermannstadt της Β' Ρουμανίας αλλά έχει ξεχωρίσει. Είναι ο παίκτης που έχει πάρει την ομάδα της Νίκαιας από το χέρι και την οδηγεί στην παραμονή. Σε 25 ματς έχει 6 γκολ και 7 ασίστ, όντας μάλιστα από τους πιο επιδραστικούς παίκτες του πρωταθλήματος αφού έχει φέρει στην ομάδα του 11 βαθμούς!

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ήταν το καλοκαίρι η πιο δύσκολη περίπτωση που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι. Ποιοτικός παίκτης, που κάνει τη διαφορά και είναι εξαιρετικά σημαντικά για το παιχνίδι του Γιοβάνοβιτς. Χρειάστηκε λίγος χρόνος προσαρμογής, αλλά από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά ήταν κομβικός. Εχει πετύχει σε 26 αγώνες 10 γκολ και 1 ασίστ. Εχει σκοράρει σε 9 ματς, ενώ στα 3 εξ αυτών η ομάδα του δεν νίκησε. Εκείνος όμως ήταν... εκεί!

Μόλις 20 ετών. Ήρθε από τη Λιλ για το... μέλλον, αλλά αυτό είναι μακριά. Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα έγινε με το... καλημέρα βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Μαρτίνς σε μια χρονιά, που ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε πολύ εύκολα γκολ. Όσες φορές σκόραρε ή είχε ασίστ ο Ολυμπιακός νίκησε. Γκολ στον ΠΑΣ και νίκη. Γκολ-ασίστ με τον ΠΑΟΚ και νίκη. Γκολ στην ΑΕΚ και νίκη. Δύο ασίστ στο 0-3 επί του Ατρόμητου. Γκολ και ασιστ στο 0-3 επί του Ιωνικού. Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του μικρού έχει παίξει για ομάδες όπως η Λίβερπουλ!

Ο Ολλανδός επιθετικός είναι η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Με 13 γκολ είναι ο δεύτερος σκόρερ στη λίστα των σκόρερ και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό... αφήνοντάς το με το στόμα ανοιχτό!

Στα 51 προς 52, ο έμπειρος κόουτς πήρε την ευκαιρία για πρώτη φορά στη Super League 1 και αποδεικνύει ότι άξιζε αυτή να είχε έρθει πιο νωρίς. Ο Ιωνικός είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και το έργο αυτό - μέχρι στιγμής - πιστώνεται εν πολλοίς στον κόουτς που οδήγησε την ομάδα και στην επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας. Σε 26 ματς, ο Ιωνικός πήρε 26 βαθμούς (7 νίκες, 8 ισοπαλίες, 14 ήττες), είναι στην 11η θέση και είναι στο χέρι του η παραμονή μέσω των πλέι άουτ.