Αστέρας – Άρης: Ντέρμπι εξάδας σε Τρίπολη με Σόνι και Εντιαγιέ να είναι έτοιμοι να κάνουν την διαφορά

Newsroom
Αστέρας – Άρης: Ντέρμπι εξάδας σε Τρίπολη με Σόνι και Εντιαγιέ να είναι έτοιμοι να κάνουν την διαφορά

bet365

Το Σάββατο στις 17:15 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας και Άρης θα παλέψουν για το άλμα της εξάδας με το Gazzetta να σας παρουσιάζει τους Σόνι και Εντιαγιέ, δύο κομβικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Ιδανικά αρχίζει η 25η αγωνιστική που είναι και η προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στην Τρίπολη ο Αστέρας θα υποδεχθεί τον Άρη σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις των playoffs και η οποία διεξάγεται στην σκιά της τιμωρίας του ΠΑΣ Γιάννινα από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας με -5 βαθμούς.

Οι Αρκάδες και Θεσσαλονικείς θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση των πολύτιμων τριών βαθμών, με τους Μίλαν Ράσταβατς και Χερμάν Μπούργκος να έχουν πολλούς παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Εμείς θα σταθούμε στους Κέβιν Σόνι και Μπαντού Εντιαγιέ. Δύο κομβικότατους ποδοσφαιριστές που έχουν κρίνει πολλά παιχνίδια των ομάδων τους και ετοιμάζονται να κρίνουν ακόμα ένα.

Κέβιν Σόνι: Αναζητώντας τη χαμένη φλόγα του

Αρχίζουμε με τον γηπεδούχο και τον Κέβιν Σόνι, ο οποίος είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, στους φετινούς πρωταγωνιστές του Αστέρα. Ο Καμερουνέζος επιθετικός αποτελεί βαρόμετρο της ομάδας και τα γκολ του (συνήθως) φέρνουν νίκες. Φέτος, έχει σκοράρει 6 γκολ σε 5 ματς και στα τρία εξ αυτών, οι Αρκάδες νίκησαν (με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Βόλο). Με Βόλο και ΠΑΟΚ, η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε παρά τα γκολ του 23χρονου.

Με τον Μπαράλες και τον Ριέρα να είναι σε εξαιρετική φόρμα, μετά τα γκολ από τη Λαμία, ο Σόνι είναι αυτός που έχει αυξημένη πίεση πάνω του, καθότι ξέρει ότι πρέπει να... μιλήσει σ' ένα ματς - τελικό. Στο Κολοκοτρώνης γνωρίζουν ότι απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης διακυβεύονται οι κόποι μιας χρονιάς κι ο Σόνι είναι εδώ γι' αυτό το ματς. Όσο για τον Ριέρα σαφώς και είναι βαρόμετρο αφού το 2022 κάνει... παπάδες. Από τα 6 φετινά γκολ έχει σκοράρει τα 4 το νέο έτος και έχει μοιράσει τρεις ασίστ όντας ένας βασικός λόγος που ο Αστέρας... χτυπάει την πόρτα των Playoffs. Στο χέρι του είναι αν θα την ανοίξει.

Εντιαγιέ: Του λείπει το γκολ, αλλά κάνει όλα τα άλλα

Συνεχίζουμε με τους φιλοξενούμενους και τον Μπαντού Εντιαγιέ. Η απόκτηση του Σενεγαλέζου μέσου στοιχειοθέτησε μία από τις τρεις ηχηρές επενδύσεις του περασμένο καλοκαίρι με την προοπτική να συμπληρώσει τον Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Προϊόντος του χρόνου διαφοροποιήθηκε ο ρόλος του, δίχως αυτό να σημαίνει ότι κλήθηκε να ανταποκριθεί σε άγνωστη αγωνιστική ευθύνη καθώς και στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί στη θέση του επιτελικού μέσου. Προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξαν ρόλο δύο παράγοντες. Καταρχήν, η κατακόρυφη πτώση στην απόδοση του Φακούντο Μπερτόγλιο σε συνδυασμό με τη… συνηθισμένη (πλέον) κακή αγωνιστική εικόνα του Ματέο Γκαρσία.

Δεύτερον, οι «κίτρινοι» λειτούργησαν καλύτερα με τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον 31χρονο μέσο πίσω από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ειδκά στα εκτός έδρας παιχνίδια, η ομάδα είχε καλύτερη αντίδραση και λειτουργία στο transition παιχνίδι και ο ρόλος του Ντιαγέ ήταν κομβικός. Κι έτσι ο Σενεγαλέζος εδραιώθηκε στη θέση του επιτελικού μέσου. Το στοιχείο που του λείπει είναι η αποτελεσματικότητα καθώς τα τρία γκολ που έχει σημειώσει είναι λίγα συγκριτικά με το εύρος των κλασικών ευκαιριών που είχε στα παιχνίδια με πιο χαρακτηριστικές αυτές στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης». Συνολικά, η δική του ανταπόκριση στις αγωνιστικές ευθύνες του είναι από τα πλέον κομβικά σημεία για τον Άρη, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου βρίσκει περισσότερους χώρους σε σχέση με τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά και μόνοι τους δεν φτάνουν για τη νίκη

Ξαναλέμε βέβαια πως τόσο ο Σόνι, όσο και ο Εντιαγιέ ναι μεν είναι κομβικοί παίκτες για Αστέρα και Άρη, αλλά μόνοι τους δεν μπορούν να πάρουν το ματς. Επιθετικά ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι ο παίκτης που τραβάει και φέτος τους Αρκάδες, ενώ εκτός των γκολ δεν σταματά να δίνει μάχες σε κάθε αγώνα με τους αντίπαλους αμυντικούς, κερδίζοντας τις περισσότερες. Στον αντίποδα υπάρχει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, με τον Μαυριτανό να είναι σημείο αναφοράς στην «ζώνη πυρός» της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και οι δύο έχουν πετύχει από 4 γκολ, αλλά ξαναλέμε πως η βοήθεια τους είναι ακόμα μεγαλύτερη από όσο λένε οι αριθμοί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα