«Σχεδόν βέβαιο πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα τιμωρηθεί»

Newsroom
 «Σχεδόν βέβαιο πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα τιμωρηθεί»

bet365

Ο Χάρης Λαζάνης, εκ των δικηγόρων του «Αγιαξ της Ηπείρου», έδειξε βέβαιος για τη δικαίωση του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δικαιωθεί από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League στο ζήτημα της μετοχικής του σύνθεσης που έχει προκύψει ύστερα από το πόρισμα της ΕΕΑ έδειξε ο Χάρης Λαζάνης, εκ των δικηγόρων της ομάδας που μίλησε σχετικά στον Super-FM.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το αν υπάρχει κάτι νεότερο για το πότε θα βγει η απόφαση:
«Πιθανόν μέχρι αύριο να βγει η απόφαση. Είναι μια ογκωδέστατη δικογραφία, έχουμε καταθέσει κι εμείς πολλά έγγραφα, οπότε είναι μάλλον καλό ότι αργεί, γιατί εξετάζονται αυτά τα έγγραφα».


Για την καταγγελία του κ. Κούγια και τι αφορούσε: «Η καταγγελία του κ. Κούγια αφορούσε πολυϊδιοκτησία και ενέπλεκε ονόματα, αλλά κι άλλη μία ομάδα, εκτός του ΠΑΣ. Στην ΕΕΑ η κατηγορία μετατράπηκε σε άκυρη μεταβίβαση και η άλλη ομάδα απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών, χωρίς να κληθεί σε απολογία. Εν τέλει αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα δεν μπορούν να σταθούν, οι ενδείξεις που αναφέρει μας αφήνουν κι εμάς με απορία. Θεωρούμε το πόρισμα ασαφές, αβάσιμο, με πολλές ανακρίβειες και ελλείψεις αποδεικτικών μέσων που προσκομίστηκαν ενώπιον της πειθαρχικής».


Για το ότι δεν έγιναν πρόσθετες παρεμβάσεις από άλλες ΠΑΕ: «Καμία ΠΑΕ δεν έκανε πρόσθετη παρέμβαση. Είναι σημαντικό γεγονός αυτό, γιατί σε περίπτωση τιμωρίας μας θα επωφελούνταν κάποιες ομάδες».


Για το κλίμα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης: «Η δικαστής ήταν τυπικότατη δεν δημιούργησε οποιαδήποτε ένταση, σε αντίθεση με την ΕΕΑ που η συνάδελφος κα Σεβαστοπούλου είχε προβλήματα γιατί πριν καν εξεταστούμε μέλος της επιτροπής της είπε ότι «για μας το έχετε κάνει». Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και γι’ αυτό λέμε ότι είναι μία επιτροπή με πολιτική τοποθέτηση, όπως ήταν πάντα άλλωστε, και γι’ αυτό το πόρισμά της δεν είναι δεσμευτικό. Ουσιαστικά η ΕΕΑ δρα σαν μία προκαταρκτική εξέταση και με ενδείξεις μπορεί να σε οδηγήσει σ’ ένα πειθαρχικό όργανο, αλλά στην πειθαρχική δεν αρκούν οι ενδείξεις, χρειάζονται αποδείξεις. Για να κατηγορηθούμε και να καταδικαστούμε πρέπει να υπάρχουν μαρτυρίες, συναλλαγές κτλ που δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση».


Για τα επόμενα βήματα σε περίπτωση που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό: «Υπάρχει η έφεση και πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσα, γιατί η έφεση δεν φέρνει αναστολή ποινής».


Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγής και στο CAS: «Υπάρχει, αλλά θα έχουν παιχτεί τα πλέι οφ, θα έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, οπότε μετά θα είναι μόνο ηθικό το θέμα και νομικό για να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις και να υπάρξει μια νομολογία, όπως παλαιότερα με τον ΠΑΟΚ.Είναι σχεδόν βέβαιο, βάσει της νομολογίας που υπάρχει, ότι δεν θα τιμωρηθούμε. Αν τιμωρηθούμε, προσωπικά θα το θεωρήσω σκάνδαλο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει μεταβίβαση μετοχών. Ο κ. Χριστοβασίλης εκείνη την περίοδο που είχε οικονομικά προβλήματα είχε κάνει ένα πληρεξούσιο στον συμπολίτη μας κ. Αυδή να του βρει αγοραστή. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί μεταβίβαση μετοχών. Ξεφεύγουμε τελείως και από την καταγγελία του κ. Κούγια, η οποία ανέφερε άλλα πράγματα, ότι υπήρχε πολυϊδιοτησία και ότι κάποιος άλλος ήλεγχε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ΕΕΑ έφτασε να υποστηρίζει ότι ο μεσίτης διοικούσε την ομάδα και ότι έγινε άκυρη μεταβίβαση. Είναι πολλά τα ζητήματα, γι’ αυτό και είναι μεγάλο το υπόμνημά μας».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα