Παναθηναϊκός: Οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες του Ματέους Βιτάλ

Παναθηναϊκός: Οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες του Ματέους Βιτάλ

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες του Ματέους Βιτάλ

bet365

Με ένα γκολ και μία ασίστ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ο Ματέους Βιτάλ παραμένει... εξαφανισμένος στα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό και σε καμία περίπτωση δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει την ελπίδα που ο ίδιος δημιούργησε.

Διάρκεια. Η λέξη που κάνει την διαφορά στο ποδόσφαιρο. Το συστατικό εκείνο που ξεχωρίζει τους καλούς από τους πολύ καλούς και τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ματέους Βιτάλ συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό ως κάτι ξεχωριστό, έκανε υπέροχα πράγματα τις πρώτες αγωνιστικές αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Παναθηναϊκού επί της ουσίας αγνοείται εδώ και αρκετούς μήνες και παρά τις ευκαιρίες που έχει πάρει από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξακολουθεί να μην μπορεί να κάνει την διαφορά, να προσφέρει το κάτι παραπάνω δημιουργικά και να δίνει λύσεις(έστω και περιστασιακά) όταν τα πράγματα ζορίζουν, όταν οι αντίπαλες άμυνες κλείνουν και το Τριφύλλι έχει μεγάλη ανάγκη από ποιοτικές ενέργειες.

Ένα γκολ με πέναλτι και μια ασίστ, πέντε μήνες πριν

Για να καταλάβει κανείς την μηδενική επιδραστικότητα του Βιτάλ στον φετινό Παναθηναϊκό, αρκεί να ρίξει μια πρόχειρη ματιά στους αριθμούς του. Ένα γκολ με πέναλτι και μια ασίστ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, σε 23 συμμετοχές. Μάλιστα, έχει να σκοράρει ή να δώσει ασίστ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και την εύστοχη εκτέλεση από τα έντεκα βήματα στο εντός έδρας 5-1 επί του Βόλου.

δχχ

Στα παιχνίδια που πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό στο 0-0 της Λεωφόρου μπόρεσε να φανεί και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο. Από την στιγμή, βέβαια που αποκτήθηκε ως μια βασική επιλογή στους εξτρέμ και με ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο ρόστερ, η συνεισφορά του προφανώς και δεν είναι η ανάλογη.

Έκλαμψη στο Κύπελλο και μετά απογοήτευση

Τα 58 παιχνίδια που έπαιξε μέσα στο 2021 και οι ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης σε συνδυασμό με την προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον, έπαιξαν τον δικό του ρόλο στο ντεφορμάρισμα του 24χρονου μεσοεπιθετικού μετά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Το προπονητικό επιτελείο τον... φρέσκαρε, τον διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Βιτάλ σκόραρε δύο φορές και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Τα όσα ακολούθησαν, όμως, επέστρεψαν την συζήτηση στις προσδοκίες που μένουν τέτοιες και δεν εκπληρώνονται.

Βασικός στη Νίκαια, βασικός στο Ηράκλειο, από το 43' στο χορτάρι στο ντέρμπι της Τούμπας, ενδεκαδάτος και στο Αγρίνιο. Εκτός παιχνιδιού, μακριά από καθοριστικές ενέργειες στο επιθετικό τρίτο, απογοήτευση. Η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία, στα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίρνει το παραμικρό από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι θα επιστρέψει στην Κορίνθιανς, χωρίς να γίνει η παραμικρή συζήτηση για την παραμονή του και του χρόνου. Υπενθυμίζουμε πως αγωνίζεται στον ελληνικό σύλλογο ως δανεικός με οψιόν αγοράς στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα