Παναθηναϊκός: Οι 10 ήττες και η χρονιά που... κατέβηκε ο διακόπτης

Παναθηναϊκός: Οι 10 ήττες και η χρονιά που... κατέβηκε ο διακόπτης

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Οι 10 ήττες και η χρονιά που... κατέβηκε ο διακόπτης

bet365

Στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός υπέστη την 10η ήττα του για τη φετινή Super League Interwetten, επίδοση χειρότερη και από τη σεζόν 2017-2018 που η ομάδα είχε μείνει στα χαμένα...

Ο φορτσάτος, το τελευταίο διάστημα, Παναιτωλικός, έκανε τη ζημιά στο «τριφύλλι» που γι' ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι αποτυγχάνει να επιβληθεί στο χορτάρι, στη μεγάλη «Αχίλλειο πτέρνα» της φετινής σεζόν.

Το γκολ του Μεντόσα με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους αλλά και η απόκρουση του Ανέστη στο πέναλτι του Καρλίτος, ήταν όλη η ιστορία της αναμέτρησης, από την οποία το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Οι «πράσινοι» έμειναν να μην μπορούν να καταλάβουν γιατί όταν απομακρύνονται από την Λεωφόρο η αποτελεσματικότητά τους πέφτει... υπό του μηδενός, με την επίδοση των 10 αρνητικών αποτελεσμάτων σε 24 παιχνίδια να είναι δεδομένα ένα από τα χειρότερα στατιστικά που έχει να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του σε επίπεδο πρωταθλήματος...

  • Οριακά πάνω από Λαμία και Ιωνικό

Κι όμως η εκτός έδρας συγκομιδή του Παναθηναϊκού μέχρι και αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου, είναι ελαφρώς καλύτερη από τους αριθμούς που έχουν να επιδείξουν ομάδες που βρίσκονται ένα βήμα πάνω από τον πάτο της βαθμολογίας! Και φυσικά διόλου τιμητικό είναι για το «τριφύλλι» αυτό το πράγμα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε 12 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης», μετράει 8 ήττες, 1 ισοπαλία και 3 νίκες.

Αυτό, σημαίνει πως έχει συγκεντρώσει μονάχα 10 βαθμούς στις εξορμήσεις για την Super League Interwetten, έναν περισσότερο από ομάδες όπως είναι οι Λαμία και Ιωνικός, ενώ, ακριβώς τους ίδιους βαθμούς έχει και ο Αστέρας Τρίπολης όταν φεύγει από την Αρκαδία.

Κι αν η ομάδα του Ράσταβατς είναι στην 7η θέση και το -4 από τον Παναθηναϊκό, οι Λαμία και Ιωνικός βρίσκονται απλά πάνω από τον τελευταίο και... καταϊδρωμένο Απόλλωνα Σμύρνης στον βαθμολογικό πίνακα. Και όπως είπε και ο Δημήτρης Κουρμπέλης μετά το παιχνίδι του Αγρινίου, ασφαλώς και δεν αρμόζει σε σύλλογο του βεληνεκούς του «τριφυλλιού» να μετράει τόσα άσχημα αποτελέσματα εκτός έδρας...

  • Με 10 ήττες είχε κλείσει η χρονιά που όλα... αφέθηκαν στην τύχη τους

Την σεζόν 2017-2018 ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να καταφέρει να μπει στο Europa League και στα play-offs των προκριματικών αντιμετωπίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Όλα αρχίζουν ιδανικά στη Λεωφόρο απέναντι στους Βάσκους. Οι «πράσινοι» παίρνουν προβάδισμα δυο τερμάτων. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» έχει ατμόσφαιρα... από τα παλιά, όμως, όπως έσβησαν τα φώτα με τα γρήγορα γκολ και την ήττα με σκορ 3-2, έτσι... έσβησε και η ελπίδα από την ομάδα. Ο αποκλεισμός έφερε αρνητικές εξελίξεις και τα πάντα... σταμάτησαν.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου, ο Παναθηναϊκός αφέθηκε... στην τύχη του. Μάλιστα, ο τότε κόουτς της ομάδας είχε δηλώσει: «Ο στόχος δεν είναι πλέον το αγωνιστικό αλλά να υπάρχει επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Αυτή την στιγμή είμαστε μόνο στο όνομα. Λέμε καμιά φορά καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε κοροϊδεύουν. Πλέον όπου πάμε μας χλευάζουν. Να κοιτάξουν οι άνθρωποι της ομάδας γιατί δεν μπορεί να χλευάζεται ο Παναθηναϊκός όπου πηγαίνει να παίξει».

Εκείνη την ποδοσφαιρική χρονιά, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τις υποχρεώσεις του στην 13η θέση της βαθμολογίας, με ΣΥΝΟΛΟ 10 ήττες σε ολόκλήρο το πρωτάθλημα. Σε 30 αγωνιστικές είχε δει τους αντιπάλους του να φεύγουν από το γήπεδο νικητές, όσες φορές το έχει δει φέτος η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε 24 παιχνίδια.

Και εννοείται πως οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας είχε 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες στην 24η αγωνιστική, με τέρματα 9-18 και έκλεισε το πρωτάθλημα με 7 ήττες στις εξορμήσεις του (2 νίκες, 6 ισοπαλίες) και τέρματα 12-21.

Φέτος υπάρχει μόλις μια νίκη παραπάνω μακριά από τη Λεωφόρο, 8 ήττες εκτός έδρας 12-15 γκολ και απομένει για την κανονική διάρκεια η επίσκεψη στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα