ΑΕΚ: Από απόρθητο κάστρο το ΟΑΚΑ έγινε ξέφραγο αμπέλι (vids)

ΑΕΚ: Από απόρθητο κάστρο το ΟΑΚΑ έγινε ξέφραγο αμπέλι (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Από απόρθητο κάστρο το ΟΑΚΑ έγινε ξέφραγο αμπέλι (vids)

bet365

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον Βόλο με 2-1 και κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ στο ΟΑΚΑ μιας και είχε να χάσει τρία σερί εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, από το 1986.

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Δεκεμβρίου του 2021 όταν η ΑΕΚ πανηγύρισε την τελευταία της νίκη στο ΟΑΚΑ. Τότε χάρη στο γρήγορο γκολ του Ντάμιαν Σιμάνσκι, είχε επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού, λίγες ημέρες μετά το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-2.

Η ήττα από τους «ερυθρόλεκους» ήταν η μοναδική στο ΟΑΚΑ στα πέντε παιχνίδια που είχε δώσει τότε η Ένωση στη Super League Interwetten. Όλα όμως άλλαξαν και τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν ο ΟΦΗ στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι του, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ και μάλιστα με ανατροπή. Σε εκείνο το ματς οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κερδίσει πέναλτι στο 86' όταν ο Άμραμπατ σούταρε με τον Μπαλογιάννη να βάζει το χέρι του για να σταματήσει την μπάλα και τον διαιτητή να δίνει την εσχάτη των ποινών.

Ο Μαροκινός εκτέλεσε αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Επασί και η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αποχαιρέτησε το 2021. Με ήττα. Η επόμενη αναμέτρηση που κλήθηκε η ΑΕΚ να δώσει στο «σπίτι» της ήταν στις 16 Ιανουαρίου, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Τότε, η Ενωση είχε προηγηθεί με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά και πάλι δεν πήρε τίποτα από το συγκεκριμένο ματς, μιας και οι Αγρινιώτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή με τα γκολ των Καρέλη και Μεντόζα και επικράτησαν με 2-1. Όπως ακριβώς το έκανε λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΟΦΗ.

Τρίτη σερί ήττα με ίδιο σκορ και χωρίς τελική στο δεύτερο ημίχρονο

Το απόγευμα της Κυριακής (30/01) -κι αφού ενδιάμεσα προηγήθηκε η νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι με 2-0- η ΑΕΚ γνώρισε ακόμη μία ήττα στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά από τον Βόλο. Όπως με τον ΟΦΗ έτσι και με την ομάδα της Μαγνησίας, η Ένωση έχασε πέναλτι, με τον Στίβεν Τσούμπερ και σα να μην έφτανε αυτό, στο τέλος γνώρισε και την ήττα με 2-1.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (1-2). Ετσι, έχασε έτσι κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια της να πλησιάσει τον Ολυμπιακό, ενώ ενδεχομένως φτερούγισαν και όσες ελπίδες είχαν απομείνει για το πρωτάθλημα. Το χειρότερο όμως για την ΑΕΚ ήταν η τραγική της εικόνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όπου… κατάφερε να μην κάνει ούτε τελική (!) με τον Αργύρη Γιαννίκη να κάνει λόγο για τεράστια απογοήτευση στις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο κατέγραψε 9 τελικές με τις 3 να είναι στην εστία. Στην επανάληψη οι τελικές ήταν 0-7 για τον Βόλο που έφτασε στο τρίποντο.

Γύρισε 36 χρόνια πίσω

Η τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα της Ένωσης στο πρωτάθλημα είχε να συμβεί σχεδόν 36 χρόνια. Τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν σε τρία σερί εντός έδρας ματς, ήταν το 1986. Αρχικά, από τον Ολυμπιακό με 1-0 στις 2 Νοεμβρίου, έπειτα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 στις 6 Δεκεμβρίου και τέλος από τον ΟΦΗ στις 27 Δεκεμβρίου με 1-0.

Οι τρεις ήττες το 1986:

  • 2/11/1986 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1
  • 6/12/1986 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2
  • 28/12/1986 ΑΕΚ-ΟΦΗ 0-1

Οι τρεις ήττες τη φετινή σεζόν:

  • 20/12/2021 ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2
  • 16/01/2022 ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-2
  • 30/01/2022 ΑΕΚ-Βόλος 1-2

Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Τη φετινή σεζόν και ύστερα από εννέα αγώνες στο «σπίτι» της, η ΑΕΚ μετράει ήδη τέσσερις ήττες σε οκτώ ματς. Πέρυσι ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μία λιγότερη αλλά σε δώδεκα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα είχε γνωρίσει και δύο σερί ήττες, από ΠΑΣ Γιάννινα (0-2) στις 27 Ιανουαρίου και έπειτα από τον Άρη (0-2) στις 7 Φεβρουαρίου. Από την άλλη, τη σεζόν 2019/20 η Ένωση είχε μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε απόρθητο κάστρο μιας και είχε ηττηθεί μόλις μια φορά σε 13 παιχνίδια και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Ξάνθη (1-2).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα