Ολυμπιακός: «Φτιαγμένος» στην Τούμπα

Ολυμπιακός: «Φτιαγμένος» στην Τούμπα

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: «Φτιαγμένος» στην Τούμπα

bet365

Το timing στο οποίο έρχεται για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι ιδανικό. «Φτιαγμένος» ο Μαρτίνς με μπόλικες λύσεις.

Το βράδυ της Κυριακής (30/1, 19.30, NS PRIME) ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το timing για ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους». Οι πρωταθλητές ανεβαίνουν «φτιαγμένοι» στην Τούμπα για να αντιμετωπίσουν έναν άμεσο ανταγωνιστή για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Το σπουδαίο ματς έρχεται τρεις μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς. Μια συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση και τον Ίβηρα τεχνκικό που είχε επέλθει βέβαια εδώ και καιρό, αλλά επισφραγίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/1). Το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος υπέγραψε το τρίτο του συμβόλαιο με την πειραϊκή ΠΑΕ, σαφέστατα με περισσότερα χρήματα από όσα έπαιρνε και του εκτοξεύει την ψυχολογία στα ύψη, με την οποία θα συμπαρασύρει και τους ποδοσφαιριστές του λίγο πριν από το απαιτητικό παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι μονάχα θέμα ψυχολογίας για τον 51 ετών τεχνικό. Είναι πως αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στις τελευταίες αναμετρήσεις, έχει πολλές περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του. Ο Αγκιμπού Καμαρά, ο ποδοσφαιριστής που αποδείχθηκε ότι έλειψε περισσότερο από κάθε άλλον λόγω της παρουσίας του στο Κόπα Άφρικα, είναι εκ νέου διαθέσιμος, σε καλή κατάσταση και έτοιμος να ριχτεί στη... μάχη ακόμα και βασικός. Ενισχυμένα είναι και τα «φτερά» του Ολυμπιακού. Ο Γκάρι Ροντρίγκες επέστρεψε και προπονήθηκε την Παρασκευή (28/1), το ίδιο συμβαίνει και με τον Χένρι Ονιεκούρου.

Στον άξονα ο Μπουχαλάκης είναι πια υγιής. Άφησε πίσω μια και καλή τον τραυματισμό χαμηλά στο πόδι και εδώ και μερικές μέρες έχει τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν πλέον μια ακόμη επιλογή στη μεσαία γραμμή, αυτή του Μαμαντού Κανέ, του οποίου ο δανεισμός από τη Νέφτσι Μπακού διεκόπη κατόπιν προσωπικής επιλογής του Μαρτίνς.

Ακόμα και στο κέντρο της άμυνας δεν υπάρχει πια κανένα πρόβλημα. Ο τραυματισμός του Μανωλά στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε επιπόλαιος και ο 30χρονος σέντερ μπακ είναι μάχιμος. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στις 19/1, για ένα 45λεπτο εναντίον του Παναιτωλικού στο Κύπελλο.

Αυτή τη φορά λοιπόν ο Μαρτίνς έχει μπόλικες λύσεις στα χέρια του και καλείται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και διάταξη με... φόντο ένα τρίποντο που θα εκτοξεύσει τη διαφορά των δύο ομάδων στο +12. Όπως δήλωσε ο Πορτογάλος στη Nova: «Παρά τη μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, θα πάμε στην Τούμπα ξεκάθαρα για να κερδίσουμε και όχι για να μη χάσουμε. Ο στόχος μας δεν είναι να διατηρήσουμε το αήττητο, αλλά να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό. Έχω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στην ομάδα και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και πιστεύει στον εαυτό της, έχει δουλέψει καλά, είναι προετοιμασμένη και νομίζω πως θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι στην Τούμπα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και λέω πάλι ότι στόχος μας είναι να κερδίσουμε και όχι να μη χάσουμε».

Ας μην ξεχνάμε ότι το ήδη πλούσιο σε επιλογές ρόστερ του Ολυμπιακού μεγαλώνει κι άλλο με την επικείμενη απόκτηση των Ζοάο Καρβάλιο και Ντιμπί Κεϊτά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα