Παναθηναϊκός: Άριστη νοοτροπία, ατομικά κέρδη και... ραντεβού στα ημιτελικά

Παναθηναϊκός: Άριστη νοοτροπία, ατομικά κέρδη και... ραντεβού στα ημιτελικά

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Άριστη νοοτροπία, ατομικά κέρδη και... ραντεβού στα ημιτελικά

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που με απόλυτη σοβαρότητα τσέκαρε το εισιτήριο για τους 4 του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και για τους παίκτες που ξεχώρισαν.

Σε παιχνίδια όπως το αποψινό υπάρχει μόνο ένας τρόπος να την... πατήσεις, όταν είσαι ο Παναθηναϊκός. Να μπεις στο ματς με την αίσθηση πως θα νικήσεις μόνο με την φανέλα, να υποτιμήσεις τον αντίπαλο, να μην έχεις το μίνιμουμ της σοβαρότητας.

Η φετινή έκδοση, όμως, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο αυτά τα λάθη δεν τα κάνει. Και δεν τα κάνει γιατί ο Σέρβος προπονητής ήταν ο πρώτος που έστειλε το μήνυμα στα αποδυτήρια για το πόσο σημαντικό ήταν το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ενδεκάδα του Σέρβου τεχνικού έστειλε το μήνυμα, καθώς προχώρησε μόνο σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το αιώνιο ντέρμπι και έβαλε στο αρχικό σχήμα παίκτες που μέσα στην σεζόν βασικοί ήταν. Ο Διούδης, ο Σάρλια, ο Καρλίτος, ο Βιτάλ.

zxs

Ο 60χρονος τεχνικός ήθελε να... καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση και άφησε το πιο ευρύ rotation για την ερχόμενη Τρίτη στην Καρδίτσα, ώστε να έχει απόλυτα ξεκούραστη την ομάδα του ενόψει Αστέρα Τρίπολης. Εξάλλου, ο μεγάλος φετινός στόχος είναι η πορεία μέχρι τον τελικό και σε ματς που κρίνονται στόχοι, ανεξάρτητα από την δυναμικότητα του αντιπάλου, ο προπονητής είναι ο πρώτος που πρέπει να δίνει το σύνθημα.

Από την στιγμή, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός είχε άριστη νοοτροπία μέσα στο γήπεδο, όλα τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Για την ακρίβεια ενός ημιχρόνου. Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν χαοτική, οι παίκτες του Ιβάν ήταν απόλυτα σοβαροί στις φάσεις που δημιούργησαν και το 4-0 του πρώτου σαρανταπενταλέπτου περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα των πρασίνων. Με το σκορ αυτό έγινε και η απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων με τους Βιτάλ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μαουρίσιο να βγαίνουν από νωρίς ενόψει Ιωνικού.

Ο Βιτάλ που επανέρχεται, η επιστροφή του Καρλίτος, το δεύτερο σερί καλό ματς του Κότσιρα

Πέρα από την συνολική εικόνα, αξίζει να αναφερθούμε και σε ατομικές εμφανίσεις, οι οποίες για τον δικό τους ξεχωριστό λόγο, έχουν ιδιαίτερη σημασία και ας ήταν αντίπαλος σήμερα η Αναγέννηση Καρδίτσας.

ποπ

  • Μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό και την μη συμμετοχή του στο αιώνιο ντέρμπι, ο Καρλίτος επέστρεψε στην ενδεκάδα και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Με την ασίστ στον Αϊτόρ και την απίθανη γκολάρα για το 4-0 έφτιαξε την ψυχολογία του και έδειξε στον προπονητή του πως είναι απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
  • Στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ο Ματέους Βιτάλ έδειξε σημάδια που είχε πολύ καιρό να δείξει. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ σε εκείνο το ματς ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και σήμερα φάνηκε πως είναι σίγουρα αρκετά πιο φρέσκος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει ακατάπαυστα 12 μήνες! Ο βιρτουόζος εξτρέμ πέτυχε δύο γκολ, τα πρώτα του σε ροή αγώνα με την πράσινη φανέλα και έφτιαξε κι αυτός το κέφι του και τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης του.
  • Ακόμη μία σημαντική ώθηση ψυχολογίας και για τον Γιάννη Κότσιρα. Στο ντέρμπι τα πήγε περίφημα και στο σημερινό ματς βρήκε και την ουσία που του λείπει από το δημιουργικό κομμάτι. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το 2-0, δημιούργησε με πολύ καλή μακρινή μεταβίβαση το 4-0 και μετά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Πάντως, mvp για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Αϊτόρ, με την εμφάνιση του Ισπανού εξτρέμ να μην αποτελεί... είδηση, καθώς είναι σταθερά καλός. Δύο ασίστ με άψογα γυρίσματα προς τον Βιτάλ, ένα γκολ και ακόμη μία πολύ καλή παρουσία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.