ΑΕΚ: Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα

ΑΕΚ: Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα

bet365

Το «μαύρο κουτί» της ΑΕΚ δείχνει ότι οι συνηθισμένες αγωνιστικές παθογένειές της συνεχίζουν να την πληγώνουν με την Ένωση να καταγράφει ελαφρώς χειρότερη πορεία σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό σημείο.

Τα λάθη της ΑΕΚ επαναλαμβάνονται και αυτό έχει ως συνέπεια στην αγωνιστική της πορεία, η οποία μοιάζει με ένα σκληρό deja vu. Πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό η Ένωση ετοιμαζόταν να ξεκινήσει ένα βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα, με τα ζητούμενα να ήταν νίκες και εξέλιξη του πρότζεκτ. Ωστόσο, η ήττα το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ έφερε ακόμα ένα δυνατό πλήγμα, με τους κιτρινόμαυρους όχι μόνο να πετούν μια ευκαιρία για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή, αλλά να πέφτουν πλέον και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δεν «σκοτώνει» τα ματς και την «πατάει» με τον ίδιο τρόπο

Ο Ανσαριφάρντ στο έδαφος

Το πάθημα της ΑΕΚ δεν γίνεται μάθημα εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι παρότι παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ, έχουν μεγάλο πρόβλημα στη διαχείρισή του. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια αυτό είναι πολύ εμφανές. Όπως ήρθε η ήττα από τον ΟΦΗ, όπου η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 14' με τον Βράνιες αλλά δεν τελείωσε το ματς με ένα δεύτερο γκολ, έτσι ακριβώς ήρθε και η ήττα από τον Παναιτωλικό. Προβάδισμα με το γκολ του Ανσαριφάρντ και μάλιστα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο με τη λήξη του πρώτου μέρους (44'), αλλά στη συνέχεια η Ένωση αδυνατεί να «σκοτώσει» το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ με συνέπεια να χάσει έπειτα τη γη κάτω από τα πόδια της. Δύο σερί εντός έδρας ήττες από επαρχιακές ομάδες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ. Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κυνικότητας ήταν κάτι που παρουσίασε η ΑΕΚ και στις εκτός έδρας νίκες με Ιωνικό και Λαμία. Ωστόσο εκεί δεν το πλήρωσε. Παίζοντας όμως με τη... φωτιά, «κάηκε» με δύο οδυνηρές ήττες στο ΟΑΚΑ, τις οποίες αν είχε αποφύγει, θα μπορούσε να ήταν στο -4 από την κορυφή!

Δεν βρίσκει γιατρειά στην ευάλωτη ανασταλτική λειτουργία της

Τσιντώτας και Σιμόες στο γκολ του Καρέλη

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ εξακολουθεί να «πληγώνεται» από τα ίδια λάθη στην ανασταλτική της λειτουργία. Ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο την ταλανίζει από πέρυσι όταν η αμυντική της συμπεριφορά αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 45 τέρματα παθητικό. Ωστόσο, η λύση δεν έχει βρεθεί. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη που γίνονται στο κομμάτι αυτό δεν εντοπίζονται αποκλειστικά στην αμυντική της γραμμή, αλλά στη συνολική ανασταλτική λειτουργία και στη χημεία μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΑΕΚ «καίγεται» για την απόκτηση τουλάχιστον ενός παίκτη στον άξονα που να κάνει τη διαφορά. Όχι μόνο στο δημιουργικό αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Γενικότερα όμως η ΑΕΚ έχει δεχθεί πολλά γκολ με κάθετες ή βαθιές μπαλιές στην άμυνά της η οποία παίζει αρκετά ψηλά, χωρίς ωστόσο αυτό το πρόβλημα να διορθώνεται. Το ίδιο συνέβη και στην ήττα από τον Παναιτωλικό στη φάση της ισοφάρισης και ενώ μάλιστα η Ένωση βρισκόταν μπροστά στο σκορ.

Καταγράφει ελαφρώς χειρότερη πορεία σε σχέση με πέρυσι σε 17 αγωνιστικές

Ο Μάνταλος στο γκολ του Παναιτωλικού

Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική σε αγωνιστικό επίπεδο για την ΑΕΚ, κάτι που έφερε και τις ριζικές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι. Ωστόσο, συγκρίνοντας τη φετινή με την περσινή σεζόν στο αντίστοιχο σημείο της, αυτό που προκύπτει είναι ότι η ΑΕΚ ήταν ελαφρώς καλύτερη πέρυσι σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής! Τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ένωση σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει συγκεντρώσει 33 βαθμούς με 10 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες και τέρματα 30-18. Πέρυσι, τη 17η αγωνιστική η ΑΕΚ είχε 36 βαθμούς, δηλαδή τρεις περισσότερους σε σχέση με τώρα, με 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες και τέρματα 28-17! Μια σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ έφτασε να κλειδώσει μέχρι και μερικές αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ να κλειδώσει την ευρωπαϊκή έξοδο, του μίνιμουμ στόχου μιας απογοητευτικής αγωνιστικής χρονιάς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα