Ολυμπιακός: Της αμύνης τα παιδιά και ο Κωστάκης που έγινε Kostas

Ολυμπιακός: Της αμύνης τα παιδιά και ο Κωστάκης που έγινε Kostas

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Της αμύνης τα παιδιά και ο Κωστάκης που έγινε Kostas

bet365

Η σύνθεση του κέντρου των μετόπισθεν αποτελεί ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό στο αποψινό ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, στην επιστροφή του Μανωλά ως... Kostas.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (19.30, CS1HD, Live από το Gazzetta) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στο σπουδαίο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Με 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες οι «ερυθρόλευκοι», θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο στο εφετινό πρωτάθλημα, σε ένα ντέρμπι που η σύνθεση του κέντρου των μετόπισθεν αποτελεί ερωτηματικό για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Παπ Σισέ, ο οποίος αποτελεί εφέτος σημείο αναφοράς στον εφετινό Ολυμπιακό, βρίσκεται με την εθνική Σενεγάλης στο Κόπα Άφρικα. Ρούμπεν Σεμέδο και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς είναι εκτός πλάνων και αυτή τη στιγμή οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Ουσεϊνού Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο πρώτος προέρχεται από τραυματισμό, το ίδιο είχε συμβεί και με τον Μανωλά, ο οποίος όμως πλέον είναι υγιής και μάλιστα είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στο 0-0 εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης. Η λογική λέει ότι ο Μαρτίνς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βασικό στη Λεωφόρο τον Αβραάμ, επομένως στην περίπτωση που αποφασίσει να κατεβάσει τετράδα στην άμυνα, τρεις παίκτες διεκδικούν δύο θέσεις. Υπάρχει ένα σενάριο με βάση το οποίο μπορεί να παρατάξει τριάδα στα μετόπισθεν ο Πορτογάλος, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Όπως για παράδειγμα στο περσινό 1-4 στο ίδιο γήπεδο, όταν είχε χρησιμοποιήσει διάταξη 3-4-3.

Έχει αξία να δούμε αν ξεκινήσει βασικός ο Μανωλάς, ο οποίος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό στα 23 του ως... Κωστάκης και επέστρεψε στις 16 Δεκεμβρίου ως Kostas. Ως ένας στόπερ με 206 παιχνίδια στη Ρόμα και άλλα 75 στη Νάπολι. Με 43 ευρωπαϊκά ματς ως παίκτης των «τζαλορόσι» και άλλα εννέα ως παίκτης των «παρτενοπέι». Ο 31 ετών ποδοσφαιριστής έχει αντιμετωπίσει 12 φορές στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό, τις τέσσερις ως παίκτης του Ολυμπιακού (τις άλλες με Θρασύβουλο και ΑΕΚ). Και στα τέσσερα έχει παίξει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, με απολογισμό δύο ισοπαλίες (2-2, 1-1), μία νίκη (0-1) και μία ήττα (0-3).

Όταν ρωτήθηκε για το ντέρμπι εναντίον των «πρασίνων», ανέφερε: «Σίγουρα το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι το πιο μεγάλο ντέρμπι Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα και το περιμένω με ανυπομονησία. Ευελπιστούμε να εμφανίσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα της καρδιάς μου. Ευελπιστώ να πάρω περισσότερο χρόνο για να βρω τον ρυθμό μου και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Ολυμπιακό».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα