ΑΕΚ: Τα θέματά της σε προσθήκες και... διαζύγια!

ΑΕΚ: Τα θέματά της σε προσθήκες και... διαζύγια!

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Τα θέματά της σε προσθήκες και... διαζύγια!

bet365

Η αναζήτηση για τον μέσο συνεχίζεται και γίνεται όλο και πιο δύσκολη, το θέμα της αποδέσμευσης που πάντα αποδεικνύεται... αγκάθι και γενικά το ρεπορτάζ για τον Γενάρη της Ένωσης.

Μοιάζει να διανύουμε τον πλέον χαλαρό και... φτωχό, σε επίπεδο προσθηκών και μεταγραφικών (γενικά) κινήσεων, Ιανουάριο των τελευταίων ετών και όχι μόνο για τις ομάδες της χώρας μας. Γενικά η αίσθηση που δημιουργείται σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι αυτή: ότι δηλαδή θα είναι πολύ ήσυχα τα πράγματα σε επίπεδο αλλαγών στις ομάδες. Προφανέστατα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και το χτύπημα όλων των club ανά τον κόσμο από την πανδημία σε οικονομικό επίπεδο...

Το θέμα όμως και η ουσία είναι τα δικά μας... Τα του... οίκου μας που λένε και στο... χωριό μας! Εκεί θα εστιάσουμε βέβαια. Στην ΑΕΚ στην περίπτωσή μας που ούτως ή άλλως γνωρίζαμε από το καλοκαίρι που μας πέρασε πως τον προσεχή Ιανουάριο (έπειτα και από τον αποκλεισμό σοκ από την Βελέζ) θα επιχειρήσει λίγα πράγματα. Για την ακρίβεια γνωρίζαμε και είχαμε σημειώσει – καταγράψει στο ρεπορτάζ πως η Ένωση θα πάει σε πολύ ήσυχο (μεταγραφικά) Γενάρη και θα αναζητήσει ένα, βαριά δυο κομμάτια για το ποδοσφαιρικό της παζλ!

Αυτό συμβαίνει και δικαιολογημένα αφού η ΑΕΚ, ελέω πορείας τραυματισμού και νέας επέμβασης Γαλανόπουλου, μπήκε στη διαδικασία να τρέξει την υπόθεση αναζήτησης μέσου. Προεργασία υπάρχει, επαφές, αλλά όχι και αποτέλεσμα πράγμα λογικό όταν έχεις δεδομένα που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά και δεν σου επιτρέπουν να κινηθείς με άνεση (σε οικονομικό επίπεδο) προκειμένου να τελειώσεις την όποια περίπτωση σε απασχολεί με ταχύτητα και ευκολία...

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο και δη τη χειμερινή αυτό που απαιτείται για να 'χεις αποτέλεσμα είναι να διαθέτεις ένα από τα τρία παρακάτω στοιχεία: Τύχη (πρέπει να σου κάτσει ο παίκτης και να σου βγει), χρήμα (για να ικανοποιήσεις ομάδα, παίκτη και μάνατζερ) και ταχύτητα (για να προλάβεις εσύ αυτόν που θες και έχουν ξεχωρίσει κι άλλοι). Ένα από αυτά τα τρία στοιχεία συνήθως είναι αρκετό για να πετύχεις σε αυτό που θέλεις και ψάχνεις σαν club!

Ο μέσος, ο... Περέα και τα διαζύγια!

Όπως και να 'χει επειδή το ρεπορτάζ μετράει και αυτό έχει αξία και ουσία στην ΑΕΚ το θέμα αναζήτησης μέσου, βασικά των επαφών με δυο περιπτώσεις που 'χουν ξεχωρίσει, συνεχίζεται δίχως αποτέλεσμα. Διότι όπως σημειώνω παραπάνω δεν αρκεί να 'χει βρει τους στόχους και να ξέρεις τι ψάχνεις. Πρέπει να φέρεις και τις υποθέσεις στα δικά σου δεδομένα και να πετύχεις να τα ικανοποιήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και δεν εστιάζω μόνο στα οικονομικά δεδομένα.

Η κουβέντα γίνεται και (κυρίως για την ακρίβεια) για δανεισμό, με μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες, από 12 και πάνω θέλει η ΑΕΚ απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω απ' το ρεπορτάζ. Κάτι δύσκολο να συμβεί... Όπως και ανάποδα αλλιώς θα 'χε τελειώσει ήδη το θέμα του Νταντσένκο το οποίο θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με όσα λένε στην Ένωση και θα δοθεί ο παίκτης στην Ζόρια που θα καλύπτει το συμβόλαιό του και δεν θα δώσει χρήματα στην Ένωση (απόλυτα λογικά για απαξιωμένο ποδοσφαιριστή). Όχι ότι θα γλιτώσει τρελά λεφτά, 220.000 ευρώ το χρόνο είναι, αλλά αν τα προσθέσεις με άλλων...

Μιας και σημείωσα το «άλλων» προφανώς και αναφέρομαι σε Ινσούα και Μπακάκη που επίσης το club επιθυμεί να... ξεφορτωθεί σε επίπεδο συμβολαίων. Αν προσθέσεις τα δικά τους χρήματα άλλωστε, μαζί με του Ουκρανού μπακ, φτάνουμε το εκατομμύριο... Σημαντικό ποσό να εξασφαλίσεις για την επόμενη χρονιά (και το δεύτερο μισό αυτής που τρέχει) ωστόσο αν εξαιρέσουμε το θέμα του Αργεντινού με την Βελέζ (που γράφεται στην πατρίδα του και μέχρι εκεί) δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο στα δυο αυτά διαζύγια που επιθυμεί το club!

Την ίδια ώρα υπήρξε η αναφορά της Ένωσης στον Περέα σύμφωνα με την οποία δεν έχει κάνει το οτιδήποτε για τον Κολομβιανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ (ευτυχώς θα σημειώσω σαν προσωπική άποψη) αν και δεν γράφτηκε ποτέ κάτι τέτοιο αν διάβασα σωστά (που διάβασα). Το ότι τον τσεκάρει και είχε γίνει κουβέντα εντός ΑΕΚ για τον 21χρονο άσο είχε φτάσει στα αυτιά μου, το θεωρώ και σίγουρο (αλλά και δικαιολογημένο) απ' όσο ξέρω πως λειτουργούν στην Ένωση με τους εντός συνόρων στόχους, όμως δεν είδα να γράφει κάποιος ότι έχει κάνει το οτιδήποτε πέραν από τσεκάρισμα! Το ότι μπορεί να συζητήθηκε και να... κόπηκε (σωστά επαναλαμβάνω) είναι άλλο θέμα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα