Κόλμαν: Οι λόγοι που ο Ατρόμητος κατέληξε στον Ουαλό

Κόλμαν: Οι λόγοι που ο Ατρόμητος κατέληξε στον Ουαλό

Μάκης Σταθάτος
Κόλμαν: Οι λόγοι που ο Ατρόμητος κατέληξε στον Ουαλό

bet365

Το Gazzetta αναλύει τους λόγους που ο Ατρόμητος επέλεξε για τον πάγκο του τον Κρις Κόλμαν.

Ο Κρις Κόλμαν είναι ο εκλεκτός που θα αναλάβει να βγάλει τον Ατρόμητο από το αγωνιστικό τέλμα και να τον επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Η διοίκηση των Περιστεριωτών έκανε την έκπληξη με τον Ουαλό προπονητή, αφού το όνομά του ανέβηκε ψηλά στη λίστα των υποψήφιων προπονητών τις τελευταίες μέρες.

Μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Παράσχου, οι άνθρωποι του Ατρομήτου εργάστηκαν με μεθοδικότητα κυνηγώντας κάποιες περιπτώσεις που είχαν ξεχωρίσει για τον πάγκο της ομάδας. Αρχικά το βάρος έπεσε στις στους Έντι Ιορντανέσκου και Ντούσαν Κέρκες, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα. Ωστόσο, η επιθυμία και η προτεραιότητά του για τον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας στάθηκαν εμπόδια για τους Περιστεριώτες.

Έτσι στο κάδρο ανέβηκε ο Κέρκες, όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Ιορντανέσκου παρέμεινε με τον Ρουμάνο να ζητά λίγο ακόμα χρόνο από τον Ατρόμητο, για να αποφασίσει. Οι Περιστεριώτες άρχισαν να εξετάζουν κι άλλες λύσεις, μία εκ των οποίων ήταν ο Κρις Κόλμαν. Ο Ουαλός τεχνικός γοητεύτηκε από τον τρόπο που τον προσέγγισαν οι Περιστεριώτες και από το πλάνο που του παρουσίασε ο Γιάννης Αγγελόπουλος.

Ο ενθουσιασμός του Κόλμαν να επιστρέψει στην Ελλάδα έκανε θετική εντύπωση τους ανθρώπους του Ατρομήτου και παρόλο που η περίπτωση του Ιορντανέσκου δεν είχε «ναυαγήσει» οριστικά και παρέμενε «ζεστή», οι «κυανόλευκοι» αποφάσισαν να πορευθούν τελικά με τον Κρις Κόλμαν για τους παρακάτω λόγους.

Εμπειρία, παραστάσεις, επιτυχίες

Ο Κρις Κόλμαν βρίσκεται σε καλή προπονητική ηλικία και ταυτόχρονα έχει αρκετές παραστάσεις στην καριέρα του. Στα 51 του έχει δουλέψει σε αγγλικούς συλλόγους (Φούλαμ, Κόβεντρι, Σάντερλαντ), στην Ρεάλ Σοσιέδαδ, στην ΑΕΛ, στην κινεζική Χεμπέι και φυσικά μια επιτυχημένη πενταετία στην εθνική Ουαλίας, την οποία οδήγησε στα ημιτελικά του Euro το 2016. Άλλωστε, θεωρείται «παλιά καραβάνα» στους πάγκους, αφού λόγω του πρόωρου τέλους που αναγκάστηκε να βάλει στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ξεκίνησε την προπονητική στα 33 του χρόνια. Πέραν του βιογραφικού του, έχει συνυπάρξει στις ομάδες που εργάστηκε με σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, κερδίζοντας με την δουλειά και τη μεθοδικότητά του τον σεβασμό τους.

«Όχι» στο «ξαναζεσταμένο φαγητό» από την ελληνική αγορά

Ο Γιώργος Σπανός είχε αποφασίσει μετά την απομάκρυνση του Παράσχου να φέρει στον Ατρόμητο προπονητή από την ξένη αγορά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ψηλά στη λίστα των Περιστεριωτών ήταν οι Κέρκες, Ιορντανέσκου, Κόλμαν και όχι κάποιος Έλληνας προπονητής από αυτούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τα τελευταία χρόνια και μετά την πρώτη αποχώρηση του Κάναντι, ο Ατρόμητος είχε επιλέξει την ελληνική αγορά μετά τις απομακρύνσεις των αρχικών προπονητών του (Αναστασίου, Κάναντι, Λόπεθ), αλλά αυτό το πλάνο δεν του είχε βγει (Παντελίδης, Παράσχος). Είναι ξεκάθαρο ότι στον Ατρόμητο έψαχναν κάτι νέο και πρωτοποριακό, που το είδαν στο πρόσωπο του Κόλμαν.

Τους κέρδισε ο ενθουσιασμός του

Κακά τα ψέματα, σε αυτή τη φάση η συμφωνία με προπονητή δεν ήταν και η πιο εύκολη υπόθεση για τον Ατρόμητο. Η ομάδα βρίσκεται στα τάρταρα της βαθμολογίας, η αγωνιστική της εικόνα είναι κάκιστη και το ρίσκο να αναλάβει κάποιος να την αναλάβει αυτή την εποχή, μεγάλο. Ο Κόλμαν από την πρώτη επικοινωνία που είχε με την διοίκηση του Ατρομήτου έδειξε ότι δεν φοβάται την πρόκληση και μάλιστα, γοητεύτηκε από το πλάνο που του παρουσιάστηκε. Ο ενθουσιασμός του Ουαλό να αναλάβει αυτό το δύσκολο εγχείρημα ήταν ένας λόγος που κέρδισε τους Περιστεριώτες.

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας

Στον Ατρόμητο προσμέτρησαν στην απόφασή τους να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας στον Κόλμαν, το γεγονός ότι κατά κάποιο τρόπο είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Μπορεί να έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που αποχώρησε από την Ελλάδα και η παρουσία του στην ΑΕΛ να ήταν σχετικά σύντομη (8 μήνες), όμως είχε προλάβει να αφήσει θετικά δείγματα της δουλειάς του, με αποτέλεσμα όλοι να στάζουν μέλι στο όνομά του. Δεν είναι τυχαίο ότι στις πληροφορίες που συνέλεξαν οι άνθρωποι του Ατρομήτου κανένας δεν είχε να πει κακό λόγο, τόσο για την δουλειά του όσο και για τον χαρακτήρα του.

Προπονητής-επένδυση και γνώστης της αγγλικής αγοράς

Μπορεί ο Ατρόμητος να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και να είναι με την πλάτη στον τοίχο, όμως η πίστη της διοίκησης παραμένει. Επομένως, η επιλογή του νέου προπονητή έγινε με γνώμονα και την επόμενη σεζόν. Ασφαλώς και ο αρχικός στόχος είναι να βγει η ομάδα από την δύσκολη θέση και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία όσο το δυνατό πιο γρήγορα, όμως οι Περιστεριώτες δεν ήθελαν έναν προπονητή μόνο και μόνο για να φέρει εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή. Ήθελαν να επενδύσουν σε έναν τεχνικό, ο οποίος θα κληθεί να χτίσει μια ανταγωνιστική και ελκυστική ομάδα. Επιπλέον, με την έλευση του Κόλμαν είναι πολύ πιθανό, ο Ατρόμητος να στραφεί και στην αγγλική αγορά για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, προκειμένου να ενισχυθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα