Μπαρτ Σένκεφελντ: Καλώς τον κι ας άργησε στην άμυνα του Παναθηναϊκού

Μπαρτ Σένκεφελντ: Καλώς τον κι ας άργησε στην άμυνα του Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου
Μπαρτ Σένκεφελντ: Καλώς τον κι ας άργησε στην άμυνα του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Ολλανδός στόπερ είναι ο παλιός, καλός, ηγετικός Σένκεφελντ που γνωρίσαμε και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εσωτερικές... μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός αναζητά στο μεταγραφικό παζάρι, όπως έχουμε τονίσει εδώ και καιρό, ως προτεραιότητα έναν αμυντικό μέσο και έναν αριστερό μπακ αν προκύψει κάτι καλό ως εναλλακτική του Χουάνκαρ.

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Ιανουαρίου και το Τριφύλλι μπορεί να μην έχει ακόμη στα σκαριά κάποια κίνηση αλλά έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μία... εσωτερική μεταγραφή που έχει ανεβάσει επίπεδο την ανασταλτική του λειτουργία. Μπορεί να άργησε, μπορεί η αρχική εκτίμηση να έκανε λόγο για αρχές Σεπτεμβρίου και να τον είδαμε τρεις μήνες αργότερα αλλά ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι και πάλι εδώ.

Ο Ολλανδός στόπερ στο παιχνίδι με τον Άρη ξεκίνησε για τρίτο συνεχόμενο ματς βασικός στο πλευρό του Φραν Βέλεθ ως δεξιός κεντρικός αμυντικός και απέδειξε ή για την ακρίβεια επιβεβαίωσε τα εξής:

  • Έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον αστράγαλο και την αποχή των επτά μηνών από την τελευταία του συμμετοχή. Πατάει πολύ καλά, έχει την επιθυμητή πνευματική ετοιμότητα και δείχνει να έχει αφήσει πίσω του, τις δύσκολες στιγμές. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Αλλιώς πατούσε στο ματς με την δεύτερη ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ και πολύ διαφορετικά στο 2-0 επί των ᾽᾽κιτρίνων᾽᾽.
  • Είναι ο καλύτερος στόπερ του έμψυχου δυναμικού. Μία φλέβα χρυσού που ανακάλυψε ο Νίκος Νταμπίζας το καλοκαίρι του 2019 ως ελεύθερο και με 200.000 συμβόλαιο! Ιδανικός για το χτίσιμο των επιθέσεων, άριστος τακτικά, γρήγορος, με καλό διάβασμα του παιχνιδιού, δυναμικός όποτε χρειαστεί και αξιόπιστος.
  • Με την παρουσία του στο κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός διαθέτει ακόμη μία ηγετική φυσιογνωμία πάνω στο χορτάρι, καθώς ο Σένκεφελντ είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα μιλήσει, θα παροτρύνει, θα παρασύρει τους συμπαίκτες του.

Απελευθέρωσε και τον Βέλεθ, δημιουργούν αξιόλογο δίδυμο

Εκτός από τα παραπάνω, ο έμπειρος στόπερ κατάφερε να απελευθερώσει, να... ξεμπλοκάρει και τον Φραν Βέλεθ, όσον αφορά τα ανεβάσματα με την μπάλα του Ισπανού προς το μεσαίο τρίτο του γηπέδου, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στον αγώνα με τον Άρη. Είναι δεδομένο πως ο Ισπανός αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σιγουριά έχοντας στο πλευρό του τον Σένκεφελντ, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλύτερα ποδοσφαιρικά από τον Σάρλια, καθώς πέρσι αγωνίστηκαν μαζί στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

aeras

Ο Βέλεθ δίχως αμφιβολία πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν και μαζί με τον Σένκεφελντ, δημιουργούν ένα αξιόλογο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, το οποίο διαθέτει χημεία αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία ικανοποιούν το τεχνικό επιτελείο. Εξάλλου το περασμένο καλοκαίρι και με την εισήγηση της γρήγορης επιστροφής του Ολλανδού, ο Γιοβάνοβιτς είχε αποφασίσει την απόκτηση μόνο ενός κεντρικού αμυντικού που θα συμπλήρωνε την τετράδα στη συγκεκριμένη θέση. Και για αυτό αποκτήθηκε ο Σβόνιμιρ Σάρλια και όχι κάποιος στόπερ από το πιο πάνω ράφι. Το Σένκεφελντ-Βέλεθ ήταν στο μυαλό του και πλέον έχει την δυνατότητα να το βλέπει και μέσα στο γήπεδο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα