ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για την περίπτωση «Τσικίνιο» (vid)

ΠΑΟΚ: Τι ισχύει για την περίπτωση «Τσικίνιο» (vid)

bet365

Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα της περίπτωσης του 26χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού της Μπενφίκα, «Τσικίνιο», που δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με τον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Φρανσίσκο Λεονέλ Λίμα Σίλβα Μασάντο ή απλά «Τσικίνιο» απασχολεί τον ΠΑΟΚ. Το περασμένο καλοκαίρι, όπως είχε αποκαλύψει το Gazzetta, η περίπτωση του 26χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού είχε εξεταστεί, και μάλιστα πολύ σοβαρά, από τους «ασπρόμαυρους». Σήμερα επανήλθε στο προσκήνιο, μετά τις νέες αναφορές στον πορτογαλικό Τύπο.

Προς το τέλος των καλοκαιρινών μεταγραφών και σε μια περίοδο όπου ο «Δικέφαλος» έψαχνε απεγνωσμένα για έναν μεσοεπιθετικό, μετά την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης Τζιοβίνκο, η Μπενφίκα είχε βάλει τον «Τσικίνιο» στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Το όνομά του μπήκε και στην «transfer list» του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να προχωρήσει η περίπτωσή του από την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να παραμείνει στην Πορτογαλία και να συνεχίσει την καριέρα του σ’ ένα οικείο περιβάλλον.

Ο δανεισμός του στην Μπράγκα δεν αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος το Μάιο του 2018 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπενφίκα και δύο μήνες αργότερα παραχωρήθηκε στη Μορεϊρένσε, με την ομάδα της Λισαβόνας να διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του.

Τους πρώτους έξι μήνες στην Μπράγκα ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Κατέγραψε 15 συμμετοχές εκ των οποίων μόλις οι τρεις ως βασικός, χωρίς να έχει γράψει κάποιο γκολ ή ασίστ. Καμία σχέση με όσα έκανε την σεζόν 2018/19 (10 γκολ και 8 ασίστ σε 38 εμφανίσεις) με τη Μορεϊρένσε, γεγονός που έκανε τη Μπενφίκα να ασχοληθεί μαζί του και να του δώσει μια ευκαιρία.

Τη σεζόν 2019/20 είχε 3 γκολ και 7 ασίστ σε 38 συμμετοχές, ενώ την επόμενη χρονιά μέτρησε 27 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, χωρίς να αγωνιστεί, καθώς δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Ζεσούς.

Τα χαρακτηριστικά του «ταιριάζουν» στα «θέλω» του ΠΑΟΚ, που έχει βγει στην αγορά αναζητώντας για τον Ιανουάριο ποδοσφαιριστές στην παραγωγική ηλικία 22-26 ετών, ενώ και το αγωνιστικό του στυλ «κουμπώνει» στις απαιτήσεις που φαίνεται να έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την συγκεκριμένη θέση και τον παίκτη που αναζητά για τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Η παρουσία του Ζοσέ Μπότο στην Τούμπα είναι λογικό να ενδιαφέρει και να απασχολεί τους Πορτογάλους. Το παρελθόν του 55χρονου αθλητικού διευθυντή και το πλεονέκτημα της απευθείας επαφής με την Μπενφίκα, όπου εργάστηκε για έντεκα χρόνια και συνεχίζει να ανήκει ο «Τσικίνιο», δίνουν επιπλέον τροφή για σκέψεις.

Το ζητούμενο, όμως, είναι πως από πλευράς Μπότο και ΠΑΟΚ δεν έχει προκύψει κάτι περισσότερο και κανείς δεν γνωρίζει αν όντως υπάρχει... φωτιά πίσω από τον καπνό της σημερινής αναφοράς των Πορτογάλων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα