ΠΑΟΚ: O Τζιοβίνκο, ο Τσικίνιο και οι άλλοι… (vids)

ΠΑΟΚ: O Τζιοβίνκο, ο Τσικίνιο και οι άλλοι… (vids)

bet365

Ένα άκρως τρελό φινάλε μεταγραφικής περιόδου αναμένεται (και) στον ΠΑΟΚ, που έχει ανοικτό το θέμα της απόκτησης ενός μεσοεπιθετικού, το κερασάκι στην τούρτα της μεταγραφικής ενίσχυσής του. Το Gazzetta αναλύει και αποκαλύπτει…

Ο… κακός χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται για ένα «καυτό» διήμερο, όπου οι… καραμπόλες μπορούν να στείλουν στη Θεσσαλονίκη από τον Τζιοβίνκο μέχρι τον «Τσικίνιο» της Μπενφίκα ή ακόμα ακόμα και τον γνωστό μας από το προ εξαετίας πέρασμα του από την Τούμπα, Λούκας Πέρεθ.

Ήταν δεδομένο, έμοιαζε σχεδόν αναπόφευκτο πως οι τελευταίες ώρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου θα είναι οι πιο… καυτές για τον ΠΑΟΚ, που συνεχίζει την αναζήτηση ενός μεσοεπιθετικού πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο το βράδυ της 31ης Αυγούστου.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά ξεκινώντας με το «σήριαλ» Τζιοβίνκο για να καταλήξουμε και στις υπόλοιπες περιπτώσεις των «δεκαριών» που οι «ασπρόμαυροι» έχουν βολιδοσκοπήσει τις τελευταίες ημέρες και ώρες.

Υπόθεση Τζιοβίνκο

Να ξεκινήσουμε από την υπόθεση που άρχισε να μας απασχολεί από τις 20 Ιουλίου και μέχρι τώρα παραμένει ανοικτή, με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, μετά τη λύση του συμβολαίου του με την Αλ Χιλάλ, να κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, ωστόσο δεν έχει προκύψει η πολυπόθητη συμφωνία.

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου, από την πρώτη στιγμή, να έβαλε το όνομα του «Σέμπα» πρώτο στη μεταγραφική λίστα του «Δικεφάλου», όμως στην πορεία η υπόθεση περιπλέχθηκε, λόγω και της εμπλοκής αρκετών μάνατζερ, με τον ΠΑΟΚ να έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση (2,5 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο) χωρίς να έχει πάρει οριστική απάντηση.

giovinco_juve

Όσο το μεταγραφικό παράθυρο παραμένει ανοικτό, τόσο και η περίπτωση του 34χρονου πρώην άσου της Γιουβέντους θα μένει στα υπόψη. Σε θεωρητικό επίπεδο το θέμα δεν έχει κλείσει, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν μια κρυφή ελπίδα ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, ίσως, να προκύψει «λευκός καπνός» στο πολύκροτο σήριαλ.

Κοιτάζει σοβαρά για «Τσικίνιο»

Το Gazzetta αποκαλύπτει το δεδομένο ενδιαφέρον του «Δικεφάλου» για τον Φρανσίσκο Λεονέλ Λίμα Σίλβα Μασάντο ή απλά «Τσικίνιο», με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Μπενφίκα είναι στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση μεσοεπιθετικού, σε πολύ καλή ηλικία, με ενεργή παρουσία στο ρόστερ των «Αετών» της Λισαβόνας τα δύο τελευταία χρόνια, παράγοντες που σε κάθε διαπραγμάτευση ανεβάζουν τον πήχη και κάνουν αρκετά δύσκολη την απόκτησή του.

Παρόλα αυτά από την Πορτογαλία επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου» για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό, το όνομα του οποίου, μαζί με αυτά των Γκαμπριέλ, Σεφέροβιτς, Ζότα, Βινίσιους και Σάμαρη, είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Βλέπετε, τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο σύλλογος της Λισαβόνας, σε συνδυασμό με τις διαθέσεις του Χόρχε Ζεσούς, υποχρεώνουν τη διοίκηση να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις του ρόστερ. Με εξαίρεση τον Βινίσιους κανένας δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μπενφίκα για τον τελευταίο αγώνα εναντίον της PSV για τα playoffs του Champions League.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι «Αετοί» κοστολογούσαν τον «Τσικίνιο» στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου είναι δεδομένο ότι θα χαμηλώσουν κατά πολύ οι απαιτήσεις τους, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και η σκέψη δανεισμού του ποδοσφαιριστή, με τον ΠΑΟΚ να μην «παίζει μόνος», καθώς η Τορίνο από την Ιταλία αλλά και ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Τουρκία έχουν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον.

Ποιος είναι ο «Τσικίνιο»

Συμπαίκτης με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον Ανδρέα Σάμαρη, την περσινή σεζόν μέτρησε 27 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, καθώς δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Ζεσούς, πάντως ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, χωρίς να αγωνιστεί.

Το Μάιο του 2018 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπενφίκα και δύο μήνες αργότερα παραχωρήθηκε στη Μορεϊρένσε, με την ομάδα της Λισαβόνας να διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του.

Με τη φανέλα της Μορεϊρένσε πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή σεζόν (2018-19) με 10 γκολ και 8 ασίστ σε 38 αγώνες, νούμερα που ήταν αρκετά για να τον επαναφέρουν στο «Ντα Λουζ» και το καλοκαίρι του 2019 να υπογράψει εκ νέου συμβόλαιο πέντε ετών με τους «Αετούς».

Η περίπτωση του Λούκας Πέρεθ

Οι… καραμπόλες των τελευταίων ωρών, ενδεχομένως, να φέρουν στο προσκήνιο κάποιες περιπτώσεις μεσοεπιθετικών που έχουν εξεταστεί το τελευταίο διάστημα.

lucas

Μια τέτοια είναι και του Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός πρώην μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» έμεινε ελεύθερος από την Ντεπορτίβο Αλαβές και το όνομά του συζητήθηκε στη Μικράς Ασίας. Η πλευρά του Λούκας γνωρίζει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, αλλά η περίπτωση του, λόγω και των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων του Ισπανού, θα απασχολήσει μόνο αν δεν προχωρήσουν κάποιες άλλες που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα.

Προτάθηκε κι ο Χαβιέρ Παστόρε

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν φτάσει στη Μικράς Ασίας, είναι και αυτή που αφορά τον Αργεντινό Χαβιέρ Παστόρε, ο οποίος από το 2018 ανήκει στη Ρόμα. Έχει ένα υψηλό «κασέ» (στην ομάδα της Ρώμης κοστίζει κοντά στα 4,5 εκατομμύρια το χρόνια), ενώ και το ιατρικό παρελθόν του είναι κάτι που προβληματίζει και βάζει την περίπτωσή του αρκετά πίσω.

Photos: SL Benfica

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα