Και που δεν θέλει παίκτες ο ΠΑΟΚ;

Και που δεν θέλει παίκτες ο ΠΑΟΚ;

Και που δεν θέλει παίκτες ο ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ που θα απασχολήσουν έντονα τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, αλλά και τους επόμενους μήνες μέχρι να διαμορφωθεί η νέα ομάδα.

Χρόνια πολλά-πολλά και καλά σε όλους. Υγεία και… πάλι υγεία.

Ακόμη υπάρχουν βιαστικοί που κάνουν ό τι ξέρουν ποιες ακριβώς αρμοδιότητες θα αναλάβει στον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Μπότο και προβλέπουν τι ακριβώς θα κάνει στην πράξη και μέσα σε ποια πλαίσια θα κινηθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ. Υπομονή…

Επειδή το μόνο που ξέρουμε είναι ότι με την εμπειρία του ο Μπότο θα ενισχύσει την μεταγραφική διαδικασία της ΠΑΕ και θα βελτιώσει την μεταγραφική ατζέντα και τις λίστες της, ας μείνουμε σε αυτό το κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 21 έφερε πίσω τον Λουτσέσκου, έβαλε στόχο να ξαναφτιάξει ομάδα πρωταθλητισμού, ξεκίνησε τις σημαντικές κινήσεις με Ολιβέιρα και Κούρτιτς, ανανέωσε Σφιντέρσκι και Ελ Καντουρί, αλλά κάπου εκεί έβαλε φρένο. Ξεκίνησε για να διεκδικήσει πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2022 λήγουν πάνω από 10 συμβόλαια παικτών! Σημειώστε τις εκκρεμότητες, αφού τελείωσαν οι υποθέσεις Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Τσιγγάρα και Λύρατζη, έφυγε ο Καγκάβα, ενώ ξεχωριστό είναι το θέμα Σβααμπ με μία οψιόν που έχει: Πασχαλάκης-Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια-Ροντρίγκο-Σίντκλεϊ, Βαρέλα-Κρέσπο, Ίνγκασον, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Άκπομ.

Οι μεταγραφές που έκανε στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού και αυτές που θα κάνει από εδώ και πέρα θα έχουν ορίζοντα αρκετών ετών. Θα εντάσσονται σε ένα πιο μακρόπνοο πλάνο. Στο κάτω-κάτω ακόμη και τα συμβόλαια Λουτσέσκου-Μπότο, το καλοκαίρι του 2024 λήγουν…

Μέχρι τώρα, οι υπεύθυνοι των μεταγραφών αποφάσισαν ότι ενόψει του χειμώνα θα έπρεπε να δώσουν βάση σε δύο θέσεις. Στα πλάγια μπακ και στους μεσοεπιθετικούς όπου έτσι και αλλιώς έμειναν… χρωστούμενα από το καλοκαίρι.

Τώρα που θα ασχοληθεί και ο Μπότο… θα δούμε. Μακάρι να μην χαθεί πολύς χρόνος στην ενημέρωση.

Από εκεί και πέρα όμως, έτσι όπως είναι το ρόστερ τώρα, με τις αυτονόητες ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και με βάση τα συμβόλαια που τελειώνουν, υπάρχει θέση όπου ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται ενίσχυση, ενόψει της νέας ομάδας που θα ετοιμάσει;

Στο τέρμα; Στα στόπερ; Στα πλάγια μπακ; Στα χαφ του άξονα; Στους μεσοεπιθετικούς;

Πλάκα-πλάκα, αν το δούμε ξερά και αντικειμενικά, στα φορ ο ΠΑΟΚ έχει με συμβόλαια: Ολιβέιρα, Σφιντέρσκι, Κούτσια, Τσόλακ και δανεικό μέχρι το καλοκαίρι τον Άκπομ. Φθάνουν, αριθμητικά και ποιοτικά ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Τσόλακ θα παραχωρηθεί και ο Άκπομ θα επιστρέψει στην ομάδα του; Την περίοδο που πέρασε πάντως η ομάδα υπέφερε στην επίθεση και στα φορ…

Συμπερασματικά: Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη πολλών αλλαγών που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι. Πόσες θα γίνουν τώρα και πόσες το καλοκαίρι, είναι κάτι που θα φανεί… Όπως και να έχει ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα, έστω και αν ο Μπότο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρωτίστως μετράει είναι η διαδικασία. Η χημεία μέσα από την οποία θα συνεργαστούν ιδιοκτησία-διοίκηση-τεχνική ηγεσία θα κρίνει και τα αποτελέσματα.

* Στο Χριστουγεννιάτικο βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εδώ και χρόνια πρωτοπορεί σε τέτοια happening, εμφανίζεται ο προπονητής σε δείπνο με τους 10… αρχηγούς! Όλοι οι 30ρηδες μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Πέρα από αυτό, κάποια στιγμή (εντός ή εκτός σεναρίου) ο Λουτσέσκου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Ήρθαμε εδώ να σας ανακοινώσουμε ότι από εδώ και πέρα ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα αναλάβει θέση στο προπονητικό τημ». Τι να πει μετά από τόσους τραυματισμούς και αφού ο Ελ Καντουρί ανήκει στον ΠΑΟΚ και με δική του πρόταση;

Κι εκεί που όλοι γελάνε χαλαρά… έρχεται ο Μπίσεσβαρ και το απογειώνει: «Ναι. Θα τον βάλουμε προπονητή φυσικής κατάστασης…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.