ΑΕΚ - ΟΦΗ: Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Κρητικών επί της Ένωσης μετά από 20 χρόνια, επτά μήνες και 28 μέρες

Δημήτρης Σαμόλης
ΑΕΚ - ΟΦΗ: Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Κρητικών επί της Ένωσης μετά από 20 χρόνια, επτά μήνες και 28 μέρες

bet365

Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια, επτά μήνες και 28 μέρες για να επικρατήσει ο ΟΦΗ της ΑΕΚ εκτός έδρας.

Ήταν 22 Απριλίου 2001 όταν στο Νίκος Γκούμας ο ΟΦΗ επικρατούσε 1-2 της ΑΕΚ, χάρη σε δύο γκολ του Κώστα Κιάσσου. Το δεύτερο τέρμα, μάλιστα, είχε επιτευχθεί στο 83', ενώ από το 78' οι Κρητικοί έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοσταρικανού Γουίλσον Μουνιός.

Άξιο αναφοράς ότι συνεργάτης του Τόνι Σαβέφσκι στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν ο προπονητής θρύλος του ΟΦΗ, Ευγένιος Γκέραρντ.

Γκέραρντ

ΑΕΚ (Τόνι Σαβέφσκι): Ατματσίδης, Δέλλας, Γεωργέας, Καψής, Μαλαδένης (46' Λάκης), Τσιάρτας, Ζήκος, Κασάπης (82' Ρουίς), Πέτκοφ (57' Κόλα), Νικολαΐδης, Κωνσταντινίδης.

ΟΦΗ (Γιάννης Σαμαράς): Μπεκιάι, Παυλόπουλος (70' Κώτσιος), Αδάμος, Κολιτσιδάκης, Πίτσος, Σίμος (67' Νιόπλιας), Μουνιός, Διγκόζης, Κιάσσος, Μάουρο (82' Κατσαβός), Σιμπνιέφσκι.

Ακολούθησαν από τότε έντεκα νίκες της Ένωσης και τρεις ισοπαλίες, μέχρι που το βράδυ της Δευτέρας (20/12) η ομάδα του Ηρακλείου άλωσε την έδρα των «κιτρινόμαυρων» (1-2).

Από την τελευταία εκτός έδρας επικράτηση πέρασαν 20 χρόνια, επτά μήνες και 28 ημέρες! Είναι χαρακτηριστικό πως σε εκείνο το τρίποντο του 2001, ο νυν προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας, ήταν παίκτης (αντικατέστησε στο 67' τον Γιώργο Σίμο), ενώ προπονητής ήταν ο νυν γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Σαμαράς.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα