Ολυμπιακός: Τα μεταγραφικά ζητούμενα, η επόμενη μεταγραφή και το Κόπα Άφρικα

Ολυμπιακός: Τα μεταγραφικά ζητούμενα, η επόμενη μεταγραφή και το Κόπα Άφρικα

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα μεταγραφικά ζητούμενα, η επόμενη μεταγραφή και το Κόπα Άφρικα

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτά... μέτωπα ενόψει του μεταγραφικού παζαριού του Γενάρη ωστόσο το Κόπα Άφρικα εξακολουθεί να έχει ρόλο ρυθμιστή. Σε πρώτο πλάνο η απόκτηση αριστερού μπακ.

Αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές του κειμένου δεν υπάρχει τελική απόφαση για το Κόπα Άφρικα ή Κύπελλο Εθνών Αφρικής, όπως αναφέρεται.

Πιθανώς να προκύψουν νεότερα την Τετάρτη (με την αρμόδια CAF, την αφρικανική Συνομοσπονδία, να δέχεται μεγάλο πρέσινγκ από αρκετές πλευρές για να μην γίνει ο θεσμός αυτός) και ενώ ξέχωρα από την πανδημία υπάρχουν μεγάλες πιέσεις κυρίως από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους για να μην γίνει το Κόπα Άφρικα.

Εάν θεωρήσουμε ότι τελικώς το Κόπα Άφρικα θα γίνει ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών των Αγκιμπού Καμαρά, Κούντε, Παπέ Σισέ, Γκάρι Ροντρίγκες και μάλλον του Ονιεκούρου. Δεν θα είναι στις κλήσεις οι Μαντί Καμαρά και Ουσεϊνού Μπα και μένει να φανεί το τι θα γίνει με τον Ελ Αραμπί. Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021 αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου 2022 και ολοκληρώνεται περίπου έναν μήνα μετά, στις 6 Φεβρουαρίου, στο Καμερούν.

Να θυμίσουμε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από τις 5 Γενάρη και μέχρι τις αρχές Φλεβάρη είναι το εξής:

  • Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός: 5 Γενάρη για την 16η αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: 9 Γενάρη για την 17η αγωνιστική
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 16 Γενάρη για την 18η αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - ΠΑΣ: 23 Γενάρη για την 19η αγωνιστική
  • ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 30 Γενάρη για την 20ή αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: 2 Φλεβάρη για 21η αγωνιστική
  • Ιωνικός - Ολυμπιακός: 6 Φλεβάρη για 22η αγωνιστική

- Στην Ευρώπη στις 17/2 είναι το Αταλάντα - Ολυμπιακός και στις 24/2 το Ολυμπιακός - Αταλάντα.

Η σιγουριά για συμπληρωματικό αριστερό μπακ και ο χαφ - «αίνιγμα»

Σε σχέση με τους παίκτες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Αφρικής αναμφίβολα η πιο μεγάλη απώλεια είναι αυτή του Αγκιμπού Καμαρά. Ένας παίκτης που μπορεί να δώσει βοήθειες ως χαφ, εξτρέμ ή και κρυφός κυνηγός.

Από εκεί και πέρα το πλάνο παραμένει να αποκτηθεί ένας αριστερός μπακ ως συμπλήρωμα στον Ρέαμπτσιουκ. Όχι για να... καπελώσει αγωνιστικά τον Μολδαβό αλλά να του δίνει ανάσες. Το εάν θα είναι ο Ζαγαρίτης, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, ή όχι θα φανεί σχετικά άμεσα. Άρα πλην της προσθήκης του Μανωλά θα πρέπει να περιμένουμε για τον Ολυμπιακό και την προσθήκη ενός αριστερού μπακ.

Αυτή φαίνεται πως θα είναι η επόμενη κίνηση των Πειραιωτών. Όσο για τον χαφ; Παραμένει ανοιχτό, ωστόσο η μη κλήση του Μαντί Καμαρά δημιουργεί άλλα δεδομένα καθώς υπό αυτήν την έννοια στο ρόστερ θα μείνουν οι: Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Σουρλής αλλά και ο Ανδρούτσος (κανονικά ο Ανδρούτσος είναι χαφ).

Άρα συμπερασματικά ο Ολυμπιακός θα πάει στο «Μανωλάς συν ένας» (για μεταγραφή δηλαδή εφεδρικού αριστερού μπακ εκτός από την απόκτηση του διεθνούς στόπερ) και θα μείνει ανοιχτό το θέμα του χαφ (από τη στιγμή που δεν φεύγει για το Κόπα Άφρικα ο Μαντί Καμαρά μειώνονται οι πιθανότητες για τέτοια κίνηση). Φυσικά στο Λιμάνι θα περιμένουν και τις εξελίξεις γύρω από τις αποφάσεις για την... τύχη του θεσμού του Κόπα Άφρικα, που θα προκύψουν την Τετάρτη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα