Ολυμπιακός: Ο λόγος που «κόπηκε» ο Μαντί και η ευκαιρία να αφυπνιστεί προς όφελος του ίδιου και των «ερυθρόλευκων»

Ολυμπιακός: Ο λόγος που «κόπηκε» ο Μαντί και η ευκαιρία να αφυπνιστεί προς όφελος του ίδιου και των «ερυθρόλευκων»

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Ο λόγος που «κόπηκε» ο Μαντί και η ευκαιρία να αφυπνιστεί προς όφελος του ίδιου και των «ερυθρόλευκων»

bet365

Το «κόψιμο» του Μαντί Καμαρά από την αποστολή της Γουινέας, η ευκαιρία του Αφρικανού να αφυπνιστεί και να λειτουργήσει ευεργετικά για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό.

Τη Δευτέρα (20/12) ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γουινέας, Καμπά Ντιαβαρά, ανακοίνωσε την αποστολή για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που απαρτίζεται από 27 ποδοσφαιριστές και στην οποία υπάρχουν δύο μεγάλες εκπλήξεις. Η μία είναι ο 25χρονος εξτρέμ της Λοκομοτίβ Μόσχας, Φρανσουά Καμανό, και η άλλη ο «δικός μας», Μαντί Καμαρά, ο οποίος από τότε που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, έγινε βασικότατο στέλεγχος της εθνικής του ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2018 ο 24χρονος σήμερα χαφ έχει κάνει 21 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Το ερώτημα που τίθεται είναι ο λόγος που ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ και της Παρί πήρε την απόφαση να «κόψει» ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της εθνικής Γουινέας, τον «ερυθρόλευκο» μέσο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στο Κονακρί και επιβεβαιώνουν στελέχη της ομοσπονδίας στο Gazzetta, η απόφαση οφείλεται στην άρνηση του Μαντί να ταξιδέψει στη Γουινέα τον περασμένο Νοέμβριο κατά τις τελευταίες κλήσεις, όταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε ενημερώσει για τραυματισμό στον ώμο. Είχε εξηγήσει πως θα ήταν προτιμότερο να μείνει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Μάλιστα με το σταφ της αφρικανικής ομάδας είχαν μιλήσει και στελέχη των Πειραιωτών, εν προκειμένω ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Ντιαβαρά επέμεινε και ζήτησε από τον Μαντί να ενσωματωθεί στην εθνική, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Η κατάσταση είχε οδηγηθεί σε τέτοιο σημείο, που ο διεθνής μέσος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Espace FM, λέγοντας:

«Την προηγούμενη φορά είχα πάει στην Εθνική με πρόβλημα στον αστράγαλο. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ κλήση στην Εθνική. Έχω πρόβλημα και πόνους στον ώμο μας και είμαστε περίπου έναν μήνα πριν το Κόπα Άφρικα. Την Κυριακή μίλησα με τον Καμπά Ντιαβαρά (υπηρεσιακό τεχνικό της Γουϊνέας). Του τηλεφώνησε και ο Κριστιάν Καρεμπέ. Τον ενημερώσαμε. Είπε στον Καρεμπέ δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μάλιστα μου έστειλε και μήνυμα για ταχεία ανάρρωση. Μετά από μία ώρα μου έστειλε μήνυμα και μου είπε 'έλα στην Εθνική να δούμε τον τραυματισμό σου'. Του απάντησα πως 'πραγματικά θέλετε να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι για να έρθω εκεί λες και θα λυθεί το πρόβλημά μου από το αρμόδιο επιτελείο της Εθνικής'. Στη συνέχεια του τόνισα πως 'προτιμώ να μιλήσετε με την ομάδα μου διότι στο τέλος δεν αποφασίζω εγώ'. Την προηγούμενη φορά είχα πάει στην Εθνική με πρόβλημα στον αστράγαλο. Είμαι επαγγελματίας και υπάρχει και το Κόπα Άφρικα σε περίπου έναν μήνα. Νομίζω πως το πιο σωστό είναι να κάνω την αποκατάστασή μου στην ομάδα μου και να γίνω καλά. Τραυματίστηκα στο τελευταίο ματς. Χτύπησα στον ώμο μου (στην κλείδα) και μίλησα και με τον γιατρό της ομάδας για αυτό. Δεν λέω ψέματα και θα μπορούσα να πω ποτέ ψέματα για τον τραυματισμό μου στη χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν μπορούν όμως να με βάζουν σε τέτοιες διαδικασίες».

Όπως και να 'χει, η απόφαση ελήφθη και ο Μαντί δεν θα δώσει το παρών στη μεγαλύτερη διοργάνωση της αφρικανικής Ηπείρου, αν τελικά αυτή διεξαχθεί και δεν αναβληθεί λόγω κορονοϊού. Μπορεί για τον ίδιο τον Καμαρά αυτή η εξέλιξη να είναι αρνητική, όχι όμως και για τον Ολυμπιακό. Θαν συνιστούσε μεγάλο πλήγμα να έχανε η ομάδα και τον Μαντί και τον Αγκιμπού, άσχετα αν ο πρώτος έχει πτωτική πορεία στα τελευταία παιχνίδια και οδήγησε τον Πέδρο Μαρτίνς να δηλώσει το απόγευμα της Κυριακής (19/12) μετά το 1-0 σε βάρος της Λαμίας: «Η δουλειά είναι η απάντηση για τον Μαντί Καμαρά. Να δουλέψει πιο καλά και περισσότερο».

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό ο Μαντί δεν θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε το προηγούμενο διάστημα, τότε που είχε περισσότερο τον ρόλο οκταροδεκαριού. Με την τοποθέτηση του Αγκιμπού στη θέση «10», ο Μαντί έχει υποχρεωθεί να γυρίσει πιο πίσω, να μην έχει τις ίδιες δημιουργικές αρμοδιότητες. Αυτό σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμά του, τον οδήγησαν στον πάγκο από τον Πέδρο Μαρτίνς. Σε κάθε περίπτωση, το «κόψιμο» του Ντιαβαρά μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τον Μαντί. Μπορεί να λειτουργήσει ως «καμπανάκι», να τον ξυπνήσει , να τον αφυπνήσει. Να του θίξει τον πληγωμένο εγωισμό.

Ολυμπιακός

Θετική δεδομένα είναι η εξέλιξη για τον Ολυμπιακό. Διότι ενώ οι άνθρωποί του είχαν το σκεπτικό να προχωρήσουν στην απόκτηση χαφ, έχοντας κατά νου πως οι... Καμαράδες θα φύγουν για το Κόπα Άφρικα, τώρα ένας κομβικός τους ποδοσφαιριστής θα μείνει πίσω. Θα υπάρχει δηλαδή αυτός, ο Εμβιλά, ο Μπουχαλάκης και ο Σουρλής, με δεδομένο πως ο Κούντε θα βρίσκεται στην αποστολή του Καμερούν. Στην ίδια θέση, αν παραστεί ανάγκη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Ανδρούτσος. Πλέον, ο Μαντί μπορεί να αποκτήσει και πάλι τον ρόλο του παρελθόντος. Να προωθηθεί περισσότερο από τον Μαρτίνς, να ξαναβρεί τον παλιό, καλό του εαυτό. Τότε που το όνομά του είχε φιγουράρει στα ρεπορτάζ κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ. Να γίνει ξανά ένα από τα πρώτα βιολιά των «ερυθρόλευκων», ο χαφ που κόβει, μοιράζει και εκτελεί. Ένας σύγχρονος χαφ...

Την ίδια στιγμή, είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα χάσει αρκετά από την απουσία του Αγκιμπού. Του 20χρονου που έχει σημειώσει πέντε γκολ και μετρά τέσσερις ασίστ σε 24 παιχνίδια. Που έχει κερδίσει δύο διαδοχικά πέναλτι, με Ατρόμητο και Λαμία και που έχει κουμπώσει απόλυτα στο πλάνο του Μαρτίνς. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής άξιζε και με το παραπάνω την κλήση από τον Ντιαβαρά και θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το άφθνο ταλέντο του σε μια διοργάνωση που μαγνητίζει τα βλέμματα εκατοντάδων σκάουτς κορυφαίου επιπέδου. Είπαμε, αν γίνει τελική η διοργάνωση. Μιλάμε με βάση τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή...

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, εκτός από τον Αγκιμπού, χάνει και τον Παπ Σισέ, τον Γκάρι Ροντρίγκες, τον Πιέρ Κούντε, πιθανότατα τον Χένρι Ονιεκούρου και μένει να φανεί τι εξέλιξη θα υπάρξει με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021 αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου 2022 και ολοκληρώνεται περίπου ένα μήνα μετά, στις 6 Φεβρουαρίου, στο Καμερούν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα