Ολυμπιακός: Οι μεταγραφικές ανάγκες και η υποχρέωση για βαθμολογική ασφάλεια λόγω Κόπα Άφρικα

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφικές ανάγκες και η υποχρέωση για βαθμολογική ασφάλεια λόγω Κόπα Άφρικα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι μεταγραφικές ανάγκες και η υποχρέωση για βαθμολογική ασφάλεια λόγω Κόπα Άφρικα

bet365

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί τον Γενάρη για 2-3 μεταγραφές, ωστόσο το Κόπα Άφρικα δημιουργεί και ειδικές συνθήκες ως προς τη βαθμολογία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι ήδη γνωστό και καταγεγραμμένο πως το Κόπα Άφρικα που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην... καρδιά του χειμώνα θα δημιουργήσει απουσίες στο ρόστερ του Ολυμπιακού σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο. Όπως θα δημιουργήσει και μεταγραφική ανάγκη.

Ανάγκη για ενίσχυση σε 2-3 θέσεις. Το βασικότερο πρόβλημα / ζήτημα για τον Ολυμπιακό κατά τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής θα προκύψει στο κέντρο. Και αυτό διότι όπως όλα δείχνουν οι Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά αλλά και ο Πιέρ Κούντε θα δώσουν το παρών στα τελικά της διοργάνωσης. Και ας είναι μόνο ο Αγκιμπού Καμαρά που έχει καλή αγωνιστική εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα μείνουν με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Σουρλή.

Σχετικά με τους στόπερ ο Παπέ Σισέ εκτός απροόπτου θα είναι στα τελικά αλλά είναι αβέβαιος ο Ουσεϊνού Μπα. Εάν φύγουν και οι δύο Ολυμπιακός θα μείνει με Παπασταθόπουλο, Μάρκοβιτς και Αβραάμ Παπαδόπουλο ενώ ο Σεμέδο ενεργοποιήθηκε αγωνιστικά με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο αλλά μένει να φανεί εάν θα μείνει ή όχι μετά τον Γενάρη. Ο Μαρτίνς πάντως θέλει να συνεχίσει ο Πορτογάλος μπακ στην ομάδα.

Ως προς στις θέσεις των εξτρέμ υπάρχουν οι πιθανές αποχωρήσεις των Γκάρι Ροντρίγκες και Χένρι Ονιεκούρου για τον κορυφαίο θεσμό της Αφρικής. Οι επιλογές που θα μείνουν θα είναι οι Ρόνι Λόπες, Μάριος Βρουσάι, Ματιέ Βαλμπουενά και Γιώργος Μασούρας. Ο Ελ Αραμπί επίσης δεν είναι σίγουρο πως θα παίξει με το Μαρόκο, όμως εάν γίνει αυτό υπάρχει ο Τικίνιο για την επίθεση. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021 ως γνωστόν θα αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου 2022 και θα τελειώσει περίπου έναν μήνα μετά, στις 6 Φεβρουαρίου.

ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ

Για ποιές θέσεις θα κινηθεί ο Ολυμπιακός τον Γενάρη

Οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν να έχουν στον προγραμματισμό τους να πάρουν έναν χαφ (εξάρι ή εξαροοκτάρι) και έναν συμπληρωματικό αριστερό μπακ για να δίνει ανάσες στον Ρέαμπτσιουκ. Υπάρχει και η παράμετρος του στόπερ καθώς εάν δεν μείνει ο Σεμέδο είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και σέντερ μπακ.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί και το τι αποχωρήσεις θα προκύψουν. Εάν θα μείνει ή θα φύγει ο Καρμπόβνικ (μεγάλο ερωτηματικό του ρόστερ) και τι άλλα δεδομένα μπορεί να προκύψουν καθώς υπάρχει πχ και το πρέσινγκ της Τραμπζονσπόρ για τον Γιώργο Μασούρα. Όλα αυτά θα κριθούν μέχρι τις αρχές Γενάρη.

Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα πιο μεγάλη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα

Οι Ερυθρόλευκοι στα εναπομείναντα ματς του 2021 για το πρωτάθλημα θα ήθελαν ιδανικά να διευρύνουν τη διαφορά τους από τους διώκτες τους και κυρίως από την ΑΕΚ. Θα ήταν καλύτερο εάν αυτό το +8 μεγάλωνε. Και αυτό διότι το διάστημα της διεξαγωγής του Κόπα Άφρικα, που θα στερηθούν κομβικούς τους παίκτες, θα υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστούν στο αγωνιστικό σκέλος και να χάσουν βαθμούς.

Να θυμίσουμε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από τις 5 Γενάρη και μέχρι τις αρχές Φλεβάρη είναι το εξής:

  • Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός: 5 Γενάρη για την 16η αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: 9 Γενάρη για την 17η αγωνιστική
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 16 Γενάρη για την 18η αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - ΠΑΣ: 23 Γενάρη για την 19η αγωνιστική
  • ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 30 Γενάρη για την 20ή αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: 2 Φλεβάρη για 21η αγωνιστική
  • Ιωνικός - Ολυμπιακός: 6 Φλεβάρη για 22η αγωνιστική
  • Ολυμπιακός - ΑΕΚ: 13 Φλεβάρη για 23η αγωνιστική

- Στην Ευρώπη στις 17/2 είναι το Αταλάντα - Ολυμπιακός και στις 24/2 το Ολυμπιακός - Αταλάντα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.