ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό κάνει τη διαφορά (vids)

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό κάνει τη διαφορά (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό κάνει τη διαφορά (vids)

bet365

Ο Νορντίν Άμραμπατ έχοντας αφήσει πίσω τις ατυχίες στο ξεκίνημα της σεζόν αποδεικνύεται καθοριστικός, δείχνοντας την κλάση του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Μία θλάση και μία ρήξη συνδέσμου στον ώμο είχαν ταλαιπωρήσει τον Νορντίν Άμραμπατ στο διάστημα Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Παρά τις ατυχίες που είχε, ο 34χρονος Μαροκινός εξτρέμ είχε καταφέρει να δείξει την κλάση του, αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί απλά έναν game changer αλλά έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πορεία για την ΑΕΚ.

Αυτό που έψαχνε στην ουσία ο Άμραμπατ ήταν ένα σερί παιχνιδιών για να βρει ρυθμό και να πάρει για τα καλά μπροστά, κάτι που συνέβη από το ματς με τον Απόλλωνα και έπειτα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό «συντρίβοντας» τους μέσους όρους του φέτος. Και στα δύο ήρθε από τον πάγκο. Στη Ριζούπολη πήγε μόνος του να κάνει την ολική ανατροπή, ενώ στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους ταλαιπώρησε σημαντικά την αντίπαλη άμυνα από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο αυτές εμφανίσεις τον επανέφεραν στα αρχικά πλάνα με τον Αργύρη Γιαννίκη έκτοτε να μην τον αφήνει εκτός ενδεκάδας. Γκολ στη νίκη της ΑΕΚ στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, ατελείωτες «μάχες» στη... λίμνη της Τρίπολης στην ισοπαλία με τον Αστέρα όπου έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε και άλλη μια γεμάτη εμφάνιση στο διπλό επί του Ιωνικού. Τρομερή κάθετη πάσα για τον Μισελέν πριν αυτός βρει την ασίστ στο γκολ του Μάνταλου, πολλές ενέργειες μέσα στο παιχνίδι πετώντας τους αντιπάλους του σε κάθε μονομαχία, ενώ από το πόδι του βγήκαν οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες των Τζαβέλλα και Αραούχο που θα τελείωναν το ματς νωρίτερα.

Ο Άμραμπατ έχει πάρει για τα καλά τα πάνω του και τη δεδομένη χρονική στιγμή, πίσω από τον προωθημένο Αραούχο, είναι ο παίκτης της ΑΕΚ που μπορεί να την πάρει στις πλάτες του μαζί με τον Μάνταλο, καθώς τόσο ο Τσούμπερ όσο και ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι σε περίοδο φορμαρίσματος στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο 34χρονος Μαροκινός εξτρέμ ξεκινάει από τα άκρα, αλλά συνηθίζει να συγκλίνει προς τα μέσα και να αποτελεί μια συνεχόμενη πηγή κινδύνων με τις απρόβλεπτες κινήσεις του στις πολλές ντρίμπλες που επιχειρεί μέσα στα ματς. Παράλληλα με το δυνατό εκτόπισμα που τον χαρακτηρίζει, βάζει συνεχώς δύσκολα σε όποιον πάει να τον μαρκάρει, ενώ η τεχνική του κατάρτιση μπορεί να δώσει πολλά στην ΑΕΚ και από τις εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Ο 34χρονος Μαροκινός το περασμένο καλοκαίρι είχε επιστρέψει αποφασισμένος στην Ευρώπη για χάρη της ΑΕΚ προκειμένου να κερδίσει παράλληλα ξανά και μια θέση στην Εθνική ομάδα του Μαρόκο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022. Και ο φορμαρισμένος Άμραμπατ αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μισό της σεζόν μπορεί να αποτελέσει στο τέλος τον MVP της φετινής ΑΕΚ και να εκπληρώσει μέσα στη χρονιά που έρχεται και τον δικό του προσωπικό στόχο. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, κάνει πράξη τα λόγια που είχε πει λίγο μετά τις υπογραφές με την ΑΕΚ: «Παραμένω πεινασμένος. Ναι, είμαι 34 χρονών αλλά η ηλικία είναι ένας απλός αριθμός. Είμαι πραγματικά σε πολύ καλή κατάσταση και ήθελα να έρθω εδώ. Όταν κάνω κάτι, το κάνω πάντα με την καρδιά μου, οπότε ήρθα εδώ για να κερδίσω διακρίσεις. Στόχος είναι ο τίτλος»...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα