ΠΑΟΚ: O δρόμος του Φερνάντο Βαρέλα (vid)

ΠΑΟΚ: O δρόμος του Φερνάντο Βαρέλα (vid)

ΠΑΟΚ: O δρόμος του Φερνάντο Βαρέλα (vid)

bet365

Ο Φερνάντο Βαρέλα συνεχίζει με την στάση ζωής και την συμπεριφορά του εκτός γηπέδων να μας εκπλήσσει αποτελώντας ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους…

Τον Ιούλιο του 2016 ο ΠΑΟΚ δαπάνησε 1,4 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον αρχηγό της Στεάουα Βουκουρεστίου, με τον Φερνάντο Βαρέλα ή σκέτο «Φερνάντο», όπως του αρέσει να γράφει στο πίσω μέρος της φανέλας, τα επόμενα χρόνια να βάζει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, τεσσάρων κυπέλλων και να έχει πρωταγωνιστήσει στο πιο πολυσυζητημένο γκολ των τελευταίων δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Αφρικανός (γεννημένος στο Cascais της Πορτογαλίας, μία πόλη κοντά στην Λισαβόνα, στις 26 Νοεμβρίου του 1987) στόπερ θα συμπληρώσει έξι χρόνια στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου μέχρι σήμερα έχει φορέσει 208 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και το όνομά του το συναντάμε στην 5η θέση όλων των ξένων που έχουν αγωνιστεί με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

varela

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικογένεια Βαρέλα θα συνεχίσει να απασχολεί και τα επόμενα χρόνια τον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου φοράει ο μεγαλύτερος γιος, Γκουστάβο, μέλος της ομάδας Κ19 του «Δικεφάλου» και προσφάτως διεθνής με την Κ17 της Πορτογαλίας.

Το σίγουρο είναι πως ο μπαμπάς Βαρέλα θα παραμείνει στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ως γυμναστής-προπονητής.

«Να πιστεύεις στον εαυτό σου»

Το αποκάλυψε στις δηλώσεις του για την τιμητική διάκριση από τον ΠΣΑΠΠ στην 40ή Γιορτή – Βραβεία 2020-2021, όπου βραβεύτηκε για την απόφαση του να επιστρέψει στα θρανία και να κάνει πράξη ένα παιδικό όνειρο, να πάρει το απολυτήριο και να τελειώσει το σχολείο. Ο πιο καλός, ο μαθητής!

«Συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα στην Πορτογαλία για να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως γυμναστής/προπονητής. Πριν τις γιορτές θα έχω πάρει το πτυχίο μου. Μόλις τελειώσω το ποδόσφαιρο θέλω να γίνω γυμναστής», υποστήριξε ο 34χρονος αμυντικός.

varela

«Αν πιστεύεις, μπορείς να πετύχεις κάτι καλό για τον εαυτό σου. Ήταν αρκετά δύσκολο να σπουδάζω μαζί με τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Ήμουν κουρασμένος και έπρεπε να αφιερώσω 2-3 ώρες για να διαβάσω. Ήταν δύσκολο, αλλά είχα πίστη και δούλεψα σκληρά για να πάρω το απολυτήριο μου», είπε και ευχαρίστησε τον ΠΣΑΠΠ για τη βράβευση.

Παράδειγμα για τα παιδιά

«Μου δίνει μεγαλύτερη ώθηση να λειτουργήσω ως παράδειγμα για τα παιδιά που ακολουθούν. Ελπίζω να αποτελέσω έμπνευση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που έχεις σε όλη τη ζωή σου. Χρειάζεται ένα πτυχίο. Όταν τελειώσει το ποδόσφαιρο θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι. Για ένα βραβείο γύρω από την εκπαίδευση εξαρτάται μόνο από σένα. Στο ποδόσφαιρο η επιτυχία εξαρτάται και από σένα και από την ομάδα. Το πτυχίο αυτό έχει να κάνει μόνο με εμένα και χαίρομαι που αναγνωρίστηκα με το βραβείο αυτό. Δίνει παράδειγμα και στα υπόλοιπα παιδιά και στα παιδιά μου».

@Photo credits: eurokinissi, PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα