Μπίσεσβαρ: Η εξήγηση για τον αρτίστα που παίζει… φάλτσα

Μπίσεσβαρ: Η εξήγηση για τον αρτίστα που παίζει… φάλτσα

Μπίσεσβαρ: Η εξήγηση για τον αρτίστα που παίζει… φάλτσα

bet365

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που μέχρι την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έλειπε σε κανέναν, πήρε από τον Αύγουστο τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του και κάποια στιγμή… κλάταρε!

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ένας αρτίστας, ένας καλλιτέχνης της μπάλας, κουβαλάει πίσω μια καριέρα που σίγουρα έχει πράγματα να σταθείς, όμως βαδίζοντας προς το 34ο έτος της ηλικίας του και παίζοντας συνεχόμενα από τις 3 Αυγούστου μέχρι και τώρα, είναι λογικό να… κλατάρει.

Η γνώση των ικανοτήτων του και η έλλειψη άλλων λύσεων στο συγκεκριμένο κομμάτι του γηπέδου ανάγκασαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ποντάρει «όλα τα λεφτά» πάνω του.

Όμως, ήταν τέτοια η εμπιστοσύνη του Ρουμάνου προς το πρόσωπό του «αρτίστα», που για χάρη του παρέλειψε βασικές αρχές και κανόνες του ποδοσφαίρου.

Ο 52χρονος προπονητής μπαίνοντας από πολύ νωρίς σε καθεστώς πίεσης (πχ. πρόκριση στους ομίλους του Conference League) «αγκιστρώθηκε» πάνω στον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μέχρι τον Ιούνιο έπαιζε στην Κύπρο και έως τις 21 Ιουλίου συμμετείχε με την Εθνική ομάδα του Σουρινάμ στο «Gold Cup» των ΗΠΑ.

Παίζει ασταμάτητα από το καλοκαίρι

biseswar

Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός, ουσιαστικά, είχε μόλις μία εβδομάδα ξεκούρασης το καλοκαίρι, καθώς στις 29 Ιουλίου βρισκόταν πίσω στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση του ΠΑΟΚ. Με κεκτημένη ταχύτητα και δίχως την επιβάρυνση της προετοιμασίας πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου έμοιαζε να είχε… καύσιμα στο ρεζερβουάρ του, έκανε αρκετά εντυπωσιακά παιχνίδια, όντως καταλυτικός για την πορεία της ομάδας.

Με τον Ομάρ Ελ Καντουρί που προοριζόταν ως μια εναλλακτική λύση να είναι τραυματίας για σχεδόν δύο μήνες, τον Καγκάβα «εξαφανισμένο απ’ το χάρτη», τον Μουργκ μια του ύψους και μια του βάθους, τον Μιτρίτσα χωρίς ρυθμό εξαιτίας των διαδοχικών τραυματισμών, δίχως άλλη αξιόπιστη λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή, απόρροια της μη απόκτησης ενός «δεκαριού» στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ο Λουτσέσκου δεν σκέφτηκε ποτέ να αρχίσει ένα παιχνίδι δίχως τον Μπίσεσβαρ και στο τέλος τον… ξεζούμισε.

Μοιάζει απογοητευτικό ως τρόπο σκέψης και λειτουργίας, αλλά αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα στην περίπτωση, ενός ποδοσφαιριστή που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια πολυτέλεια ερχόμενος από τον πάγκο, ωστόσο μετράει 22/22 ματς και 1.538 λεπτά συμμετοχής στα πόδια του!

Η παραδοχή του Λουτσέσκου

biseswar

«Ο Μπίσεσβαρ δεν έχει ενέργεια και λυπάμαι που τον οδήγησα εγώ σε αυτή την κατάσταση με τα συνεχόμενα ματς που τον χρησιμοποιώ. Ανά πάσα στιγμή ο Μπίσεσβαρ είναι ο παίκτης που μπορεί να προσφέρει μια ντρίπλα, μια ασίστ, μια σέντρα. Έχει τα στοιχεία που θέλουμε και περιμένουμε από αυτόν στο παιχνίδι», είπε ο Λουτσέσκου μετά το ματς με τον Ιωνικό, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχε μιλήσει με τον «Μπίσε» και στην κουβέντα τους παραδέχθηκε το λάθος που έκανε σ’ ότι αφορά τη διαχείρισή του. «Του είπα πως πριν από τρία χρόνια έπαιζε από Κυριακή σε Κυριακή στα ματς του πρωταθλήματος…».

Οι φετινοί αριθμοί

biseswar

Ο Σουριναμέζος έφτασε να έχει αγωνιστεί παίξει σε όλα τα επίσημα παιχνίδια του «Δικεφάλου». Στα 18 από τα 22 ξεκίνησε βασικός και στα 15 από τα 22 αγωνίστηκε για πάνω από 70 λεπτά. Έτσι έφτασε να είναι ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής πίσω μόνο από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που λόγω της θέσης μετράει 1.800 λεπτά παρουσίας. Τρίτος είναι ο Άντρια Ζίβκοβιτς (1.527’), τέταρτος ο Στέφαν Σβαμπ (1.476’) και πέμπτος ο Λούκας Τέιλορ (1.397’).

O Μπίσεσβαρ στα πεντέμιση χρόνια παρουσίας του στην ομάδα έφτασε να είναι στο top-5 των ξένων του «Δικεφάλου» και να θέλει άλλες δύο συμμετοχές για να φτάσει τις 200 με την «ασπρόμαυρη» φανέλα τις οποίες έχει συνοδέψει από 27 γκολ και 36 ασίστ, ενώ χάρη στον ΠΑΟΚ έχει γεμίσει τον τροπαιοθήκη του με ένα πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα