Ατρόμητος: Τα τρία «κλειδιά» που άλλαξαν την εικόνα του

Ατρόμητος: Τα τρία «κλειδιά» που άλλαξαν την εικόνα του

Μάκης Σταθάτος
Ατρόμητος: Τα τρία «κλειδιά» που άλλαξαν την εικόνα του

bet365

Ο Ατρόμητος πήρε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και το Gazzetta.gr παρουσιάζει τα τρία σημεία που άλλαξαν την αγωνιστική του εικόνα.

Τη δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα με το εμφατικό 4-1 πέτυχε ο Ατρόμητος απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Περιστεριώτες μετά τη συντριβή στην Τρίπολη από τον Αστέρα, άλλαξαν την εικόνα τους, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Η νίκη αυτή ασφαλώς και δεν ενδείκνυται για πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, ωστόσο άφησε κάποια θετικά μηνύματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Διότι κάθε ματς από εδώ και πέρα, στον Ατρόμητο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν σαν «τελικό», προκειμένου η ομάδα να αποφύγει τις δυσάρεστες περιπέτειες.

Στο ματς με τον Απόλλωνα ο Γιώργος Παράσχος επιστράτευσε πάλι σύστημα (3-4-2-1) με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Στρούγγης). Κάτι που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, ωσότου οι δύο βασικοί στόπερ (Χατζηισαϊας και Παπαδόπουλος) ανέβουν αγωνιστικά.

Ο Ατρόμητος σε αυτό το παιχνίδι είχε κορυφαίους τους Κουλούρη και Σπιριντόνοβιτς, ωστόσο, κομβικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης, είχαν τρεις παίκτες που άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της περιστεριώτικης ομάδας. Ένας σε κάθε θέση του άξονα.

Ο Φάνης Μαυρομμάτης άρπαξε την ευκαιρία

Ο Φάνης Μαυρομάτης φάνηκε στο ματς του περασμένου Σαββάτου, η πιο αξιόπιστη λύση από τις υπάρχουσες για το κέντρο της άμυνας. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος και απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει σε μια θέση, στην οποία ο Ατρόμητος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος από φτηνά και παιδαριώδη λάθη. Ο 24χρονος στόπερ φώναξε «παρών» και πλέον ίσως έχει διαφορετική μεταχείριση από το να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Από τη στιγμή μάλιστα, που οι δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας, Χατζηισαϊας και Παπαδόπουλος δεν βρίσκονται (ακόμα) στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, ο Μαυρομμάτης έδειξε ότι αξίζει την ευκαιρία προκειμένου να πάρει κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Φάνης Μαυρομμάτης

Η απουσία του Χαρίση ήταν αισθητή

Ο Χάρης Χαρίσης έλειψε αισθητά όλο αυτό το διάστημα από τον Ατρόμητο. Ο 26χρονος αμυντικός χαφ ήταν... όλα τα λεφτά στο ματς του Σαββάτου. Με αμέτρητες αντοχές και κοψίματα, έδωσε στο κέντρο του Ατρομήτου αυτό που του έλειπε. Διότι όπως αποδεικνύεται οι Ντένιτς και Σάλομον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο του «καθαρού κόφτη», με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε πολλά ματς, την μπάλα να φτάνει πολύ εύκολα στην περιοχή των Περιστεριωτών. Από πίσω υπάρχει και ο Νάτσος που έχει περισσότερο χαρακτηριστικά «κόφτη», ωστόσο, φαίνεται να «πληρώνει» την κακή διαχείριση των προπονητών του, βάζοντάς τον διαρκώς σε άλλες θέσεις. Ακόμα και στα ματς που έπαιξε στη θέση του, δεν είχε ρυθμό, αλλά και ψυχολογία, την οποία και θα πρέπει να δουλέψει.

Ο Χάρης Χαρίσης

Ο κομβικός ρόλος του Μουνίθ

Η περίπτωση του Χουάν Μουνίθ έχει διχάσει αρκετά, στον ενάμιση χρόνο που ο Ισπανός βρίσκεται στο Περιστέρι. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν παίκτη που δεν του αρέσει να μαρκάρει, όμως έχει άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να παίξουν επιδραστικό ρόλο στο παιχνίδι. Στο ματς με τον Απόλλωνα, ο Μουνίθ ουσιαστικά έπαιξε πίσω από τον Κουλούρη, έχοντας ελευθερία κινήσεων και αυτή φάνηκε να είναι η θέση που του ταιριάζει. Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ατρόμητο, αλλά η εικόνα του στο β΄ ημίχρονο. Αν βελτιώσει τα «νεκρά» του διαστήματα στο παιχνίδι και συνεχίσει να αξιοποιείται κοντά στο «κουτί», είναι ικανός να κάνει την διαφορά. Διότι πρόκειται για έναν παίκτη που σηκώνει κεφάλι και σουτάρει, ντριμπλάρει και μπορεί να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του με τις κάθετες μπαλιές του.

Χουάν Μουνίθ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα