Ατρόμητος - Απόλλων 4-1

Φώτης Καρακούσης
Ατρόμητος - Απόλλων 4-1

bet365

Ο Ατρόμητος με ηγέτη τον Σπιριντόνοβιτς και σκόρερ δύο γκολ τον Κουλούρη συνέτριψε εύκολα 4-1 τον Απόλλωνα που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 67' λόγω αποβολής του Λισγάρα και τον άφησε μόνο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Από την στιγμή που ο Ατρόμητος ξεκίνησε το πρωτάθλημα τόσο άσχημα, σχεδόν κάθε αγώνας πλέον για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι τελικός και ειδικά αυτός με τον Απόλλωνα άνετα μπορούσε κάποιος να τον πει και μεγάλο τελικό, από την στιγμή που αντίπαλος ήταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που έχει τους ίδιους στόχους.

Σε αυτόν τον μεγάλο τελικό, ο Ατρόμητος παρουσίασε τον καλύτερο φετινό εαυτό. Οι «κυανόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί επικρατώντας με το εμφατικό 4-1 του αντιπάλου τους, την στιγμή μάλιστα που σε όλο το πρωτάθλημα δεν είχαν καταφέρει να βάλουν πάνω από 2 γκολ σε ένα παιχνίδι. Με το τρίποντο αυτό οι Περιστεριώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς ξεπερνώντας τον Απόλλωνα που έμεινε στους 7, πήραν βαθμολογική ανάσα, αλλά κυρίως ψυχολογική, καθώς με την εμφάνισή τους έδειξαν πρώτα από όλα στους ίδιους πως το ρόστερ και η ποιότητα που έχουν, δεν είναι για να βρίσκονται στην τελευταία θέση.

Όσον αφορά τον Απόλλωνα, οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στον αντίπαλό τους, αλλά μετά το 3-1 και την αποβολή του Λισγάρα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι πέφτοντας αυτοί πλέον στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με 3-4-3 οι γηπεδούχοι

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με σύστημα 3-4-3 και τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξί μπακ, τον Καστεγιάνο αριστερό και τους Στρούγγη, Χατζηισαΐα και Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους οι Σάλομον, Χαρίσης και οι Μουνίθ, με τους Σπιριντόνοβιτς και Κουλούρη ήταν η τριάδα στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας με 4-2-3-1 και τον Κότσαρη τέρμα, τον Μπαξεβανίδη δεξιά και Τουτουαρίμα αριστερά και στόπερ του Λισγάρα και Άλβες. Οι Φατιόν και Κάστρο τα αμυντικά χαφ, ο Σλίβκα ήταν ο οργανωτής, οι Παμλίδης και Λα Πάρα στα άκρα και ο Ιωαννίδης σέντερ φορ.

Τα είχε όλα το πρώτο ημίχρονο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πολύ όμορφο πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις. Ένα ημίχρονο στο οποίο και οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το γκολ και πριν καν φτάσουμε στο 20' είχαμε δει δύο γκολ και ένα δοκάρι.

Αρχικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπόρεσαν να προηγηθούν στο 9'. Συγκεκριμένα ο Γιαννιώτης με φοβερή μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σπιριντόνοβιτς που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κότσαρη κάνοντας το 1-0. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα οι γηπεδούχοι παραλίγο να κάνουν το 2-0, αλλά ο Κότσαρης νίκησε τον Κουλούρη που πήγε να σκοράρει με τακουνάκι.

Δοκάρι και γκολ ο Απόλλωνας

Μετά την ευκαιρία του Κουλούρη τα ηνία τα πήραν οι φιλοξενούμενοι που με την σειρά τους βγήκαν μπροστά και πίεσαν για να σκοράρουν. Αρχικά στο 14' έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπρούνο Άλβες με φοβερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο στην συνέχεια της φάσης, ο Χατζηισαΐας βρήκε την μπάλα με το χέρι με τον Καμπάκοφ μετά την βοήθεια του VAR να δίνει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Φατιόν στο 18' κάνοντας το 1-1.

Ο Ατρόμητος έκλεισε προπορευόμενος το ημίχρονο

Μετά το 1-1 ο ρυθμός έπεσε λίγο στο ματς, αλλά πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ατρόμητος βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα ο Σπιριντόνοβιτς άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Κουλούρη, για να έρθει ο Μουνίθ με εξαιρετικό πλασέ και να κάνει το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του προπορευόμενη στο ημίχρονο.

Για πρώτη φορά φέτος οι Περιστεριώτες δεν έμειναν πίσω

Πριν ασχοληθούμε συνολικά με το δεύτερο ημίχρονο, αξίζει μια αναφορά στον τρόπου που αγωνίστηκαν οι Περιστεριώτες. Και όταν λέμε τον πρώτο, εννοούμε πως για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν έμεινε πίσω για να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά βγήκε μπροστά ζητώντας και άλλα γκολ. Αυτό ήταν το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 64' με το πέναλτι και την αποβολή

Στα του δευτέρου ημιχρόνου τα πάντα θα λέγαμε πως κρίθηκαν στο 64'. Στο λεπτό αυτό ο Λισγάρας κράτησε τον Κουλούρη με τον Βούλγαρο διαιτητή να δίνει το πέναλτι και μετά την βοήθεια του VAR να δίνει και απευθείας κόκκινη στον κεντρικό αμυντικό του Απόλλωνα. Ο Κουλούρης ευστόχησε στο πέναλτι, έκανε το 3-1 και εκεί τελείωσαν όλα από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν και με 10 παίκτες.

Νέο γκολ ο Κουλούρης και 4-1

Αυτό που μέναμε να δούμε ήταν το σκορ. Ένα σκορ που μεγάλωσε ο Ευθύμης Κουλούρης. Ο επιθετικός του Ατρομήτου δεν είχε ξεκινήσει καλά και αυτός όπως συνολικά η ομάδα του, όμως στα τελευταία παιχνίδια δεν σταματά να σκοράρει και κόντρα στον Απόλλωνα πέτυχε το δεύτερο γκολ με δεύτερη προσπάθεια στο 75' διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

MVP: Θα βάλουμε τον Κουλούρη γιατί και δύο γκολ έβαλε και πέναλτι κέρδισε και συνολικά έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια. Με καλό Κουλούρη ο Ατρόμητος μπορεί να ελπίζει πως θα ξεφύγει από την δύσκολη θέση και θα κοιτάξει κάτι ακόμα καλύτερο.

Στο ύψος του: Αν δεν είχε βάλει τα δύο γκολ ο Κουλούρης, ο Σπιριντόνοβιτς θα ήταν χωρίς αμφιβολία στη θέση αυτή, καθώς ήταν εξαιρετικός. Άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ και ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Απόλλωνα.

Αδύναμος κρίκος: Θα λέγαμε όλος ο Απόλλωνας του δευτέρου ημιχρόνου. Ναι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες από το 65', αλλά συνολικά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο χωρίς η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα να μπορεί να κάνει κάτι.

Η «γκάφα»: Είναι φυσικά το πέναλτι που έκανε ο Λισγάρας παίρνοντας και κίτρινη κάρτα. Μια φάση που άλλαξε όλο τον αγώνα και βοήθησε τον Ατρόμητο να φτάσει ακόμα πιο κοντά στη νίκη.

Το «στραγάλι»: Ο Καμπάκοφ πέρασε απαρατήρητος καθώς δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Ναι και στα δύο πέναλτι χρειάστηκε την βοήθεια του VAR, στο πρώτο για να το δώσει και στο δεύτερο για να αποβάλει τον Λισγάρα, αλλά αφού την είχε και δεν υπήρξε κάποιο λάθος, όλα καλά.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ατρόμητος δεν είχε το παραμικρό περιθώριο για άλλα λάθη, ειδικά σε παιχνίδια όπως το σημερινό και μάλιστα στην έδρα του. Αυτό όπως φάνηκε και στο γήπεδο το κατάλαβαν οι Περιστεριώτες που χωρίς να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαϊας (80’ Παπαδόπουλος), Στρούγγης, Σάλομον, Χαρίσης (81’ Ντένιτς), Σπιριντόνοβιτς (86’ Πιζάνο), Μουνίθ (80’ Μπεντινέλι, Κουλούρης (86’ Τζαβίδας).

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (46’ Ντεντάκης), Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα, Παμλίδης (46’ Ντάουντα), Φαν λα Πάρα, Ιωαννίδης (69’ Μαρτίνες).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα