Ο ΟΦΗ μεγαλώνει και ο Ολυμπιακός φορτσάρει για μεγαλύτερη διαφορά από την ΑΕΚ μέχρι το Κόπα Άφρικα

Γιάννης Σερέτης
Ο ΟΦΗ μεγαλώνει και ο Ολυμπιακός φορτσάρει για μεγαλύτερη διαφορά από την ΑΕΚ μέχρι το Κόπα Άφρικα

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την πρόοδο του ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα και για την πέμπτη ταχύτητα που έχει βάλει ο Ολυμπιακός ώστε να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση από την ΑΕΚ πριν από τον Ιανουάριο του Κόπα Αφρικα.

Μπορούσε ο ΟΦΗ να πάρει θετικό αποτέλεσμα σήμερα από τον Ολυμπιακό; Βάσει της απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου, ναι, μπορούσε! Προηγήθηκε, δεν υστερούσε σε τρεξίματα, είχε τα «απλώματά» του. Ομως... μέχρι εκεί! Διότι η κρητική ομάδα δεν διέθετε ούτε την κλάση, ούτε την ένταση, ούτε τις αντοχές, ούτε τους αυτοματισμούς του πρωταθλητή. Κι αν υπήρχε μια ελπίδα για να φύγει αήττητη από το Γεντί «Κουλέ», αυτή την έσβησε ο Παπ Αμπού Σισέ με τη γρήγορη ισοφάριση. Δεν τον άγχωσε ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό, δεν τον εκνεύρισε, δεν του χάλασε το μυαλό. Αν είχε καταφέρει να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα περισσότερο από δέκα λεπτά, θα είχε βάλει περισσότερα προβλήματα στον Πέδρο Μαρτίνς.

Την αλήθεια είπε ο Νίκος Νιόπλιας μετά τη λήξη του αγώνα: ο σημερινός ΟΦΗ κουβαλούσε πολύ μεγαλύτερη κόπωση από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Διότι στη Λιβαδειά είχαν παίξει μόνο ο Ρόνι Λόπες και ο Μπουχαλάκης, ενώ οι Κρητικοί είχαν παραταχθεί με τους «βασικούς» στο Κλέανθης Βικελίδης για το ματς Κυπέλλου με τον Αρη. Δεν ήταν λάθος αυτό. Το κακό όμως για τον ΟΦΗ είναι ότι έφυγε με 3-1, 1-3 μέσα σε τέσσερις μέρες. Μήπως τελικά ήταν λάθος; Με τα «αν» δουλειά δεν γίνεται...

Ο ΟΦΗ προοδεύει χρόνο με το χρόνο μέσα και έξω από το γήπεδο

Θα τη διεκδικήσει την εξάδα μέχρι τέλους ο ΟΦΗ, είτε κάνει είτε δεν κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο. Διότι ειδικά από τη μέση και μπροστά έχει και ποιότητα και βάθος. Κι ας μην διαθέτει έναν «Φαν Βέερτ». Εναν φορ, δηλαδή, όχι ακριβώς «κανόνι», αλλά έναν επιθετικό που θα του βγάλει 10-15 γκολ στη σεζόν. Θα τη διεκδικήσει την εξάδα διότι σταδιακά έχτισε αγωνιστική ταυτότητα, έβαλε παίκτες από τα «πιτς» στο ρόστερ του, βελτιώθηκε και επιθετικά (ο στόχος της αμυντικής βελτίωσης είχε επιτευχθεί νωρίς – νωρίς) και άρχισε να βάζει στον εαυτό του την καλώς εννοούμενη πίεση για μεγαλύτερους στόχους. Κι αν κάνει εύστοχες κινήσεις το καλοκαίρι αναβαθμίζοντας το επίπεδο του ρόστερ του κυρίως στην άμυνά του αλλά και με έναν σέντερ φορ – γκολτζή, θα βάλει τα θεμέλια για εξάδα... κάθε χρόνο! Και για κάτι καλύτερο και περισσότερο κάθε χρόνο.

Θα είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο; Μια καλή πορεία στο Κύπελλο μέχρι τον ημιτελικό ή και τον τελικό; Μια θέση στο Conference League; Πάντως ήδη με τον Μιχάλη Μπούση στα ηνία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, έχει συσπειρώσει τους οπαδούς του και δικαιούται να κοιτάζει μόνο πιο ψηλά, όχι χαμηλά. Αρκεί να μην χάσει την ισορροπία και τον προσανατολισμό του. Να μην «μεγαλοπιαστεί», να μην μεγεθύνει το πραγματικό, να μην φτιάξει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μια πλασματική μορφή του ΟΦΗ, μεγαλύτερη από την πραγματική.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» χωρίς καλή απόδοση από τους top παίκτες

Οσο για τον Ολυμπιακό; Σκληρός! Τιμωρός! Δεν ξέρεις από... πού θα σου' ρθει! Σήμερα, επί παραδείγματι: ήταν «εξαφανισμένος» ο πιο σταθερός παίκτης του (Μασούρας), πήρε ελάχιστα πράγματα από τον Ελ Αραμπί στον οποίο είχε προσαρμοστεί η αντίπαλη άμυνα και τον Αγκιμπού Καμαρά που δεν βρήκε χώρους, δεν τον βοήθησε επιθετικά ο Ρέαμπτσιουκ όπως σε προηγούμενα ματς και ο «Μπούχα» βοήθησε μόνο στο συντονισμό.

Βρήκε όμως δυο γκολ από τον Σισέ, δυο ασίστ από τον Εμβιλά που τρέχει μέτρια σεζόν, πήρε κέφι, διάθεση, ντρίμπλες και γκολ από τον Ρόνι Λόπες. Παρά τις αμυντικές ανορθογραφίες, καθάρισε πάρα πολύ εύκολα μια ομάδα που μετρούσε μόλις μία ήττα (από τον ΠΑΟΚ), σε μια από τις ισχυρές έδρες του πρωταθλήματος, χωρίς να πάρει καλή απόδοση από κομβικούς παίκτες του: «σβηστά» και θα μπορούσε με 1-3 στο 60' να πετύχει περισσότερα...

Η απόσταση από την ΑΕΚ, οι μεταγραφές και το Κόπα Αφρικα με Λεωφόρο και Τούμπα

Είναι ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός υπολογίζει μόνο την ΑΕΚ ως υποψήφια διεκδικήτρια του τίτλου. Από την αρχή της σεζόν την Ενωση υπολόγιζε περισσότερο, αλλά μετά την κατρακύλα του ΠΑΟΚ σε 15 μέρες, το τοπίο έγινε πιο καθαρό. Και ακόμα πιο σαφές ότι ο πρωταθλητής θέλει να κλείσει το 2021 με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από την Ενωση, διότι τον Ιανουάριο έρχεται το Κόπα Αφρικα!

Και ασφαλώς ο Ολυμπιακός δεν θα πάει να κάνει 4-5 μεταγραφές για να καλύψει τα κενά των παικτών που θα αποχωρήσουν (Σισέ, Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου, Γκάρι Ροντρίγκες, ίσως και Μπα, Ελ Αραμπί). Αν και πόσες μεταγραφές θα κάνει, θα το δούμε! Το βέβαιο είναι ότι έχει... Λεωφόρο και Τούμπα εν μέσω Κόπα Αφρικα. Και «φορτσάρει» τώρα για να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος του «αερόσακου», δηλαδή τη διαφορά από την Ενωση, ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερους κραδασμούς από πιθανά «ατυχήματα» τον Γενάρη.

Y.Γ. Δεν έβαλε μυαλό η Λαμία. Συνεχίζει το ίδιο «βιολί» με το γήπεδό της, την ίδια ώρα που σήμερα έριχνε «παπάδες» στο «Γεντί Κουλέ», αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν άψογος! Επαιξε (και έχασε) στο Πανθεσσαλικό από τον Παναθηναϊκό, εκεί θα παίξει τη Δευτέρα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το είχαμε σημειώσει πριν από δέκα μέρες: «Καλό θα είναι για τη Λαμία να κοιτάξει τι θα κάνει με το γήπεδό της και να αφήσει στην άκρη τους άνευ ουσίας λεονταρισμούς με απίθανες δηλώσεις που δεν πείθουν ούτε παιδάκια του Δημοτικού. Δεν τους πείθουν διότι η «πιάτσα» είναι μικρή και στη Superleague Ιnterwetten ξέρουν όλοι (και όλες oι ομάδες) τι έχει γίνει και κυρίως τι δεν έχει γίνει στο ΔΑΚ. Επειδή λοιπόν η Superleague Interwetten τουλάχιστον στο θέμα των αγωνιστικών χώρων έχει «στρίψει» εδώ και δύο χρόνια (να λέμε και τα καλά καμιά φορά) δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Κι αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στο ΔΑΚ, ίσως το ματς στο Βόλο να ήταν απλώς το πρώτο από τα πολλά «εντός έδρας» που θα δώσει σε ουδέτερο έδαφος η ομάδα της Φθιώτιδας».

Υποσημείωση: η Superleague δεν είναι... ΕΠΟ, η οποία επέτρεψε ανερυθρίαστα να διεξαχθεί το ματς Κυπέλλου Λαμία – Ιωνικός 2-0 στο «στάβλο» του ΔΑΚ. Δεν είναι ΕΠΟ, η οποία πήρε απίθανες αποφάσεις για το περίφημο «οικειοθελές» VAR στο Κύπελλο, του στυλ «αν θέλουν οι δυο ομάδες» και «αν δεν έχει το γήπεδο υποδομή για VAR, να ζητήσει αλλαγή έδρας ο γηπεδούχος!». Θα το τραβήξει μέχρις άκρων. Διότι σχεδόν όλοι της κατηγορίας έχουν δώσει χρήματα για τα γήπεδά τους!

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα