O Παναθηναϊκός αλλάζει στη δύση του 2021

O Παναθηναϊκός αλλάζει στη δύση του 2021

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
O Παναθηναϊκός αλλάζει στη δύση του 2021

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης αναλύεις τις αλλαγές που... ήρθαν και έπονται στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες 40 ημέρες του χρόνου, πριν από τις ελάχιστες διαφοροποιήσεις που αναμένονται στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Να, λοιπόν, που ο Γιοβάνοβιτς (επιτέλους) το άλλαξε! Αργησε, αλλά το έκανε. Το άλλαξε επειδή ήταν τραυματίας ο Ιωαννίδης και δεν ήθελε να παίξει 4-4-2 με Καρλίτος – Μακέντα; Το άλλαξε επειδή διαπίστωσε ότι με το 4-3-3 μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι δημιουργικός και παραγωγικός, χωρίς παράλληλα να χάνει τις ισορροπίες του στον αγωνιστικό χώρο; Πάντως, το... διέπραξε, στο Βόλο! Για πρώτη φορά. Δυο ματς (τα πρώτα με Απόλλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα) σε 4-2-3-1 και τον Λούντκβιστ «δεκάρι», οκτώ ματς (επτά πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο) σε 4-4-2, πρώτο σε 4-3-3.

Καλύτερο το 4-3-3, αλλά...

Ας μην βιαζόμαστε, ακόμα και εμείς οι... υπέρμαχοι του 4-3-3, για εύκολα συμπεράσματα, επειδή το ταμπλό στο Πανθεσσαλικό έγραψε τελικά «1-3». Ας μην βιαζόμαστε διότι ο Παναθηναϊκός ήταν αποκαρδιωτικός σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην ανάπτυξη πιο αργός κι απ' το replay στο πρώτο ημίχρονο. Ας μην βιαζόμαστε γιατί μ' αυτούς τους στόπερ που διστάζουν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο ακόμα κι όταν ο Ρούμπεν παίζει... κάτω από τη σέντρα, τα περιθώρια βελτίωσης δεν είναι τεράστια. Ας μην βιαζόμαστε, διότι ακόμα και στο β' μέρος, παρότι ισοφάρισε νωρίς, χρειάστηκε μια συγκυρία για να επικρατήσει. Ποια ήταν αυτή; Ο τραυματισμός του (καλού) Λούντκβιστ και η είσοδος του Μαουρίσιο, ο οποίος «καθάρισε» το ματς με κερδισμένο πέναλτι στο 86' και γκολ στο 87'.

Ωστόσο οφείλει κάποιος να καταγράψει πως μετά από το χειρότερο ημίχρονό του, ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό β' 45λεπτο απέναντι στο δυσκολοκατάβλητο «ταμπούρι» μιας ομάδας η οποία (ίσως και λόγω των απουσιών της) είχε παραταχθεί από το 1' για να παίξει άμυνα μέχρις εσχάτων. Αμυνα η οποία μετά και το 0-1 του Αραμπούλι μετατράπηκε στο β΄ ημίχρονο σε «φτου ξελευθερία». Ηταν υπομονετικός, είχε αρκετές καλές επιλογές απέναντι σε κλειστή άμυνα, έχτισε τρεις καθαρές ευκαιρίες πριν από το δίλεπτο 86'-87' που του χάρισε τη νίκη, προσπάθησε να βρει λύσεις με τη μπάλα κάτω τόσο από τις πτέρυγες όσο και από τον κεντρικό άξονα, άφησε στα αποδυτήρια τη μαλθακότητα και τη... ραθυμία του α΄μέρους.

Οι «παγκίτες» και οι διαφοροποιήσεις

Η μεγαλύτερη διαφορά του συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια του ήταν η καθοριστική συνεισφορά των αλλαγών: Μαουρίσιο και Μακέντα ήταν (έτσι όπως εξελίχθηκε τελικά το ματς) οι MVPs, ο Αϊτόρ ήταν πολύ πιο παραγωγικός από τον Χατζηγιοβάνη και μόνο ο Παλάσιος κινήθηκε πάλι σε ρηχά νερά: έχουμε φτάσει στο σημείο να... εκστασιαζόμαστε αν απλώς περάσει παίκτη με ντρίμπλα ή με ταχύτητα ένας εξτρέμ που κόστισε 1,8 εκατ. Ευρώ!

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού «ανοίγει». Και λόγω προπονητή και λόγω απωλειών (έξι τραυματίες ταυτόχρονα για πρώτη φορά από την εκκίνηση της σεζόν) και λόγω σερί αγώνων πρωταθλήματος – Κυπέλλου, σ΄αυτή την καμπή της σεζόν και μετά από δυο μήνες ελάχιστων τροποποιήσεων σε διατάξει και πρόσωπα, ο Παναθηναϊκός σ' αυτή την τελική ευθεία του 2021 αλλάζει! Μπορεί, μάλιστα, αν τα καταφέρει κάποια στιγμή ο Σένκεφελντ ή αν πάρει τη θέση του Κώτσιρα ο Σάντσεθ, να αλλάξει και περισσότερο από το... αναμενόμενο.

Οι μεταγραφές και το φαινομενικά βατό φινάλε

Και επειδή απ΄ότι φαίνεται έως τώρα στη μεταγραφική περίοδο δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά (μόνη δεδομένη απόφαση για «εξάρι» προς το παρόν), αυτές οι διαφοροποιήσεις (σε διάταξη και πρόσωπα) στις τελευταίες 40 μέρες του χρόνου ενδέχεται να του «γυρίσουν» όλη τη σεζόν. Μένει να το δούμε στο γήπεδο, όπου το μενού έχει ένα ντέρμπι (με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και τέσσερα ματς στα οποία η ισοπαλία «ισούται» με ήττα: Παναιτωλικός – Βόλος – Ατρόμητος στη Λεωφόρο, Απόλλων στη Ριζούπολη. Δεν το λες και κακό πρόγραμμα στο φινάλε. Το ζητούμενο για τους Πράσινους είναι να το αξιοποιήσουν για να τονώσουν και τη θετική ενέργεια στα αποδυτήρια, πολλαπλασιάζοντας τα κίνητρα όλων.

Υ.Γ. Καλό θα είναι για τη Λαμία να κοιτάξει τι θα κάνει με το γήπεδό της και να αφήσει στην άκρη τους άνευ ουσίας λεονταρισμούς με απίθανες δηλώσεις που δεν πείθουν ούτε παιδάκια του Δημοτικού. Δεν τους πείθουν διότι η «πιάτσα» είναι μικρή και στη Superleague Ιnterwetten ξέρουν όλοι (και όλες oι ομάδες) τι έχει γίνει και κυρίως τι δεν έχει γίνει στο ΔΑΚ. Επειδή λοιπόν η Superleague Interwetten τουλάχιστον στο θέμα των αγωνιστικών χώρων έχει «στρίψει» εδώ και δύο χρόνια (να λέμε και τα καλά καμιά φορά) δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.


Κι αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στο ΔΑΚ και δεν γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν στο χειρότερο (από τους 14) αγωνιστικό χώρο του πρωταθλήματος, ίσως το ματς στο Βόλο να ήταν απλώς το πρώτο από τα πολλά «εντός έδρας» που θα δώσει σε ουδέτερο έδαφος η ομάδα της Φθιώτιδας. Με το όποιο βαθμολογικό κόστος μπορεί να έχει αυτό, καθώς έως τώρα δεν την έχει επηρεάσει! Είναι, άλλωστε η ομάδα με την μικρότερη εντός έδρας συγκομιδή (μόλις δύο βαθμούς), ενώ μακριά από τη Λαμία έχει νικήσει Iωνικό – Αστέρα και έχει αποσπάσει ισοπαλία από τον ΟΦΗ στην Κρήτη: μια χαρά για ομάδα που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...