Ολυμπιακός: Γιατί ο Σισέ είναι με διαφορά ο καλύτερος στόπερ των Πρωταθλητών

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Γιατί ο Σισέ είναι με διαφορά ο καλύτερος στόπερ των Πρωταθλητών

bet365

Ο Αφρικανός στόπερ παρέδωσε ξανά μαθήματα ποδοσφαιρικής ικανότητας και πιστοποίησε ότι είναι ο κορυφαίος στη θέση του στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν σίγουρα ένα ματς που δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε να χάνει από τον ΟΦΗ με 1-0 στο 16'. Ωστόσο σημείο - κλειδί για το ματς ήταν η γρήγορη ισοφάριση των Πειραιωτών (στο 25') αλλά και ότι βρήκαν και 2ο γκολ πριν καν μπούμε στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης. Πρωταγωνιστές προφανώς και υπάρχουν στο παιχνίδι και είναι πολύ συγκεκριμένοι και αυτή τη φορά.

Ο MVP του Ολυμπιακού είναι ο Παπέ Σισέ. Ο 26χρονος διεθνής των 4 γκολ σε 22 αγώνες φέτος. Υπήρξε κομβικός διότι έβαλε 2 γκολ παίζοντας με οξυδέρκεια και αντίληψη στην επίθεση και... τιμωρώντας την αδράνεια των Βούρου και Διαμαντή αλλά και γιατί για ακόμα ένα ματς ήταν θετικότατος και αμυντικά. Η διαφορά του Σισέ σε σχέση με τους άλλους στόπερ του Ολυμπιακού είναι για τα καλά αισθητή.

Τόσο που ο Παπέ Σισέ να είναι δικαίως φέτος - και αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το blog - ο τοπ σέντερ μπακ του Ολυμπιακού. Πίσω από τον Σισέ είναι ο Σωκράτης και από εκεί και πέρα ο Μπα δεν μπορεί να πιάσει ούτε το επίπεδο του συμπατριώτη του ούτε του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο Σισέ είναι ο τοπ σέντερ μπακ του Ολυμπιακού διότι πολύ απλά είναι ο πιο σταθερός, ο μπακ με τα λιγότερα λάθη αλλά και ένας παίκτης με καλές προωθήσεις και καλός κεφαλοσφαιριστής που θα δώσει και γκολ.

Ο απόλυτος μαχητής που πέρασε δύσκολα το 2019-2020 αλλά δεν πτοήθηκε

Ένας Παπέ Αμπού Σισέ που για όσους δεν το έχουν κατά νου το 2019-2020 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο αναπνευστικό που τον κράτησε εκτός δράσης από τον Σεπτέμβριο μέχρι σχεδόν τον Γενάρη, τον ταλαιπώρησε πολύ και έκανε μεγάλη προσπάθεια για το come back του. Ένα πρόβλημα που τον ζόρισε και άλλον ίσως θα τον λύγιζε... Όχι όμως τον Σισέ.

Ο ίδιος δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να το βάλει κάτω. Ήταν αποφασισμένος να γυρίσει στη δράση και να τα δώσει όλα για τους Πειραιώτες. Και αυτό και έγινε. Με το πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο δούλεψε σκληρά για να επανέλθει και τα κατάφερε.

Γιατί το παρατσούκλι «The Rock»;

Ο Παπέ Σισέ εκτός των άλλων είναι μεγάλος λάτρης του μπάσκετ και θαυμάζει πολύ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από εκεί και πέρα το The Rock έχει τη δική του ιστορία και προφανώς όχι λόγω των προτιμήσεων του Σισέ για ηθοποιούς όπως με τον The Rock ή αλλιώς Ντουέιν Τζόνσον, τον Αμερικανό ηθοποιό και πρώην παλαιστή.

Ο Παπέ Σισέ μεγαλώνοντας στην αφρικανική ήπειρο είχε μάθει από πιτσιρικάς να παλεύει για όλα. Να είναι μαχητής και αγωνιστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία φτωχογειτονιά της Σενεγάλης. Ποτέ δεν τα βρήκε εύκολα τα πράγματα. Είχε το όνειρο να ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας του και να γίνει επαγγελματίας αθλητής.

Από μικρός είχε μάθει να στηρίζεται στον εαυτό του και να στηρίζει την οικογένειά του. Ήταν εκείνος που άντεχε και έδινε κουράγιο παντού. Οι δικοί του άνθρωποι και η οικογένειά του, του κόλλησαν» το παρατσούκλι «The Rock». Δηλαδή ο «ο Βράχος», σαν να λέμε το στήριγμα και προφανώς αυτό δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και ούτε θεωρεί εκείνος εαυτόν τον βράχο της άμυνας ακόμα και όταν είναι. Τα ποσταρίσματα του στα social media φέρουν το hashtag «The rock», δηλαδή «ο Βράχος». Παράλληλα όμως η σχετική... ονοματοδοσία πέρασε και στη νέα γενιά. Στην κόρη του, την οποία λατρεύει έχει βγάλει και μία ξεχωριστή φανέλα του Ολυμπιακού που γράφει «η πριγκίπισσα the rock». Είναι άλλωστε η πριγκίπισσά του, η χαρά της ζωής του και όλα όσα ήθελε. Τη δική του οικογένεια και τα όνειρά του να γίνονται πράξη.

Ο Λόπες πήρε... μπρος και αυτό το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός

Μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ο Λόπες έβαλε ξανά γκολ. Δεύτερο διαδοχικό ματς που σκοράρει (και ας είχε συμμετοχή με λάθος διώξιμο στη φάση του γκολ του ΟΦΗ) και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο ο Πορτογάλος που τώρα δείχνει το πόσο είχε αδικήσει και ο ίδιος τον εαυτό του με την εικόνα που είχε το προηγούμενο διάστημα. Δούλεψε πολύ, τα έδωσε όλα, έχασε επιβεβαιωμένα πέντε κιλά και έφτασε ένα επίπεδο που προσφέρει και προσφέρει αισθητά. Ο Ρόνι Λόπες δείχνει πως θα βελτιώνεται διαρκώς και θα δώσει και πολλά ακόμα στον Ολυμπιακό, κάτι τρομερά σημαντικό διότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη οι πλάγιοί τους να είναι καθοριστικοί στο παιχνίδι του. Κάτι που κάνει αυτήν την περίοδο ο Λόπες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.