Λαμία - Ιωνικός 2-0: Άλμα πρόκρισης στο «βοσκοτόπι»! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Ιωνικός 2-0: Άλμα πρόκρισης στο «βοσκοτόπι»! (vids)

bet365

Σε ένα γήπεδο ντροπή για το ποδόσφαιρο, σε εξαιρετικά ακατάλληλες συνθήκες για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, η Λαμία με τα γκολ του Τσούκαλου και του Ρόμανιτς, νίκησε 2-0 τον Ιωνικό κι έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ευτύχημα και για τις δύο ομάδες όταν βγήκαν σώοι οι παίκτες τους.

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον Ιωνικό απέκτησε η Λαμία, μετά το 2-0 που επικράτησε σήμερα (2/12) στο ΔΑΚ στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού.

Πάντως το βασικότερο που «μένει» από την αναμέτρηση είναι πως όλοι οι παίκτες... βγήκαν σώοι, λόγω της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Με τον Τιρόνε υπήρξε αγωνία στο 58' όταν βρέθηκε πεσμένος, αλλά ευτυχώς ο Ισπανός δεν χτύπησε. Το γήπεδο είναι σε αθλία κατάσταση, υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είτε γλίστρησαν όταν θέλησαν να τρέξουν (με και χωρίς την μπάλα) είτε έκαναν φάουλ καθώς «έχαναν» την ισορροπία τους και ανέτρεψαν κάποιον αντίπαλό τους. Παράλληλα σε ορισμένους η άμμος που ανασηκώνονταν από το έδαφος μπήκε στα μάτια τους, ενώ φυσικά ήταν αδύνατον να συνδυαστούν ορθολογικά. Οταν γίνονταν παράλληλες ή κάθετες με την μπάλα να τσουλά στο «χορτάρι», εκείνη έκοβε ταχύτητα!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκέντσογλου, Νούνιες στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Ελευθεριάδη στα άκρα και τον Τιρόνε πίσω από τον φορ Τσούκαλο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα, τους Τσιριγώτη, Βαφέα, Σάντσες στα στόπερ, τον Ματσούκα δεξιό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο αριστερό, τους Πογκοσιάν, Βαφέα, Γκοτσούλια στον άξονα και τους Μάναλη, Καμπράλ φορ.


Υπό αυτές τις συνθήκες είχαμε σέντρα και οι 22 ποδοσφαιριστές καλούνταν, πρωτίστως, να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Η Λαμία από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε να επηρεάζεται λιγότερο από το εκατέρωθεν εκτεταμένο rotation. Αλλωστε ήταν εκείνη που προχώρησε στις λιγότερες αλλαγές, καθώς ποδοσφαιριστές της όπως οι Νούνιες, Ρόμανιτς προέρχονται από τραυματισμούς και αποθεραπεύτηκαν πρόσφατα, κάτι που σημαίνει πως «θέλουν«» παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Ετσι οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα πάνω από 60%, απείλησαν με τους Τιρόνε (16'), Ελευθεριάδη (21'), Ρόμανιτς (26') και ενδιάμεσα (24') άνοιξαν το σκορ με τον Τσούκαλο, όταν ο νεαρός φορ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βύντρα.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν μέσω στατικών φάσεων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Σαράνοφ – κυρίως μετά το ημίωρο – και βρήκαν 2 «στιγμές», με τους Καμπράλ, Τσιριγώτη.


Στις αρχές του δεύτερου μισού ο Ιωνικός πήρε μέτρα και «επισκέφτηκε» με αξιώσεις 2-3 φορές την αντίπαλη περιοχή. Η Λαμία όμως ήταν εκείνη που διπλασίασε τα τέρματά της και μάλιστα σχετικά νωρίς, στο επιμέρους χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα στο 52' όταν ο Γκόλεμιτς βρήκε όμορφα/έξυπνα τον Ρόμανιτς στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Σέρβος «κουβάλησε» την μπάλα για λίγο και με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά στην... εξίσωση των γηπεδούχων μπήκε ο όρος «διαχείριση». Πρωταρχικό τους μέλημα ήταν το μηδέν παθητικό κάτι που διατήρησαν με σχετική ευκολία, ενώ μετά την είσοδο του Μαζουλουξή έπαιξαν με 3 στόπερ, Οι φιλοξενούμενοι (στο φινάλε πήγαν σε ένα 4-4-2) δημιούργησαν ορισμένες μικροευκαιρίες (Μάναλης, Καμπράλ), χωρίς όμως να φτιάξουν την «καθαρή» φάση.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Νούνιες (55' Βλαχομήτρος), Βύντρα, Γκέντσογλου, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Ελευθεριάδης (66' Προβυδάκης), Ρόμανιτς (55' Μπεχαράνο), Σαραμαντάς, Τιρόνε (81' Μαζουλουξής), Τσούκαλος (55' Βλαχομήτρος).
ΙΩΝΙΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας (80' Λένις), Σάντσες, Ματσούκας, Βαλεριάνος, Κάνιας, Πογκοσιάν (64' Ντάλσιο), Γκοτσούλιας (64' Κιάκος), Μανάλης, Καμπράλ (80' Αοσμαν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα