Είναι ή όχι «τελικός» το σημερινό ματς για τον Ατρόμητο;

Είναι ή όχι «τελικός» το σημερινό ματς για τον Ατρόμητο;

Μάκης Σταθάτος
Είναι ή όχι «τελικός» το σημερινό ματς για τον Ατρόμητο;

bet365

Ο Ατρόμητος υποδέχεται σήμερα τον Απόλλωνα Σμύρνης σε μία αναμέτρηση που εύλογα χαρακτηρίζεται «κομβική» και το Gazzetta αναλύει εάν είναι ή δεν είναι χωρίς αύριο για τους Περιστεριώτες.

Ο Ατρόμητος έχυσε την καρδάρα με το γάλα που κατάφερε να μαζέψει από τη νίκη της 21ης Νοεμβρίου επί του ΠΑΟΚ, η οποία ήταν και η πρώτη των Περιστεριωτών στη φετινή σεζόν. Η συντριβή της περασμένης εβδομάδας με 6-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη επανέφερε την ομάδα στη... ζοφερή πραγματικότητα, στην «εξίσωση» της οποίας υπάρχει ο όρος «υποβιβασμός».

Σταδιακά λοιπόν τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και για να αποφύγει τυχών περιπέτειες καλείται να μαζέψει άμεσα βαθμούς. Πόσο δε σε παιχνίδια όπως το σημερινό (4/12) με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δηλαδή απέναντι σε όσους βρίσκονται μαζί της στην ουρά. Ελέω της βαθμολογικής κατάστασης του Ατρόμητου (ουραγός) αλλά και του ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνον (στο +1) ο αγώνας έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού». Είναι όμως; Το Gazzetta αναζητά απαντήσεις...

Είναι γιατί...

1) Αν δεν πάρει η ομάδα (και) αυτό το ματς, ιδιαίτερα εφόσον ηττηθεί, τότε θα είναι ορατός ο κίνδυνος το 2022 να τη βρει στην τελευταία θέση και με διαφορά από τους υπόλοιπους «μελλοθάνατους». Και αυτό γιατί στα εναπομείναντα παιχνίδια του 2021 θα παίξει σε Λεωφόρο, Αγρίνιο και ενδιάμεσα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, δηλαδή ακολουθεί πρόγραμμα «βουνό».

2) Κακά τα ψέματα εφόσον υπάρξει νέα «γκέλα» ενδέχεται να ακολουθήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις, σε όλα τα επίπεδα. Θα γίνει κατανοητό πως ούτε με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας υπήρξε βελτίωση (1 νίκη σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος & Κυπέλλου) και αυτόματα θα ανοίξει κουβέντα για όλους και για όλα.

3) Η ψυχολογία, η οποία είναι κάκιστη, θα βρεθεί στο Ναδίρ. Ηδη επικρατεί απογοήτευση από το «βαρύ» 6-2 της Τρίπολης και αν έρθει ένα «στραβό» αποτέλεσμα κόντρα σε ομάδα με τους ίδιους στόχους θα υπάρχει ο κίνδυνος κανείς να μην μπορεί να... σηκώσει κεφάλι. Με ότι αυτό συνεπάγεται στο ποδόσφαιρο.


Δεν είναι γιατί...

1) Μπορεί να βρισκόμαστε περίπου στα μέσα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Μετά και το σημερινό ματς ο Ατρόμητος θα έχει μπροστά του 21 αγώνες, δηλαδή θα παραμένουν «ζωντανοί» 63 βαθμοί και με 32 μπορείς, σε θεωρητικό επίπεδο, να αισθάνεσαι «σωσμένος» (ήδη έχει 6). Μάλιστα τα 14 από τα 21 εναπομείναντα παιχνίδια θα είναι με ομάδες από τη θέση 7 και κάτω της κατάταξης, εκτός δηλαδή των «μεγάλων».

2) Την ίδια στιγμή το υλικό που έχει ο Ατρόμητος δεν αντιπροσωπεύει τη θέση του. Είναι κοινά αποδεκτό πως «δεν γίνεται αυτό που συμβαίνει» και βάσει αξίας όλοι περιμένουν την «αντεπίθεσή» του. Ακόμα και μετά την εικόνα που εμφανίζει ο φετινός Ατρόμητος, υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ακόμα το ρόστερ.

3) Την ίδια στιγμή στο Περιστέρι προβάλει ειλημμένη η απόφαση ώστε τον Γενάρη να υπάρξει «δυνατή» ενίσχυση. Δεν αποκλείεται στις 5 Ιανουαρίου που θα φιλοξενήσει το Βόλο, η ομάδα να διαφέρει... αισθητά με αυτή που θα υποδεχθεί αύριο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα