ΑΕΚ: Τι παίρνει από τους χαφ στο δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι

ΑΕΚ: Τι παίρνει από τους χαφ στο δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τι παίρνει από τους χαφ στο δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι

bet365

Οι αριθμοί των κεντρικών μέσων της ΑΕΚ στο δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι ενισχύουν την ανάγκη για απόκτηση ενός χαφ τον Ιανουάριο, κάτι που ήρθε να υπενθυμίσει το νικητήριο γκολ του Σάκχοφ στα Γιάννενα.

Η προσθήκη ενός «οκταριού» αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ενός παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει στον άξονα τόσο στα ανασταλτικά καθήκοντα όσο και στα επιθετικά και το κυριότερο θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τέτοια περίπτωση είναι που λείπει από το ρόστερ και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ένωση βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως είχατε διαβάσει πρόσφατα.

Ο Σάκχοφ ήρθε να υπενθυμίσει την ανάγκη της ΑΕΚ

Κυρίως στο δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι η ΑΕΚ δεν παίρνει όσα θα έπρεπε από τους κεντρικούς της μέσους. Κάτι που ήρθε να υπενθυμίσει το νικητήριο γκολ του Σάκχοφ στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ουκρανός μέσος έχει τη δυνατότητα να πατάει περιοχή και να απειλεί σε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων χαφ που διαθέτει το ρόστερ. Σιμόες και Λε Ταλέκ είναι μέσοι με ανασταλτικά καθήκοντα, ο Σιμάνσκι πρέπει να βελτιωθεί στην τελική ενέργεια, ενώ ο Γαλανόπουλος που αποτελεί έναν box-to-box μέσο ταλαιπωρείται με τον τραυματισμό, έχοντας υποβληθεί σε νέα επέμβαση.

Έχει πάρει δύο γκολ και μια ασίστ από τους κεντρικούς μέσους

Και η στατιστική την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει ότι δημιουργικά και επιθετικά η ΑΕΚ πρέπει να πάρει περισσότερα από τους χαφ της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και ενδεχομένως στο τέλος της φετινής σεζόν να είναι οι πιο... φτωχοί της τελευταίας πενταετίας αν συνεχίσουν να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ έχει πάρει από τους κεντρικούς της μέσους δύο γκολ από Λε Ταλέκ και Σάκχοφ και μία ασίστ από τον Σιμάνσκι. Μάλιστα μέχρι το προχθεσινό τέρμα του Σάκχοφ στους Ζωσιμάδες, η Ένωση αγνοούσε τη συνεισφορά των χάφ της επιθετικά από τα ματς των πρώτων αγωνιστικών όταν ο Λε Ταλέκ είχε σκοράρει στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό και ο Σιμάνσκι είχε δώσει την ασίστ στο γκολ του Τσούμπερ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η απουσία του Γαλανόπουλου και οι αριθμοί των προηγούμενων σεζόν

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η ΑΕΚ πήρε 16 γκολ και επτά ασίστ από τους χαφ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν (2020-2021). Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η παρουσία του Γαλανόπουλου, ο οποίος από τη στιγμή που επέστρεψε δριμύτερος σημείωσε πέντε τέρματα. Κάτι που δείχνει και το πόσο έχει κοστίσει η απουσία του, αφήνοντας την ΑΕΚ με μια επιλογή λιγότερη στον άξονα. Γενικότερα και τις άλλες τρεις τελευταίες σεζόν η ΑΕΚ χρειαζόταν περισσότερα από τους κεντρικούς της μέσους στο δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι, ωστόσο φέτος η ανάγκη είναι πιο ορατή από κάθε άλλη φορά. Πρόπερσι (2019-2020) η Ένωση από τους χαφ πήρε επτά γκολ και τέσσερις ασίστ, τη σεζόν 2018-2019 βρήκε επτά γκολ και μία ασίστ, ενώ τη σεζόν του τίτλου (2017-2018) είχε συνολικά έξι γκολ και οκτώ ασίστ από τους κεντρικούς της μέσους.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα