ΑΕΚ: Γι' αυτό ψάχνει για χαφ

ΑΕΚ: Γι' αυτό ψάχνει για χαφ

ΑΕΚ: Γι' αυτό ψάχνει για χαφ

bet365

Η βασική και ίσως μοναδική (ανάλογα με το τι θα γίνει και με Τάνκοβιτς και αριστερό εξτρέμ εφόσον για παράδειγμα αξιώσει περισσότερο χρόνο και αλλαγή περιβάλλοντος) προσθήκη που προκρίνεται είναι αυτή του μέσου, αρκεί να βρεθεί αυτό που έχει ανάγκη το club.

Των Γιώργου Τσακίρη και Δημήτρη Βέργου

Ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η προσθήκη που έχει ως προτεραιότητα η ΑΕΚ είναι ενός κεντρικού μέσου. Συγκεκριμένα ενός «οκταριού» που θα μπορεί να ανταποκριθεί και στο δημιουργικό αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς αυτό είναι που λείπει από τον κιτρινόμαυρο άξονα. Σαφώς και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν είναι εύκολη και απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η Ένωση στην απόκτηση ενός παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι να βρεθεί ο κατάλληλος που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και θα έχει πραγματικά ανάγκη το club.

Φυσικά δεν αποκλείεται να προκύψει και ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας και σε άλλη θέση, όπως του αριστερού εξτρέμ για παράδειγμα. Αυτό θα εξαρτηθεί με το τι θα συμβεί με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος δεν αποκλείεται να ψαχτεί τον Ιανουάριο αν δεν μένει ικανοποιημένος με τον χρόνο συμμετοχής του και θελήσει να αλλάξει παραστάσεις. Είναι κάτι πολύ πιθανό, τη στιγμή που κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβεί για παράδειγμα με τον Στράτο Σβάρνα, όπου ο ατζέντης του, ο Βιντσέντζο Καβαλιέρε πιθανότατα να ενεργοποιηθεί εκ νέου από τη στιγμή που ο Έλληνας στόπερ δεν αγωνίζεται, ή με τον Μιχάλη Μπακάκη. Εκεί ωστόσο η ΑΕΚ έχει επιλογές.

Οι επιλογές στη μεσαία γραμμή και η ατυχία με Γαλανόπουλο

Επιστρέφοντας σε όσα λέγαμε για τον άξονα, αξίζει να δούμε γιατί η κίνηση για έναν κεντρικό χαφ αποτελεί τη βασική και ίσως μοναδική προσθήκη που προκρίνεται... Τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ έχει δύο «εξάρια». Τους Αντρέ Σιμόες και Νταμιάν Λε Ταλέκ. Αμφότεροι δεδομένα δεν μπορούν να προσφέρουν στο «8». Μεταξύ των δύο θέσεων υπάρχει ο Ντάμιαν Σιμάνσκι και από εκεί και πέρα αναφορικά με τον Κώστα Γαλανόπουλο, παραμένει άγνωστο το πότε θα είναι ξανά διαθέσιμος τη φετινή σεζόν έπειτα από τη νέα επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και φυσικά την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται. Όσο για τον Γεβχέν Σάκχοφ, ο Ουκρανός μέσος έρχεται πλέον από τον πάγκο, δεν υπολογίζεται ως βασικός και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Η ατυχία με τον Γαλανόπουλο και το νέο χειρουργείο που έπρεπε να περάσει άφησε την ΑΕΚ με μείον ένα παίκτη στον άξονα και σε μια θέση κομβική, αυτή του box-to-box μέσου. Προφανώς υπάρχει ο Μάνταλος για να κατεβάσει μπάλα, ωστόσο ο αρχηγός της ΑΕΚ υπολογίζεται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά και δεδομένα χρειάζεται συμπαραστάτη στον άξονα, τόσο για το κάθετο παιχνίδι, όσο και για το ανασταλτικό κομμάτι. Και εκεί η ΑΕΚ, παίκτη που να συνδυάζει και τα δύο αυτά στοιχεία «φωνάζει» ότι έχει ανάγκη για τους λόγους που αναφέραμε μόλις πιο πριν.

Η προεργασία και η ανάγκη να βρεθεί η περίπτωση που έχει ανάγκη το club

Η απαραίτητη προεργασία ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έχει λάβει χώρα και θα υπάρξουν κι άλλα τσεκαρίσματα, ακόμα και με ταξίδια στο εξωτερικό, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη επιλογή. Επαναλαμβάνουμε, ωστόσο, ότι η ΑΕΚ, όπως και το καλοκαίρι, έτσι και τον χειμώνα, θα κινηθεί για την απόκτηση χαφ όταν είναι απολύτως σίγουρη ότι η περίπτωση που έχει βρει, μπορεί να αναβαθμίσει τον άξονα και έχει τη δυνατότητα να δώσει στην ομάδα αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη στη μεσαία γραμμή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα