ΑΕΚ: Η απαιτητική έξοδος στους Ζωσιμάδες και οι σκέψεις Γιαννίκη

ΑΕΚ: Η απαιτητική έξοδος στους Ζωσιμάδες και οι σκέψεις Γιαννίκη

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η απαιτητική έξοδος στους Ζωσιμάδες και οι σκέψεις Γιαννίκη

bet365

Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ σε μια δύσκολη έξοδο στα Γιάννενα, έχοντας μείνει έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, με τον Αργύρη Γιαννίκη να επιστρέφει σε... γνωστά λημέρια.

Η επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ στα Γιάννενα κρίνεται επιβεβλημένη μετά την γκέλα στη Ριζούπολη και την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό που άφησαν την Ένωση έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Γενικότερα τόσο το ματς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα, αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έπειτα, είναι μια τριάδα αγώνων που θα δείξει πολλά για την ΑΕΚ προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής.

Το αν η ΑΕΚ επιστρέψει στις νίκες σε μια επικίνδυνη έξοδο θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ζωσιμάδων το βράδυ του Σαββάτου (27/11 – 19:30) κόντρα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και απέναντι σε έναν πολύ ανεβασμένο αντίπαλο που την περασμένη αγωνιστική πέρασε με το εκκωφαντικό 0-5 από το Κλεάνθης Βικελίδης επί του Άρη. Η επιστροφή που είναι δεδομένη είναι αυτή του Αργύρη Γιαννίκη, στην πόλη που αγαπήθηκε πολύ την προηγούμενη διετία και «έφτιαξε» προπονητικά το όνομά του για να βρίσκεται σήμερα στην ΑΕΚ. Έχει αναλύσει την πρώην ομάδα του, την οποία γνωρίζει αρκετά καλά και θα βρει γνώριμα πρόσωπα στα Γιάννενα, με τα οποία θα είναι αντίπαλος μόνο για 90 λεπτά, όπως ανέφερε ο ίδιος στις δηλώσεις του στη NOVA ενόψει της αναμέτρησης.

Ο Γιαννίκης πήρε 21 παίκτες στην αποστολή, η οποία αριθμεί τρεις αναμενόμενες απουσίες. Αυτές των Τζαβέλλα και Τάνκοβιτς που δεν είναι έτοιμοι καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και του τιμωρημένου Λε Ταλέκ. Μια πιθανή αλλαγή στο αρχικό σχήμα θα αφορά ίσως τον φορμαρισμένο Άμραμπατ, ο οποίος προπονείται κανονικά το τελευταίο διήμερο και έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει αντί του Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στην άμυνα η μόνη διαφοροποίηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκύψει είναι η χρησιμοποίηση του Χατζισαφί αντί του Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεδομένο. Στάνκοβιτς στο τέρμα, Βράνιες με Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας και ο Μισελέν στο δεξί άκρο αναμένεται να είναι οι άλλες επιλογές στα μετόπισθεν.

Στη μεσαία γραμμή Σιμόες και Σιμάνσκι πρόκειται πάλι να είναι το δίδυμο που θα ξεκινήσει με τον Μάνταλο πιθανότατα μπροστά τους, τον Τσούμπερ στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Αραούχο στην κορυφή. Βέβαια μπροστά θα μπορούσε να ξεκινήσει και ο Ανσαριφάρντ με τον Αραούχο ελαφρώς πιο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί, με τον Γιαννίκη δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα «κλειδωμένο» αναφορικά με τις επιλογές του αρχικού σχήματος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα