Τρία 90λεπτα για την Α.Ε.Κ. αποδείξεων σε όλα τα επίπεδα!

Τρία 90λεπτα για την Α.Ε.Κ. αποδείξεων σε όλα τα επίπεδα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Τρία 90λεπτα για την Α.Ε.Κ. αποδείξεων σε όλα τα επίπεδα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ματς που έρχεται στα Ιωάννινα και εκείνα που ακολουθούν με Παναθηναϊκό (εντός) και Αστέρα (εκτός) στα οποία είναι μισή σεζόν για την Α.Ε.Κ.

Στην ΑΕΚ οφείλουν την επομένη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να έχουν αφήσει πίσω τους το συγκριμένο παιχνίδι και να κοιτάνε το επόμενο... Πιο σωστά αυτά που ακολουθούν. Διότι όπως σημειώναμε -ευτυχώς- πριν από το ντέρμπι: η Ένωση δεδομένα έχει υποχρέωση να κερδίσει τους ερυθρόλευκους (κάτι που δεν έπραξε ΞΑΝΑ κι ας κρίθηκε αυτό από διαιτητική απόφαση) αλλά όχι να τα κάνει μαντάρα στους αγώνες που ακολουθούν και οι οποίοι είναι τεράστιας σημασίας.

Αυτό έγραφα και δεν αλλάζω λέξη. Όπως και ότι «αν είναι να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να γράψουμε τρεις σερί γκέλες, προτιμώ να χάσω και να κερδίσουμε τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν». Μπορεί όμως η ΑΕΚ να το κάνει; Να φτάσει στο τρία στα τρία στις αναμετρήσεις που ακολουθούν; Ιδού το μεγάλο ερώτημα και το πιο δύσκολο να απαντηθεί. Ωστόσο αυτή είναι η υποχρέωση της ομάδας, του Αργύρη Γιαννίκη και των ποδοσφαιριστών του.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μας έκανε σοφότερους μόνο στη διαπίστωση όλων (φίλων και αντιπάλων της ΑΕΚ) ότι η ψαλίδα, η απόσταση αν προτιμάει κανείς, μεταξύ των δυο αυτών ομάδων έχει μαζευτεί. Δεν έχει κλείσει... Λογικό είναι. Ο Ολυμπιακός υπενθυμίζω είναι πάντα το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ -απλά- το επιβεβαίωσε. Η Ένωση έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο. Δεν αρκεί αλλά μετά την προηγούμενη τριετία δεν είναι και λίγο.

Αντίθετα είναι αυτό που επιβάλλεται να συμβαίνει. Βήμα – βήμα να προσπαθείς να φτιάξεις αυτό που θα μπορέσει να ξεπεράσει τον αντίπαλο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τον ίδιο προπονητή, πολύ καλό, ο οποίος μπορεί και ξέρει πως να εξελίξει και να προοδεύσει την ομάδα του. Η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της ένα πρόσωπο απόλυτα ικανό στη δουλειά όπως έχει αποδειχθεί πλέον, με τη σημαντική διαφορά, ότι βρίσκεται σε αυτόν (σ.σ.: τον πάγκο) μόλις 40 μέρες!

Τώρα οι αγώνες αποδείξεων και πρωταθλητισμού!

Σ

Για όσους έχουν μάτια αποδείχτηκε ότι αν η ΑΕΚ περιορίσει τις γκέλες που δεν επιτρέπεται να έχει στο πρωτάθλημα, όπως αυτή στην Ριζούπολη (και όχι η ήττα σε ένα ντέρμπι) όπου συνιστά ματς το οποίο έχεις και επιβάλλεται να κερδίσεις αλλά το... χαρίζεις, τότε θα το κατακτήσει κιόλας. Το πρωτάθλημα... Γι' αυτό και οι απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τον πρωταθλητισμό θα απαντηθούν άμεσα...

Από το Σάββατο αρχίζουμε... Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΣ όπου έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, στα δυο τελευταία του παιχνίδια έχει κάνει οκτώ γκολ (δίχως να δεχθεί θαρρώ) και φιγουράρει ψηλά στην βαθμολογία. Έχασε στην λεπτομέρεια (1-2) από τον Ολυμπιακό με γκολ που δέχτηκε στο 84' και έκανε διπλό στην Τούμπα. Όλα αυτά έχοντας εκτός μετά το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη τον δυνατό φορ του ρόστερ, τον Κόντε! Να θυμίσω πόσο έγραψε το κοντέρ στο Βικελίδης; Δεν χρειάζεται, μυθικό αποτέλεσμα, έγραψε ιστορία!

Αντιλαμβάνεται κανείς τον βαθμό δυσκολίας σε αγωνιστικό επίπεδο για την ΑΕΚ που θα 'χει να διαχειριστεί και μια δυνατή έδρα. Διότι στον ΠΑΣ οι Γιαννιώτες που πραγματικά τιμώ και αναγνωρίζω ποδοσφαιρικά (διαχρονικές αδυναμίες είναι αυτές) σε όλα τα επίπεδα (και κοινωνικοπολιτικά τους λατρεύω) θα έχουν δυνατή έδρα. Το αξίζει η ομάδα τους και η πορεία τους. Οπότε Γιαννίκης και ποδοσφαιριστές έχουν να δουλέψουν περισσότερα πράγματα με την υποχρέωση να αντεπεξέλθουν.

Έπειτα, λοιπόν, από την ήττα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, περιθώρια για γκέλα δεν υπάρχουν ανεξάρτητα με το τι πράττουν οι πρωτοπόροι. Η ΑΕΚ οφείλει να βγάλει αντίδραση και να αποδείξει ότι έχει χαρακτήρα και πως δημιουργεί προσωπικότητα σαν ομάδα και ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό της συμβαίνει -πρέπει να αποδειχθεί ότι της συμβαίνει για την ακρίβεια- διότι έφερε ποδοσφαιριστές που είναι ισχυρές προσωπικότητες και χαρακτήρες νίκης! Αυτοί πρέπει να βγουν τώρα μπροστά...

Δεν αρκεί ένα διπλό, αν έρθει, αλλά 3 νίκες!

ασ

Προφανώς δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με όσα υπογραμμίζω παραπάνω. Είναι απόλυτα θετικό βέβαια το γεγονός ότι η ΑΕΚ πάει σε μια έδρα και παίζει με έναν αντίπαλο που γνωρίζει πολύ καλά ο τύπος που 'χει στον πάγκο της. Ξέρει να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του, γνωρίζει πώς και πού να χτυπήσει, τις αδυναμίες (όλες όμως) των πρώην ποδοσφαιριστών του και τα δυνατά τους σημεία. Αν η Ένωση αποδειχθεί αδιάβαστη σ' αυτό το ματς, τι να πω, χάθηκε η μπάλα!

Βέβαια έως σήμερα, επειδή πρέπει να είμαστε σωστοί, με Γιαννίκη στον πάγκο της η ΑΕΚ δεν έχει πιαστεί σε κανέναν ματς αδιάβαστη. Άρα πόσο μάλλον σε αυτό που έρχεται. Ένα παιχνίδι όπου αν κατακτηθεί το διπλό δεν έγινε κάτι... Δεν αρκεί ένα διπλό. Η Ένωση στα επόμενα τρία (με τους ΠΑΣ σε αυτά) 90λεπτα οφείλει να αποδείξει ότι θα πάει έως το τέλος στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Αυτό θα γίνει μόνο σημειώνοντας τρεις σερί νίκες.

Δεν το λέω γιατί είναι εύκολο. Ακριβώς γι' αυτό σημειώνω άλλωστε ότι θα αποδείξει ότι μπορεί και αντέχει στον πρωταθλητισμό ακόμη, μόνο αν πάρει και τα τρία ματς. Διότι μετά το ταξίδι στα πανέμορφα Ιωάννινα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό που ίσως να 'ρχεται από δυο σερί νίκες (άρα με καλή ψυχολογία) και ο οποίος είναι κακός μπελάς της Ένωσης διαχρονικά, αλλά και τον Αστέρα στην Τρίπολη όπου πάντα της βάζει δύσκολα... Τρία 90λεπτα για την ΑΕΚ αποδείξεων σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα, τα πρόσωπα, το στόχο, τον χαρακτήρα...

Αποδείξεων για προπονητή, για ποδοσφαιριστές, για την ίδια τη σεζόν ντε... Διότι και τα επόμενα που ακολουθούν με Ιωνικό στην Νίκαια και ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολα, αλλά δεν έχουν σχέση με τα τρία που έχουμε ήδη μπροστά μας. Οπότε... Θα είμαστε και εκεί, θα πάμε στα Ιωάννινα για να δούμε την ΑΕΚ του Γιαννίκη και την αντίδραση που θα μπορεί (και θα πρέπει) να βγάλει στο πρώτο από τα δύσκολα τρία ματς πρωταθλητισμού που ακολουθούν.

Υγ: Η συζήτηση γίνεται γιατί πρέπει απλά... Σχετικά με το πέναλτι! Κι αφορά μόνο εμάς αφού δεν δόθηκε και πήγαμε παρακάτω. Όμως δεν επιτρέπεται ο βιασμός της αλήθειας. Τα χέρια του Μασούρα υπάρχουν στο κορμί του Βράνιες είτε από βλακεία είτε από ένστικτο: και τα δυο επιφέρουν τιμωρία! Είδα και τον Ντέμη Νικολαΐδη να λέει για την παράβαση χαμηλά στο πόδι και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί όντως κάνει μπαμ και μου ξέφυγε εντελώς. Για να προκληθεί το «μπέρδεψε τα πόδια του» που γράψαν σκόπιμα κάποιοι και είπαν οι τύποι που υποτίθεται ξέρουν από διαιτησία αλλά όταν σφύριζαν είχαν βιάσει αγώνες και αγώνες, υπήρξε ΞΕΚΑΘΑΡΑ επαφή στο πόδι του Βράνιες από το πόδι (γόνατο συγκεκριμένα) του Μασούρα. Επίσης προφανώς κατά λάθος αλλά είναι επαφή και πέναλτι. Μιλάμε για φάση μαρς που τη συζητάνε κάποιοι. Δύσκολη; Σίγουρα... Ο τύπος στο VAR αυτό ακριβώς είχε δώσει στο ΑΕΚ – Άρης 2-1 στο Κύπελλο, ακριβώς όμως... Αλλά έπιασε τόπο το μπούλινγκ των ερυθρόλευκων μέσω και αρθρογράφων (όλοι τα ίδια έγραφαν) για τον Τιάγκο Μαρτίνς. Ούτε που τον έστειλε να το δει. Αυτή η φάση, όσο και να σκούζουν κάποιοι, έκρινε το αποτέλεσμα και τον νικητή σε πολύ μεγάλο ποσοστό αφού σε ποσοστό άνω του 70% θα γινόταν 2-1 και αντ' αυτού έγινε το 1-2 που δεν θα γινόταν ποτέ ακόμη και αν δεν σκόραρε από την βούλα η ΑΕΚ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...