Ολυμπιακός: Ο 20άρης Αγκιμπού Καμαρά δεν μασάει ούτε στα ντέρμπι

Ολυμπιακός: Ο 20άρης Αγκιμπού Καμαρά δεν μασάει ούτε στα ντέρμπι

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Ο 20άρης Αγκιμπού Καμαρά δεν μασάει ούτε στα ντέρμπι

bet365

Ο Αγκιμπού Καμαρά είτε παίζει με τον Ιωνικό είτε με τη Φενέρμπαχτσε αποδίδει στα «κόκκινα». Τα ντέρμπι στην Ελλάδα, δε, είναι το... φόρτε του. Κόντρα στην ΑΕΚ ετοιμάζεται να το απο-δείξει εκ νέου.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 19 αγώνες την τρέχουσα σεζόν και ο Αγκιμπού Καμαρά έχει παίξει στα 16. Έχοντας δώσει μόλις ένα παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο προτού υπογράψει στους «ερυθρόλευκους», εφέτος όχι μόνο είναι βασικό στέλεχος των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά αποτελεί παίκτη - βαρόμτερο. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 20 ετών και έξι μηνών, ο οποίος έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα επάνω του και να γραφτεί πως ασχολείται μαζί του η Λίβερπουλ. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν έχει υπάρξει παιχνίδι που να είναι αρνητικός. Είτε παίζει με τον Ιωνικό και τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ολυμπιακός, είτε με την Άιντραχτ και τη Φενέρμπαχτσε, αυτός παίζει στα... κόκκινα. Ένα «μηχανάκι» που είναι απαραίτητο για κάθε προπονητή.

Από αυτές τις 16 συμμετοχές, οι μισές έχουν γίνει στη Super League Interwetten και οι άλλες οκτώ στην Ευρώπη. Τί μας έχει δείξει αυτό το τετράμηνο ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα; Ότι του ταιριάζει περισσότερο η θέση στον άξονα. Στα περισσότερα παιχνίδια ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί ως δεκάρι. Αγωνιζόμενος σε αυτή τη θέση στο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ, έβαλε γκολ, έδωσε και ασίστ. Εναντίον του Παναθηναϊκού, στο πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο αριστερό φτερό, αλλά και πάλι ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν, παρά το 0-0 της ομάδας του. Είχε 41 στις 45 σωστές πάσες, είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα δεν έδειξε ούτε στιγμή να είναι ψαρωμένος. Αυτό που αποκαλούμε ποδοσφαιρικό θράσος το διαθέτει σε αφθονία ο βραχύσωμος Αγκιμπού, ο οποίος παρεμπιπτόντως στο ντέρμπι των «αιωνίων» στις τέσσερις φορές που σηκώθηκε να πάρει κεφαλιά, στις τρεις... αναδείχθηκε νικητής.

Ένα από τα αρκετά αξιοσημείωτα του Καμαρά είναι πως στα δύο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, μέτρησε τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας στο αντίπαλο μισό. Τις εννέα φορές που το επιχείρησε εναντίον του Δικεφάλου, οι επτά ήταν στο μισό του αντιπάλου. Σε ανάλογο αριθμό ανακτήσεων εναντίον του «τριφυλλιού», τις έξι τις έκανε στο μισό των «πρασίνων» σύμφωνα με τα στοιχεία του wyscout. Αυτές οι δύο επιδόσεις είναι οι καλύτερές του στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι μάλιστα στους δύο πιο ισχυρούς αντιπάλους με τους οποίους τέθηκε αντιμέτωπος μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός.

Για τον Αγκιμπού, βέβαια, υπάρχει και κάτι ακόμη που πιστοποιεί την ποιότητά του. Από τα τρία γκολ που έχει βάλει στη Super League Interwetten, τα δύο τα πέτυχε όταν κλήθηκε να παίξει δεξιά. Κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, μόλις του έδωσε εντολή ο Μαρτίνς να μετακινηθεί στο δεξί «φτερό», σκόραρε. Το ίδιο έγινε και στο εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Λίγο πριν από το τρίτο ντέρμπι στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Αγκιμπού Καμαρά είναι έτοιμος να κάνει ξανά ό,τι έχει αποδείξει πως μπορεί: Να μη δείξει το παραμικρό ίχνος ανωριμότητας και απειρίας, να ακολουθήσει πιστά το πλάνο του προπονητή και να αποτελέσει για άλλη μια φορά παίκτη - κλειδί. Στην περίπτωση του Αγκιμπού μιλάμε για ένα εντυπωσιακό μεταγραφικό «χτύπημα» εκ μέρους της διοίκησης.

Κι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία, είναι να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα τον χαρούμε στα μέρη μας...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα