Παναθηναϊκός: Ο Νιάς, η επιβράβευση του Σιδερά και η κλήρωση

Παναθηναϊκός: Ο Νιάς, η επιβράβευση του Σιδερά και η κλήρωση

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Νιάς, η επιβράβευση του Σιδερά και η κλήρωση

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο... πράσινο μίξερ την περίπτωση του Σενεγαλέζου μέσου, το συναπάντημα στους «16» με τον Βόλο και την δίκαιη ποδοσφαιρικά απόφαση για τον νεαρό στόπερ.

Έτσι όπως τα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός σε αυτές τις πρώτες εννιά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, προετοιμάζεται για τελικό επιβίωσης την Δευτέρα κόντρα στη Λαμία. Μέχρι τότε έχουμε ημέρες να ασχοληθούμε με το παιχνίδι, αν και οτιδήποτε άλλο πέρα από το πρώτο «διπλό» στη φετινή SL1 θα ισοδυναμεί με ακόμη μία αυτοκτονία. Στο σημερινό σημείωμα, λοιπόν, θα βάλουμε στο... πράσινο μίξερ την «σκόνη» που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πιθανή επιστροφή του Σεχ Νιάς τον Γενάρη, την επέκταση συμβολαίου στον Γιώργο Σιδερά και την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

*Όπως είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ της προηγούμενης Πέμπτης, μετά την ανάρτηση νοσταλγίας, ο Σεχ Νιάς αρέσει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον κρατήσει το καλοκαίρι αλλά η Λιλ άναψε... κόκκινο. Ο Σενεγαλέζος μέσος δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής, «ψάχνεται» για το μέλλον του και θα πετούσε την σκούφια του να επιστρέψει στην Αθήνα και να αγωνιστεί ξανά με την πράσινη φανέλα. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ταιριάζουν «γάντι» σε αυτό που ψάχνει ο Σέρβος τεχνικός για τον Ιανουάριο, καθώς η απόκτηση «6αριού» είναι επιβεβλημένη μετά την ετήσια αποχή του Κουρμπέλη από τους αγωνιστικούς χώρους και την έλλειψη παικτών σε αυτή την θέση.

Λόγω και της διακοπής το έδαφος ήταν «πρόσφορο» για να αναπτυχθεί το θέμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Λιλ δεν «χαρίζει» τον παίκτη και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνη ο εκ νέου δανεισμός του για να «ψηθεί».

Αυτό ήταν πέρσι. Φέτος θέλουν ιδανικά να βάλουν ένα ποσό στα ταμεία τους και να χωρίσουν οι δρόμοι τους με τον διεθνή υψηλόσωμο μέσο, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως βλέπει το μέλλον του μακριά από τον σύλλογο που ανδρώθηκε. Είναι μια υπόθεση που θα χρειαστεί να την δουλέψει αρκετά ο Παναθηναϊκός, όμως, από όσα μας έχει δείξει ο Νιάς, αξίζει 100%. Αξίζει για παράδειγμα να τον πάρει δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, αξίζει να τον αγοράσει άμεσα αντί ενός λογικού ποσού, είναι ένας παίκτης με σημαντική προοπτική και με αρκετά αξιόλογη μεταπωλητική αξία που προσφέρει στο έμψυχο δυναμικό στοιχεία που είτε δεν υπάρχουν είτε είναι σε μικρό βαθμό.

xxx

Δύναμη, ύψος, επιθετικότητα, ένταση και όλα αυτά με καλή πρώτη πάσα, στοιχείο σημαντικό για κάθε σύγχρονο αμυντικό μέσο. Το μόνο κακό της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως το «τριφύλλι» έχει άμεση ανάγκη από «6άρι». Την 1 του Γενάρη να βρίσκεται στο «Καλαφάτης». Με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν φαίνεται πως η διαπραγμάτευση με την Λιλ θα είναι εύκολη, οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι και... βλέπουμε.

*Ο Γιώργος Σιδεράς υπέγραψε σήμερα την νέα του σύμβαση με τον Παναθηναϊκό και παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του «τριφυλλιού» τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια που έκανε δεύτερο συμβόλαιο μέσα σε ένα τετράμηνο. Το πρώτο ήταν στις 9 Ιουλίου. Ένα δεκαήμερο πριν «πετάξει» η αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας.

sss

Εκεί όπου ο 19χρονος στόπερ ήταν εξαιρετικός, έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφερε να... αναγκάσει τον σύλλογο να τον «δέσει» μέχρι το 2025 και να του προσφέρει καλύτερες απολαβές. Ο Σιδεράς ξεχώρισε σε προπονήσεις και φιλικά για την ωριμότητά του, τις τοποθετήσεις του και τις επαφές του με την μπάλα, όντας ικανός και αξιόπιστος στο «build up», πράγμα που του επιτρέπει η καλή του τεχνική κατάρτιση. Έχει μία καλή πρώτη ύλη αλλά θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στο τακτικό κομμάτι και φυσικά στο να δυναμώσει, να γίνει πιο aggressive τόσο στο σώμα όσο και στις αντιδράσεις του μέσα στο παιχνίδι. Πάντως, σε επίπεδο πνευματικής ετοιμότητας το παιδί είναι σε ένα πολύ καλό level, στοιχείο πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία.

*Πάμε τώρα και στην κλήρωση. Δεύτερη φορά φέτος που ο Παναθηναϊκός παίρνει τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Προς θεού δεν υποννοώ κάτι για την διαδικασία, αν και είχε την... πλάκα του να ακούς τον άνθρωπο της ΕΠΟ να μοιράζει απλόχερα τρόπαια σε όλους τους φιναλίστ, σε ένα σκηνικό που ούτε στην ΕΠΣ Αθηνών θα καταδέχονταν να κάνουν κλήρωση. Σε αυτά ή μάλλον και σε αυτά η ΕΠΟ είναι 100 χρόνια πίσω. Βέβαια μιλάμε για ανθρώπους που κρίνουν τον Φαν Σιπ από το παιχνίδι με το Κόσοβο(στο οποίο η Ελλάδα είχε 7 κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και απλά δεν έμπαινε η μπάλα μέσα) και όχι από την γενικότερη εικόνα, αλλά μην ανοίξουμε περαιτέρω.

Μετά τον Ατρόμητο σε μονό παιχνίδι στο Περιστέρι, οι «πράσινοι» θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Βόλου στον δρόμο προς τους «8». Και αν νομίζει κανείς πως μετά το 5-1 της Λεωφόρου για το πρωτάθλημα το έργο της ομάδας του Γιοβάνοβιτς θα είναι εύκολο, είναι βαθιά νυχτωμένος. Ο Ολυμπιακός «πήρε» τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ την Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ.

Όλοι ομάδες από την SL2 Ο Παναθηναϊκός πήρε μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής SL1. Απλά το αναφέρουμε. Η ουσία δεν αλλάζει. Η πορεία μέχρι τον τελικό είναι υποχρέωση για τον φετινό Παναθηναϊκό που έχει να βρεθεί σε αναμέτρηση τροπαίου από το 2014.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.